Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

Νέο «μπλόκο» σε πλειστηριασμούς από εργατικά σωματεία και το ΠΑΜΕ

Με κινητοποίηση χθες σε εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων μπήκε φρένο στο ξεσπίτωμα τριών οικογενειών

Eurokinissi

«Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός - Κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός!»: Το σύνθημα αυτό αντήχησε δυνατά και χθες, σε μία ακόμα μαχητική κινητοποίηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, αυτήν τη φορά στην εταιρεία διαχείρισης «κόκκινων» δανείων «doValue».

Μια αγωνιστική παρέμβαση - σε συνέχεια της προχθεσινής μεγάλης λαϊκής κινητοποίησης στου Ζωγράφου - η οποία κατάφερε να βάλει φρένο στις ορέξεις των «κορακιών» να πλειστηριάσουν και να ξεσπιτώσουν τρεις εργατικές - λαϊκές οικογένειες. Τόσο η χθεσινή κινητοποίηση λοιπόν στην Καλλιθέα, όσο και η προχθεσινή άμεση - μαζική αντίδραση συνδικάτων και μαζικών φορέων, που ακύρωσε την έξωση της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού στου Ζωγράφου, επιβεβαιώνουν ότι μόνο στήριγμα για τον λαό είναι η οργάνωση της πάλης του, ότι μπλόκο στο ξεσπίτωμα μπορεί να βάλει μόνο η οργανωμένη συλλογική απάντηση.

Το χθεσινό ραντεβού είχε δοθεί στον σταθμό του Ηλεκτρικού στην Καλλιθέα. Σε αυτό ανταποκρίθηκαν συνδικάτα, εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, μαζικοί φορείς. Ακολούθησε πορεία μέχρι την έδρα της εταιρείας, μία από τις επιχειρήσεις εκείνες που εφαρμόζουν κατά γράμμα όλους τους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προωθώντας το ξεσπίτωμα υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Και, για μια ακόμα φορά, την εταιρία είχαν περιστοιχίσει αστυνομικές δυνάμεις, μην τυχόν και πάθουν τίποτα τα κοράκια από τον «εχθρό λαό». Η αγαστή αυτή σύμπραξη κράτους και επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να βάλουν χέρι στην περιουσία του λαού, προκάλεσε τη δικαιολογημένη αντίδραση των συγκεντρωμένων, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την παρουσία της αστυνομίας γύρω από το κτίριο, μιας κλούβας των ΜΑΤ, ακόμα και ασφαλιτών στα ...πέριξ με πολιτική ενδυμασία, με κάποιους από αυτούς να οπλοφορούν!

Και τα κοράκια φοβέρα θέλουν!

Οπως καταγγέλθηκε από τα μεγάφωνα, είναι πολλές οι περιπτώσεις που τέτοιες εταιρείες επιταχύνουν τον πλειστηριασμό των σπιτιών ενώ δεν έχουν εξαντλήσει όλες τις άλλες επιλογές, κάτι που αποδείχθηκε και χθες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αντιπροσωπεία συνδικάτων και μελών των οικογενειών που απειλούνταν με πλειστηριασμό συναντήθηκαν με εκπροσώπους της εταιρείας. Και όπως είπε μετά τη συνάντηση ο Β. Συρίγος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, «και τα κοράκια φοβέρα θέλουν», ανακοινώνοντας ότι κάτω από την πίεση της κινητοποίησης η εταιρεία δεσμεύτηκε για τις δύο περιπτώσεις ότι θα γίνουν ρυθμίσεις οφειλών στις οποίες οι εμπλεκόμενοι θα μπορούν να ανταποκριθούν. Για τη δε τρίτη περίπτωση, όπου ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τον Γενάρη, επίσης αναμένεται να δοθεί λύση. Σημειωτέον, κάποια μέλη των οικογενειών αυτών αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

«Στέλνουμε μήνυμα προς όλους όσοι έχουν πρόβλημα, να έρθουν κοντά στα σωματεία», επεσήμανε ο Β. Συρίγος, δείχνοντας τη δύναμη που έχουν οι εργαζόμενοι όταν είναι στηριγμένοι στην οργάνωση και την αλληλεγγύη τους.

Για τρεις δόσεις καθυστέρηση ζήτησαν πλήρη εξόφληση!

Τη δική του χαρακτηριστική μαρτυρία για τη συμπεριφορά των εταιρειών που διαχειρίζονται τα «κόκκινα» δάνεια μετέφερε ο Βαγγέλης Γώγολος, ένας από τους δανειολήπτες που συμμετείχαν στη χτεσινή κινητοποίηση.

«Για τρεις δόσεις καθυστέρηση, για τις οποίες ενημέρωσα κιόλας, έλαβα εξώδικο και μου ζήτησαν την πλήρη εξόφληση του δανείου, κάτι φύσει αδύνατον. Μετά μπήκαμε σε μια διαδικασία να μου ζητάνε δόσεις μπροστά, να μου ζητάνε λεφτά τα οποία εγώ δεν έχω», ανέφερε, καταγγέλλοντας τις αφόρητες πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές που δέχονται χιλιάδες δανειολήπτες.

Μάλιστα ο ίδιος, όντας ανάπηρος, εξήγησε ότι μαζεύει ευρώ - ευρώ το ποσό που χρειάζεται «για να ξεπληρώσω το προσθετικό μέλος που έχω ανάγκη για να περπατήσω» και την ίδια στιγμή είδε την εταιρεία να του βάζει το μαχαίρι στον λαιμό για το δάνειο.

«Δεν είχα καμία ανταπόκριση», καταγγέλλει. «Δόξα τω θεώ, με την παρέμβαση εδώ του ΠΑΜΕ και με τη βοήθεια όλων των φίλων ξαφνικά βρέθηκε λύση», σημειώνει και προσθέτει: «Αυτό που με θλίβει είναι ότι υπάρχει κόσμος σε πολύ χειρότερη κατάσταση από εμένα. Με αυτά που άκουσα μέσα με έχει πιάσει η ψυχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger