Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ - ΓΟΝΕΙΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Στους δρόμους απαντούν στην αντιεκπαιδευτική πολιτική

 Συλλαλητήριο σήμερα στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια, με αιχμή την απόσυρση του νομοσχεδίου για την Παιδεία και το άνοιγμα σχολείων και σχολών με μέτρα ασφαλείας

Στην πολιτική της κυβέρνησης που φέρνει το ένα μετά το άλλο τα αντιδραστικά μέτρα στην Παιδεία, που χτυπά μορφωτικά δικαιώματα και τους αγώνες για τη διεκδίκησή τους και αφήνει αθωράκιστα στην πανδημία σχολεία και σχολές, απαντούν φοιτητές, εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, εργαζόμενοι που σήμερα βγαίνουν στο δρόμο σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

Ενώνουν τις φωνές τους στα αιτήματα να λειτουργήσουν σχολεία και σχολές με όλα τα αναγκαία μέτρα, ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθείται και υψώνει νέους φραγμούς στην πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στη φοίτηση, που εισάγει νέα αντιδραστικά μέτρα καταστολής στα πανεπιστήμια.

Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, σήμερα στις 12 το μεσημέρι, απευθύνουν 25 φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου, δηλώνοντας ότι οι φοιτητές που παλεύουν για σπουδές, δουλειά και δικαιώματα δεν είναι εγκληματίες και καλώντας «με τα 30 εκατομμύρια να ανοίξουν οι σχολές! Οχι σε αστυνομία και διαγραφές!». Το σημερινό συλλαλητήριο αποτελεί σταθμό σε ένα πρόγραμμα δράσης που απλώνεται και την επόμενη βδομάδα, με κινητοποιήσεις, δράσεις ενημέρωσης και διεκδίκησης με κυρίαρχα αιτήματα: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Οχι στην πανεπιστημιακή αστυνομία! Επαναλειτουργία των σχολών με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας! Οι φοιτητές μετά από σύσκεψη που έκαναν προχτές όρισαν νέους αγωνιστικούς σταθμούς για την επόμενη βδομάδα, στις 27 Γενάρη στο υπουργείο Παιδείας και στις 28 Γενάρη και πάλι στα Προπύλαια.

Στα συλλαλητήρια συμμετέχει και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, πραγματοποιώντας στάση εργασίας από τις 11 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου.

Με αιχμή τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και καταδικάζοντας τις νέες ρυθμίσεις, πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών (ΕΛΜΕ, ΣΕΠΕ) και η ΟΛΜΕ δίνουν ραντεβού στα Προπύλαια, συνεχίζοντας τη δράση που ξεδίπλωσαν το προηγούμενο διάστημα.

Η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής επίσης καλεί σήμερα στα Προπύλαια, απαιτώντας «να σταματήσει η κυβέρνηση το σχεδιασμό της για νομοσχέδια και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των σχολείων μας, που έχουν οξυνθεί ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας». Αντίστοιχα η Πανελλήνια Ενωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων καλεί στις κινητοποιήσεις και εναντιώνεται «στην προσπάθεια να θεσμοθετηθούν μέτρα τα οποία αντιμετωπίζουν τα παιδιά μας αφενός ως πειραματόζωα, αφετέρου ως εν δυνάμει εγκληματίες οι οποίοι χρήζουν αστυνόμευσης και καταστολής».

Στο πλαίσιο της μέρας δράσης, οι μαθητές συμμετέχουν στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια, ενώ παράλληλα διοργανώνουν και κατά τόπους κινητοποιήσεις σε δήμους της Αθήνας, με κεντρικά αιτήματα να ανοίξουν τα σχολεία και να είναι ασφαλή, καμία αλλαγή στις πανελλαδικές, ειδικά για τους φετινούς υποψηφίους, απόσυρση της «τράπεζας θεμάτων», ισότιμη πρόσβαση όσο συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση. Τέτοια μαθητικά ραντεβού δίνονται: Στο δημαρχείο Αγίων Αναργύρων στις 12 μ., στο δημαρχείο Μενιδίου στη 1.30 μ.μ., στα Φανάρια Βλάχου στη Νέα Φιλαδέλφεια - Μεταμόρφωση στη 1 μ.μ., στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα στις 1.45 μ.μ., στην πλατεία ΙΚΑ στο Μπραχάμι στη 1 μ.μ., στο δημαρχείο Καισαριανής στις 12 μ., στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά στη 1 μ.μ. και στην πλατεία Περάματος στη 1 μ.μ.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση καταδικάζουν συνδικαλιστικές οργανώσεις, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και σωματεία, με πολλά από αυτά να καλούν και σε συμμετοχή στις σημερινές κινητοποιήσεις. Σχετικές ανακοινώσεις έχουν εκδώσει το ΠΑΜΕ, η ΑΔΕΔΥ, τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Πάτρας, Ιωαννίνων, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού Δέρματος, Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΠΑΕ), Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), η Ενωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας, Τύπου και Χάρτου, ΟΤΑ Αττικής, Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Νομού Αττικής, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας, το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Αττικής, τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, τα Σωματεία Εργαζομένων στη «Mellon» και στη «First Data».

Στα σημερινά συλλαλητήρια καλεί και η ΟΓΕ, δηλώνοντας τη στήριξή της στις πολύμορφες κινητοποιήσεις φοιτητών, εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Τέλος, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ με ανακοίνωσή της «ενώνει τη φωνή της με τα παιδιά μας, τους φοιτητές - σπουδαστές και μαθητές που αγωνίζονται ενάντια στα νέα αντιεκπαιδευτικά, αντιδραστικά - κατασταλτικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για την Παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger