Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

"Οι Μεσογειακοί Αγώνες του 2013 δεν θα διεξαχθούν στην Ελλάδα! Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων σε συνεδρίασή της αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες από τη Λάρισα και τον Βόλο (εκεί είχαν οριστεί) λόγω μεγάλης καθυστέρησης στην εκτέλεση των έργων."

Η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων συνεδρίασε έκτακτα στο Παρίσι και αποφάσισε να πάρει πίσω τους Αγώνες, λόγω των διαρκών καθυστερήσεων που υπήρχαν από πλευράς Ελλάδας, στην εξέλιξη των έργων. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η συνεχής αναβλητικότητα από την κυβέρνηση να δώσει τις εγγυήσεις που επιθυμούσε η ΔΕΜΑ.


Πλέον η χώρα μας γίνεται ρεζίλι στο εξωτερικό καθώς ενώ είχαμε την δυνατότητα να τους δώσουμε από πέρσι, η κυβέρνηση προκειμένου να μην έχει εκλογικές επιπτώσεις στους νομούς Λαρίσης και Μαγνησίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του περασμένου Νοεμβρίου, τους κράτησε περιμένοντας πρώτα να γίνουν οι εκλογές.

Το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα ξαναπάρουμε αθλητική διοργάνωση, ενώ από την άλλη υπάρχει και το θετικό ότι έτσι η Ελλάδα εξοικονομεί περισσότερα τα περίπου 130 που θα κόστιζαν οι Μεσογειακοί! Σε αυτό το ποσό προβλέπονται τα αθλητικά έργα, η διεξαγωγή των αγώνων και οποιοδήποτε άλλο έξοδο αφορά τη διοργάνωση. Το αρχικό κόστος για τη διεξαγωγή της διοργάνωσης ήταν 358 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά, περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ θα έπρεπε να δοθούν για την κατασκευή του «μεσογειακού χωριού», το οποίο ποτέ δεν κατασκευάστηκε και αντ' αυτού προτάθηκε να φιλοξενηθούν οι αθλητές σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Διαβεβαιώσεις για την κανονική τέλεση των Μεσογειακών είχαν δώσει μέχρι τώρα υψηλά στελέχη της κυβέρνησης, όπως ο Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου και ο Αντιπρόεδρος Θόδωρος Πάγκαλος. Ωστόσο ποτέ δεν έδωσαν τις απαιτούμενες εγγυήσεις που ζήτησαν οι ξένοι.

Απομένει πλέον η επίσημη ανακοίνωση, ενώ μοναδικός εκπρόσωπος της Ελλάδας στην συνεδρίαση της ΔΕΜΑ είναι ο Γενικός Γραμματέας της, Ισίδωρος Κούβελος ο οποίος ήταν επικεφαλής της Επιτροπής Διεκδίκησης, ο άνθρωπος δηλαδή που πήρε τους Αγώνες!

Πλέον ως πιο πιθανός προορισμός των Μεσογειακών του 2013 φέρεται να είναι η ισπανική πόλη Ταραγόνα, ενώ τους διεκδικούν και η Τουρκία και η Λιβύη.

ΚΑΠΡΑΛΟΣ: «Χαστούκι για την Ελλάδα»


Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος σχολιάζει στο gazzetta, το γεγονός ότι μας πήραν τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, κάτι που χαρακτηρίζει ως «χαστούκι για την Ελλάδα».
Ο Πρόεδρος της ΕΟΕ μπορεί να μην είχε άμεση σχέση με την διοργάνωση, αλλά ως θεματοφύλακας του Ολυμπισμού στην Ελλάδα έχει άποψη και μπορεί να την εκφέρει: «Ηταν χαστούκι για την Ελλάδα γιατί αποτελεί πληγή για το γόητρο και το κύρος της χώρας στον αθλητικό κόσμο. Περισσότερα δεν μπορώ να πω, γιατί περιμένω να ενημερωθώ επίσημα από τον κύριο Κούβελο και την ΔΕΜΑ, αλλά ήταν κάτι που ασφαλώς μπορούσαμε να το είχαμε γλυτώσει από πέρυσι, όταν είχαμε την ευκαιρία να δώσουμε με ευπρέπεια τους Μεσογειακούς, αλλά δεν το κάναμε».

Ο Καπράλος επιρρίπτει ευθύνες και στην Οργανωτική Επιτροπή «Βόλος – Λάρισα 2013» καθώς ουδέποτε ενημέρωσε την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για επαφές, τις διεργασίες και την εξέλιξη των έργων.
«Ημασταν έξω από όλες τις διεργασίες που έχουν γίνει. Ουδέποτε κληθήκαμε σε καμία συνεδρίαση ούτε ήμασταν επίσημα ως ΕΟΕ ενήμεροι για τις εξελίξεις, τις επαφές και την αλληλογραφία της Οργανωτικής Επιτροπής με την ΔΕΜΑ.»

Τέτοια ώρα, τέτοια λόγια το ξέρετε; Πληρώνουμε ακόμη τα εκατομμύρια ευρώ της Ολυμπιάδας και τα λάθη δεκαετιών των Κυβερνήσεων. Και θα πληρώνουν, ίσως και οι επόμενες γενιές. Καλύτερα ρεζίλι, αλλά να κερδίσουμε το οικονομικό στοίχημα. Αν και φοβάμαι μήπως φάμε το ρεζιλίκι και πάμε και στον... κουβά!
xamparaki skopelosnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger