Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Μετανάστες εγκαταστάθηκαν στη Νομική

Eκατοντάδες μετανάστες που έφτασαν τα ξημερώματα στην Αθήνα εγκαταστάθηκαν στο κτίριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν ως κατάλυμα μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για χορήγηση άδειας μόνιμης παραμονής στην Ελλάδα.
Οι φοιτητικές παρατάξεις της ΠΑΣΠ και της ΔΑΠ με ανακοινώσεις τους εκφραζουν τη διαφωνία τους με την κατάληψη του κτιρίου και κατηγορούν μέλη της φοιτητικής παράταξης ΑΡ.ΕΝ., που πρόσκειται στο  Συνασπισμό, ότι οργάνωσε την εγκατάσταση των προσφύγων στη Νομική.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΠ κατηγορεί τη νεολαία του Συνασπισμού για εκμετάλλευση της αλληλεγγύης με όρους μικροκομματικής σκοπιμότητας και την καταγγέλει ότι αδιαφόρησε προκλητικά "για την απόφαση της Κοσμητείας της Νομικής, που απέρριψε το εν λόγω αίτημα από την περασμένη εβδομάδα". Αν και εκφράζει την αλληλεγγύη της, αναφέρει τέλος ότι οι 250 μετανάστες ζητούν νομιμοποίηση χωρίς προϋποθέσεις.
Η ΔΑΠ καταγγέλει στην ανακοίνωσή της "μέλη της ΑΡ.ΕΝ. και εξωπανεπιστημιακές ομάδες υποστηριζόμενες από τον Συνασπισμό" ότι "εισέβαλαν στο νέο κτίριο, έσπασαν τις ενδιάμεσες πόρτες και κατέλαβαν το κτίριο της Σόλωνος εγκαθιστώντας στρώματα και λοιπά είδη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger