Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Παραμένουν 4 στρέμματα για τη δόμηση στη Natura?

Απεμπλοκή από το ζήτημα που προέκυψε αναφορικά με τη δόμηση στις περιοχές Natura επιχειρεί το υπουργείο Περιβάλλοντος, καθώς μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ η διάταξη για την καθιέρωση των 10 στρεμμάτων ως όριο αρτιότητας η κ. Μπιρμίλη κατέθεσε συμβιβαστική πρόταση.
 
Σύμφωνα μ’ αυτήν την πρόταση, την οποία παρουσίασε η υπουργός ΠΕΚΑ κατά τη διάρκεια της ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη βιοποικιλότητα (όπου περιλαμβάνεται η σχετική διάταξη) θα ισχύει η αρτιότητα των 4 στρεμμάτων στις προστατευόμενες περιοχές.

Έτσι, δεν θα θιγούν όσοι έχουν στην κατοχή τους ακίνητα που είναι σήμερα άρτια και οικοδομήσιμα. Ωστόσο, όσοι αποκτήσουν ακίνητα μετά την ψήφιση του νόμου θα μπορούν να τα αξιοποιήσουν μόνο εάν έχουν επιφάνεια τουλάχιστον 10 στρεμμάτων.
Με άλλα λόγια, το όριο αρτιότητας και κατάτμησης των ακινήτων σε περιοχές Natura θα αυξηθεί στα 10 στρέμματα για τις συναλλαγές που θα γίνουν μετά την ψήφιση του νόμου.

Πάντως, η συμβιβαστική πρόταση της κ. Μπιρμπίλη θα εξετασθεί σε νέα συνεδρίαση της ΚΤΕ που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger