Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας στη Νομική

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας γύρω από το υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής. Η αστυνομία έχει αποκλείσει όλους τους γύρω δρόμους και καλεί τους φοιτητές να απομακρυνθούν από το κτίριο, ενημερώνοντας ότι έχει γίνει άρση του ασύλου.

Παράλληλα, καλεί τους μετανάστες να εκκενώσουν άμεσα το κτίριο.

Σε επιφυλακή βρίσκονται πέντε εισαγγελείς που μεριμνούν για την τήρηση της νομιμότητας.

Νωρίτερα, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών έδωσαν το «πράσινο φως» για επέμβαση της αστυνομίας στην κατάληψη.
Η πρυτανεία ανακοίνωσε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, την απόφαση που έλαβε για άρση του πανεπιστημιακού ασύλου, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη.

Με την εξέλιξη αυτή, ανοίγει ο δρόμος για την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο της κατάληψης.

Νωρίτερα, οι μετανάστες αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψή τους, παραμένοντας στο κτίριο της Νομικής.

Οι μετανάστες «αποφάσισαν να μην μετακινηθούν σε άλλον χώρο, διότι αφενός θεωρούν ότι δεν ενοχλούν κανέναν, δεδομένου ότι στο κτίριο δεν γίνονται μαθήματα, και αφετέρου εκτιμούν ότι το άλλο κτίριο που τους προτάθηκε δεν πληροί τις προδιαγραφές (ασφαλείας) που είχαν συμφωνηθεί», δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης, Νίκος Γιαννόπουλος.

Τη μετακίνησή τους σε άλλο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας είχαν προτείνει οι πρυτανικές αρχές. Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, το κτίριο «πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειωνόταν ότι η λύση αυτή επετεύχθη με τη συνεργασία και την αρωγή τεσσάρων μη κυβερνητικών οργανώσεων - του Ερυθρού Σταυρού, των Γιατρών του Κόσμου, της Εταιρείας Περιφερειακής Ανάπτυξης Ψυχικής Υγιεινής και της Αποστολής.

«Κατάλυση του ασύλου δεν πρόκειται να γίνει. Οι νόμοι είναι νόμοι και εννοείται ότι θα εφαρμοστούν», είχε διαμηνύσει νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, ερωτηθείς για το τι θα επακολουθήσει σε περίπτωση που δεν έχει υπάρξει λύση έως τη λήξη της διορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger