Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Οι Ρομά, η κομμουνιστική δημοτική αρχή Πάτρας και οι ρατσιστικές αντιλήψεις βουλευτών της κυβέρνησης των "αρίστων"

 

Δεν μπορεί παρά να υποκλιθούμε στην αγωνιστικότητα, στο μεγαλείο ψυχής, στην αλληλεγγύη στα χειμαζόμενα λαϊκά στρώματα που δείχνει καθημερινά ο κομμουνιστής δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.    

Πριν λίγο καιρό αναγνώστης μας από την Πάτρα μας πληροφόρησε για μια σοβαρή προσωπική κίνηση, ταξικής αλληλεγγύης που είχε κάνει ο Κ. Πελετίδης, αλλά μας ζήτησε να μην την γνωστοποιήσουμε γιατί δεν θα το επιθυμούσε ο δήμαρχος, κάτι που το σεβαστήκαμε.

Σήμερα από την παρουσία που διατηρεί στο f/b η "Λαϊκή Συσπείρωση Πάτρας", μαθαίνουμε ότι τα χρήματα των δημοτών της Αχαϊκής πρωτεύουσας δεν καταναλώνονται σε λαμπάκια και φανφάρες όπως αυτές που επιδίδεται ο πορφυρογέννητος "δημοτικός άρχοντας" της Αθήνας,  αλλά  ανάμεσα στα άλλα κοινωνικά έργα του Δήμου Πάτρας υπάρχει και η "στήριξη των οικογενειών Ρομά που ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης"

Στελέχη του Δήμου "διένειμαν μάσκες, αντισηπτικά  και άλλα είδη ατομικής υγιεινής καθώς και αντίστοιχο, ανά παράπηγμα, αριθμό ιματισμού από την Ιματιοθήκη του Δήμου. Στους Ρομά έγινε ενημέρωση για τα μέτρα πρόληψης που πρέπει να τηρούν για τον περιορισμό της μετάδοσης του covid-19", τονίζεται στο σχετικό κείμενο.

Κάντε τώρα μια σύγκριση μεταξύ του κομμουνιστή δημάρχου και τις απόψεις που έχουν για τους Ρομά, η βουλευτίνα της Ν.Δ., Σοφία Βούλτεψη,  και αρκετοί ομοϊρεάτες της με χαρακτηριστικό το ρατσιστικό παραλήρημα από του νεοδημοκράτη βουλευτή Θανάση Δαβάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger