Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

ΓΣΕΒΕΕ Προτάσεις για το πώς θα... πληρώσουν οι ΕΒΕ

Τη θέσπιση ρυθμίσεων που δεν ανταποκρίνονται στις δυνατότητες των ασφαλισμένων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), για την αντιμετώπιση των χρεών τους, συζήτησαν το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνη, και τους διοικητές του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρη, και του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλο. Είναι ενδεικτικό ότι δεν έγινε καμία συζήτηση για τη χρηματοδότηση του Ταμείου από τον κρατικό προϋπολογισμό, ή την αύξηση των συντάξεων και τη διεύρυνση των παροχών, ενώ από την πλευρά της κυβέρνησης επαναλήφθηκε η προώθηση μέτρων δόσεων ή εκπτώσεων, σε συνάρτηση πάντα με τη δυνατότητα των μικρών ΕΒΕ να πληρώνουν τις τρέχουσες οφειλές τους.
Ετσι, θα παραμείνουν χωρίς ασφαλιστική κάλυψη δεκάδες χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και μικροί ΕΒΕ που δεν έχουν να πληρώσουν. Εξετάζεται η ρύθμιση με δόσεις έως 20% επί της τρέχουσας εισφοράς, και «μπόνους» μείωσης 10 - 25% έως το 2013 για τους «συνεπείς» που θα ενταχθούν και στο σύστημα καταγραφής ωραρίου εργασίας. Η ΓΣΕΒΕΕ έθεσε θέμα επασφάλιστρου επί του τζίρου σε όλες τις επιχειρήσεις για τη στήριξη του ΟΑΕΕ και ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ, «αδειάζοντας» όλους εκείνους που αδυνατούν να πληρώσουν.
Η ΠΑΣΕΒΕ, αντιθέτως, διεκδικεί: Δωρεάν περίθαλψη, ανανέωση όλων ανεξαιρέτως των βιβλιαρίων, χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ στα 2/3 των εξόδων, μείωση 10% στις εισφορές, πάγωμα χρεών και παύση δικαστικών διώξεων. Κατώτερη σύνταξη στα 1.150 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger