Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022

Σκόπελος: Νέα στοιχεία για την κλοπή μαμούθ σε κοσμηματοπωλείο – Λάθη, ελλείψεις και ένα άψογο σχέδιο

Σκόπελος: Νέα στοιχεία για την κλοπή μαμούθ σε κοσμηματοπωλείο – Λάθη, ελλείψεις και ένα άψογο σχέδιο

Η Σκόπελος παραμένει ανάστατη από τη διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο. Έκαναν φτερά κοσμήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, με τους ιδιοκτήτες να παραμένουν σε απόγνωση…

Φτερά έκαναν κοσμήματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από κοσμηματοπωλείο στη Σκόπελο. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος, το οποίο αποτελεί μία από τις παλαιότερες επιχειρήσεις στο νησί, με δραστηριότητα 60 χρόνων, δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν πήγαν το πρωί του περασμένου Σαββάτου να το ανοίξουν. Χρυσοί σταυροί, ακριβά ρολόγια, μοναδικά κομμάτια χρυσού αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ έλειπαν από τις προθήκες και τα συρτάρια. Η ανοιχτή πόρτα του μαγαζιού προϊδέαζε για τα χειρότερα με το «καλημέρα»…

Αγνωστοι δράστες, όπως διαπιστώθηκε, έσπασαν τον «αφαλό» της κλειδαριάς και κατάφεραν να τρυπώσουν στο μαγαζί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν, ούτε από τις διπλανές επιχειρήσεις. Οι διαρρήκτες έδρασαν στοχευμένα και οργανωμένα χωρίς να καταλάβουν τη δράση τους ούτε οι ιδιοκτήτες του καταστήματος – στόχου, οι οποίοι διαμένουν στο ίδιο κτίριο με αυτό που λειτουργεί το κοσμηματοπωλείο.

Μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα, που τα διπλανά μαγαζιά ήταν ανοιχτά, κανείς από τους επαγγελματίες ή τους θαμώνες δεν παρατήρησε περίεργη κίνηση. Πιθανότατα οι κλέφτες καραδοκούσαν να σβήσουν πρώτα τα φώτα των καταστημάτων και στη συνέχεια να δράσουν. Ηξεραν πού χτυπούσαν. Τα κλεμμένα αντικείμενα είναι ανεκτίμητης αξίας.Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, είναι σε απελπιστική ψυχολογική κατάσταση, μην μπορώντας να συνέλθει από το σοκ της ζημιάς, που υπέστη. Δεκαετίες ολόκληρες λειτουργεί την επιχείρηση, τα ηνία της οποίας έχει αναλάβει τώρα η κόρη του, όταν αποφάσισε να μετακομίσει στο νησί από την Αθήνα και να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά στη Σκόπελο. Ολα αυτά τα χρόνια δεν είχε σημειωθεί ποτέ το παραμικρό.

Αστυνομικοί του Τμήματος Σκοπέλου και της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας προσπαθούσαν να εντοπίσουν στοιχεία των δραστών και αναζητούσαν υλικό από κάμερες. Δυστυχώς, το κοσμηματοπωλείο δεν διαθέτει ούτε εσωτερικό κύκλωμα παρακολούθησης του χώρου, ούτε συναγερμό. Εψαχναν έτσι να βρουν υλικό από διπλανές επιχειρήσεις και μαρτυρίες για τα ίχνη των δραστών.

Σήμανση πήρε αποτυπώματα, αστυνομικοί λάμβαναν καταθέσεις. Εντούτοις κανείς δεν πήρε μυρωδιά. Δεν παρατηρήθηκε ύποπτη κίνηση ούτε προχθές τη νύχτα, ούτε και το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Επαγγελματίας ανέφερε στο taxydromos.gr, ότι η κλοπή σημειώθηκε μετά τις 02:00 χθες τα ξημερώματα, που τα καταστήματα έκλεισαν. Το μαγαζί – στόχος ήταν από τις 22:00 κλειστό, αλλά με τόσο κόσμο σίγουρα οι κλέφτες δεν θα μπορούσαν να «χτυπήσουν».

Η πόρτα του κοσμηματοπωλείου είναι παλιά και όχι ασφαλείας. Ετσι οι διαρρήκτες, όταν λιγόστεψε ο κόσμος, δεν συνάντησαν ιδιαίτερα προβλήματα για να την ανοίξουν και να σηκώσουν όλα τα χρυσαφικά. Οι δράστες είχαν μελετήσει καλά το σχέδιό τους. Πιθανότατα γνώριζαν ότι τα μέτρα ασφαλείας στην επιχείρηση δεν είναι ισχυρά, αφού δεν διαθέτει κάμερα και συναγερμό. Επίσης, ήξεραν ότι επρόκειτο για το πιο παλιό κοσμηματοπωλείου του νησιού με συλλεκτικά κομμάτια.

Η μεγάλη κλοπή συζητούταν χθες ευρέως στο νησί της Σκοπέλου, που κυριολεκτικά έχει αναστατωθεί. Οπως επισημάνθηκε, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί κάτι ανάλογο. Στο νησί σημειώθηκαν κρούσματα κλοπών, τα οποία όμως ήταν μεμονωμένα και αφορούσαν σε αντικείμενα μικρής αξίας. Ετσι εξηγείται το γεγονός ότι οι επαγγελματίες της περιοχής δεν δίνουν μεγάλη έμφαση στα μέτρα ασφαλείας των επιχειρήσεών τους.

Το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού, στην παραλία, και οι δράστες θα μπορούσαν να ήταν ορατοί από μεγάλη απόσταση, επισημάνθηκε χαρακτηριστικά. Εικάζεται ότι οι διαρρήκτες δεν είναι ντόπιοι και φρόντισαν ήδη από χθες να απομακρυνθούν από το νησί, προσπαθώντας να μην αφήσουν κανένα περιθώριο στις αρχές να τους αναζητήσουν.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες και προκαλεί πονοκέφαλο στην αστυνομική αρχή του νησιού, που καλείται να προχωρήσει σε διαλεύκανση χωρίς να έχει στα χέρια της στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger