Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

«Θεοδωράκης για βρέφη» από τον Τάσο Ιωαννίδη

 

Αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη διασκευασμένα για μικρά παιδιά παρουσιάζει ο Τάσος Ιωαννίδης, που επιστρέφει με το δεύτερο CD της σειράς με σπουδαία μουσική, διασκευασμένη για την πιο τρυφερή ηλικία.

Μετά το πολύ επιτυχημένο «Τσιτσάνης για βρέφη», ο δημιουργός της σειράς των πολυαγαπημένων άλμπουμ για παιδιά «Λάχανα και Χάχανα», αναλαμβάνει την ενορχήστρωση και καλλιτεχνική επιμέλεια αγαπημένων τραγουδιών του Μίκη, παρουσιάζοντας το «Θεοδωράκης για βρέφη». Κι έτσι τα παιδιά μεγαλώνουν από κούνια με τα έργα του κορυφαίου Ελληνα συνθέτη που έγραψαν Ιστορία...

Οργανα της κλασικής ορχήστρας και αγαπημένα όργανα της ελληνικής μουσικής, χρησιμοποιήθηκαν ευφάνταστα από τον Τάσο Ιωαννίδη και τον ενορχηστρωτή Κώστα Κατωμέρη, για να φέρουν τα νήπια κοντά σε ένα τόσο σημαντικό κομμάτι της παράδοσης και της μουσικής ιστορίας του τόπου.

Ηχοι Λιλιπούτιοι του Φλάουτου και του βιολιού, του ξυλόφωνου και της μαρίμπας «συνομιλούν» με τους παιχνιδιάρικους ήχους του τζουρά και του μπαγλαμά πάνω σε επιλεγμένους, σπαρταριστούς ρυθμούς του Μίκη Θεοδωράκη, όπως «Βάρκα στο γιαλό», «Μαρίνα», «Του μικρού Βοριά», «Αρνησις», «Η Μαργαρίτα η Μαργαρώ», «Ενα το χελιδόνι», «Ζορμπάς» κ.ά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger