Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Aλ. Μεϊκόπουλος: Μέτρο ανεδαφικό κομμένο και ραμμένο για τις μεγάλες αλυσίδες το clickaway

 

Χωρίς πεδίο εφαρμογής χαρακτήρισε τη μέτρο του clickaway που προανήγγειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης για το άνοιγμα της αγοράς ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προσθέτοντας ότι θα δημιουργήσει επιπλέον δυσκολίες και αδικίες σε βάρος των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων.

Παιδίατρος, κ. Γιώργος Χαρίτος «Είναι θέμα δημόσιας υγείας και μας αφορά όλους»



Τι μας μένει λοιπόν; Μας μένει το τακτικό screening μέσω των τεστ. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε. Θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας, να προηγηθεί του ανοίγματος μοριακός έλεγχος του συνόλου των εκπαιδευτικών. Να θυμίσω ότι στην γειτονική Ιταλία, μέσα από αυτή την διαδικασία ανιχνεύθηκαν 13.000 θετικοί

Οταν δεν φταις εσύ που είσαι μαλάκας αλλά φταίνε οι άλλοι που σε φωνάζουν μαλάκα.




Η παρέμβαση Τάσου Τσιαπλέ εκλεγμένος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ της ΕΝΠΕ

 

Η Σκόπελος, πέμπτη στον πίνακα με τις μέγιστες ημερήσιες βροχοπτώσεις

 



Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώνονται από τα μεσάνυχτα, κυρίως στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας, όπου έχουν καταγραφεί σημαντικά ύψη βροχής.

“Βραχυκύκλωμα” με την ένταξη εθελοντών ιδιωτών γιατρών στο “Αχιλλοπούλειο” – Ακόμη αναμένουν το θεσμικό πλαίσιο

Ακόμη δεν έχουν ενταχθεί στη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι 17 ιδιώτες γιατροί οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συνδράμουν εθελοντικά στο πολύ δύσκολο έργο των νοσοκομειακών γιατρών, καθώς μέχρι τουλάχιστον και την Παρασκευή δεν είχε ανακοινωθεί από την κυβέρνηση το θεσμικό πλαίσιο.

Διασυρμός της Ελλάδας από την υποβάθμιση του αδικήματος της δωροδοκίας!

 


Για να καθαρίσουν διεφθαρμένοι επιχειρηματίες, γίναμε ρεζίλι διεθνώς.
Το Συμβούλιο της Ευρώπης και συγκεκριμένα η Ομάδα Κρατών Κατά της Διαφθοράς (GRECO), τονίζει την ανάγκη λήψης αυστηρότερων μέτρων για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Ελλάδα.

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

Μαρίες Αντουανέτες όλες!


 Ο αντιδήμαρχος Αθηνών νοστάλγησε το σπίτι του στο Μπαντεν Μπαντεν κ μια βόλτα με την Aston Martin του ρε παιδιά... Πώς κάνετε έτσι; Για σας έκανε ο Μπακογιάννης ολόκληρο μεγάλο περίπατο 2 εκατ. ευρώ... Μαρίες Αντουανέτες όλες!

Καλό σου ταξίδι αγαπημένη



Εγώ την Εύη είχα το προνόμιο να τη γνωρίσω μόλις τα τελευταία πέντε χρόνια. Με προσέλαβε στη δουλεία της και σε διάστημα λίγων μηνών κατάλαβα ότι θα

Τι έφαγε χτες ο Μητσοτάκης; - 121 ανθρώπους!

 

Γράφει ο mitsos175

Κανένας εισαγγελέας φυσικά δεν πρόκειται να εξετάσει πως φτάσαμε εδώ με τους 2.223 ως τώρα νεκρούς, όσο ο Μητσοτάκης έχει τη εξουσία.

Να πανηγυρίσουν κι άλλο ο κόρακες σαν τον Μπουμπούκο, γιατί σίγουρα σε κάποια άλλη χώρα από τις 190 που έχουν κρούσματα, πέθαναν περισσότεροι!

Και βέβαια τα ΜΜΕ τα ενδιαφέρουν τα τσουρέκια και τα μελομακάρονα του Μητσοτάκη!

“Κούλη, νόστιμο το τσουρέκι”; Ρωτάει ειρωνικά ο αγανακτισμένος κόσμος.

Αμέ! Και μαλακό. Το έχει βουτήξει στο αίμα.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Σκόπελος: Προσπάθησε να οικειοποιηθεί οικόπεδο συνελήφθη 32χρονος σήμερα το πρωί



Ο συλληφθείς προχώρησε σε τοποθέτηση ξύλινων πασσάλων με σκοπό την περίφραξη οικοπέδου το οποίο είναι συνιδιοκτήτες ένας 35χρονος και ο αδερφός του 32χρονου.Για παράβαση του αρ.331 του Π.Κ. περί αυτοδικίας, συνελήφθη ένας 32χρονος σήμερα το πρωί στην Σκόπελο, από αστυνομικούς του Α.Τ. Σκοπέλου.

Ο 32χρονος κατηγορείται ότι, οικιοποιήθηκε και άσκησε αυθαίρετη αξίωση στο συγκεκριμένο χώρο.

Στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των ασθενών που απεβίωσαν σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου


 Στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των ασθενών που απεβίωσαν σήμερα στο Νοσοκομείο του Βόλου που μετρά 54 νεκρούς από κορωνοϊό σε ένα σχεδόν μήνα.

Κοροναϊός: «Μαύρη» ημέρα με 121 θανάτους - 1.747 νέα κρούσμα - Στους 606 οι διασωληνωμένοι



 Ο ΕΟΔΥ 1747 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 103034, εκ των οποίων το 53.0% άνδρες.

Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή – Συστάσεις από τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας



 Από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε ότι έχει εκδοθεί Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ με ισχύ από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (29-11-2020), που προβλέπει μεταβολή του καιρού από τα δυτικά, με βροχές και κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από πολύ ισχυρούς ανέμους.

Σπάνε… την καραντίνα και κυκλοφορούν άνετοι, καταγγέλλει οργισμένος ο αντιδήμαρχος Ν. Βαφίνης – Φόβοι για μεγάλη διασπορά στο νησί της Σκοπέλου





Σπάνε… την καραντίνα και κυκλοφορούν άνετοι, καταγγέλλει οργισμένος ο αντιδήμαρχος Ν. Βαφίνης – Φόβοι για μεγάλη διασπορά στο νησί της Σκοπέλου

ΑΑΔΕ, ΔΕΗ, εισπρακτικές... ΤΩΡΑ τα κοράκια ξεσκίζουν τις σάρκες της κοινωνίας

Πρωϊνος Χαφιες
Έχουνε ξεσκίσει μαθαίνω η ΑΑΔΕ, η ΔΕΗ, οι εισπρακτικές να παρενοχλούν και να στέλνουν ειδοποιήσεις για παρελθόντα χρέη σε πολίτες που έχουν διαλυθεί ολοκληρωτικά από την παύση της οικονομίας. Καταλάβατε τώρα αυτό που...

Το γραφείο του Μητσοτάκη, έκανε απευθείας ανάθεση 22.000 ευρώ σε εταιρεία με λογισμικό που δεν έχει υπαλλήλους και τα έσοδά της για το 2019… προκύπτουν μόνο από αυτή την ανάθεση!

 

https://www.opoligrafos.gr/politics/maximou-anathesi-22000-se-etaireia-horis-upallilous/

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ «Η Κούβα μού άνοιξε τις πόρτες της... »


  • Πτυχές της στενής σχέσης του καλύτερου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών με το Νησί της Επανάστασης και τον ηγέτη της Φιντέλ Κάστρο
  • Το πλάνο «Επιστροφή στην Κούβα» που δεν το πρόλαβε...

Sportidea

«ΗΚούβα μού άνοιξε τις πόρτες της, όταν οι κλινικές στην Αργεντινή μού τις έκλειναν κατάμουτρα διότι δεν ήθελαν να κατηγορηθούν για τον θάνατο του Μαραντόνα».

ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ Οι μαθητές με αναπηρία και τα σύγχρονα δικαιώματά τους στη μόρφωση, στην εργασία, στη ζωή

 



Το ΚΚΕ απευθύνεται στους γονείς των μαθητών με αναπηρία

Στους γονείς των μαθητών με αναπηρία απευθύνεται το ΚΚΕ με ένα φροντισμένο τετρασέλιδο φυλλάδιο που μιλά για τα σύγχρονα δικαιώματα των παιδιών αυτών στη μόρφωση, στην εργασία και συνολικότερα στη ζωή.

Αναλυτικά στην επιστολή του αυτή προς τους γονείς, το ΚΚΕ σημειώνει:

«To KKE απευθύνεται σε εσάς, τους γονείς των παιδιών με αναπηρία, που:

  • Αγωνιάτε κάθε μέρα εάν φέρατε σε πέρας το καθήκον σας, ως γονείς, πελαγοδρομώντας ανάμεσα στην ατομική ευθύνη, την κρατική ανυπαρξία και αδιαφορία.
  • Βαδίζετε στην καθημερινότητά σας, προσπαθώντας να αυξήσετε τις 24 ώρες της μέρας για να προλάβετε να σταθείτε δίπλα στα παιδιά σας και να τους προσφέρετε ό,τι είναι αναγκαίο γι' αυτά, με προσωπικούς κόπους και θυσίες, μετρώντας πάντα το βάρος του πορτοφολιού σας.
  • Για να διαγνωστεί το παιδί σας αναμείνατε βασανιστικά για να σας δει κάποιος δημόσιος φορέας ή πληρώσατε πολύ ακριβά για να πάρετε το πολυπόθητο χαρτί στα χέρια σας. Με το χαρτί στα χέρια δεν βρήκατε δωρεάν δημόσιες ειδικές δομές για τα μικρά παιδιά σας, είναι ελλιπείς για τα μεγαλύτερα, σχεδόν ανύπαρκτες για τα ενήλικα. Πάλι, όποιος έχει να πληρώσει μπορεί να γίνει "πελάτης" στην τεράστια αγορά εμπορευματοποιημένων υπηρεσιών, όπου, εσείς και τα παιδιά σας, πορεύεστε ανάλογα με τα ποσά που μπορείτε να διαθέσετε, χωρίς να εγγυάται κανείς υπεύθυνα αν το καθετί που γίνεται, είναι επιστημονικά αναγκαίο και ωφέλιμο γι' αυτά.

ΣΥΡΙΖΑ «Νέο ΕΣΥ»... παμπάλαια παραμύθια


Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκοβε τις κορδέλες για τα «δημόσια νοσοκομεία - ΑΕ», στη Σαντορίνη. Σήμερα δεν ξέρει τίποτα για το φόνο...
Τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ έκοβε τις κορδέλες για τα «δημόσια νοσοκομεία - ΑΕ», στη Σαντορίνη. Σήμερα δεν ξέρει τίποτα για το φόνο...
Οσο εξοργιστική είναι η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας, την άρνησή της για αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας, πίσω από τα περί «ατομικής ευθύνης» και τις συγκρίσεις με άλλες χώρες, άλλο τόσο προκαλεί η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιαστεί ως ο σωτήρας της Δημόσιας Υγείας, με τα περί «νέου ΕΣΥ» που διακινεί τις μέρες αυτές, για να ψαρέψει στα νερά της λαϊκής δυσαρέσκειας που μεγαλώνει απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

Στον γνώριμο ρόλο του, ο ΣΥΡΙΖΑ από τη μια απλώνει «χέρι συναίνεσης» στην κυβέρνηση, προτείνοντας κοινό υπουργό Υγείας και κοινό σχέδιο, και από την άλλη, στη νέα εκδοχή τού «θα λογαριαστούμε μετά», καλεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα να ακουμπήσει τις ελπίδες του στην κυβερνητική εναλλαγή, στη «σκυταλοδρομία» ανάμεσα στις διαδοχικές κυβερνήσεις που εφαρμόζουν την ίδια πολιτική, αφού όπως έλεγε την κοινοβουλευτική του ομάδα μεσοβδόμαδα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ: «Οταν λοιπόν τελειώσει το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, θα γίνει λογαριασμός. Και πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για το αύριο του τόπου».

Πίσσα και πούπουλα


Δεν είναι ο Πισσαρίδης το πρόβλημα. Μ' όλο το σεβασμό, που δεν τρέφω για τα Νόμπελ Οικονομίας γενικώς. Είναι κυριολεκτικά πίσσα και πούπουλα όσα μεθοδεύονται, προτείνονται, νομοθετούνται και εφαρμόζονται εναντίον των εργαζομένων. Σε όλες μάλιστα τις καπιταλιστικές χώρες, είτε σατράπικες, είτε της αντιπροσωπευτικής αστικοδημοκρατίας, είτε ακόμη και σε κολοσσούς σαν την Κίνα, που πλασάρουν έναν μεταμοντέρνο «καπιταλιστικό κομμουνισμό». Η έλλειψη ομοιομορφίας των μέτρων στο Μεγάλο Πόλεμο κατά του Κορονοϊού δεν είναι ούτε άλλοθι ούτε απάντηση στις περισσότερο ή λιγότερο εύπεπτες θεωρίες συνωμοσίας. Είναι απλώς οι διαφορετικές ρίζες, ιστορικές και κοινωνικές, και το εποικοδόμημα ανάπτυξης των οικονομιών τους.

Ο κορονοϊός, ως πανδημία, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ο μεγάλος οπορτουνισμός του εικοστού πρώτου αιώνα. Η εκφοβιστική και λογικοφανής ευκαιρία στην εποχή της εξελιγμένης τεχνολογίας, που έψαχνε το κεφάλαιο για να γυρίσει την εργασία, με πρόσχημα την προσωρινή προσαρμογή στις συνθήκες, πίσω στο 18ο - 19ο αιώνα, και εμφανίστηκε, και αδράχτηκε κυριολεκτικά από τα μαλλιά.

Στρατιές εκατομμυρίων ανέργων που δεν μπορούν είτε να... ψηφιοποιηθούν, αλλά κυρίως να προσαρμοστούν σε υποτυπώδεις μισθούς, ανεπαρκή ψευτοεπιδόματα και συνθήκες προσφερόμενης καταναγκαστικής εργασίας σε σύγχρονα στρατόπεδα επιχειρηματικής ή και κρατικοκαπιταλιστικής συγκέντρωσης, απειλούνται κυριολεκτικά με την τιμωρία και τον εξευτελισμό, κάτι σαν λιντσάρισμα που ήταν, τρεις αιώνες πριν, το πίσσα και πούπουλα. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που χάνεται πίσω από τον δηλητηριώδη καθημερινό αριθμητικό βομβαρδισμό των εργατικών μαζών για κρούσματα, θανάτους, εμβόλια, πρόστιμα, απαγορευτικά, ατομικές ευθύνες κ.λπ.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Πεθαίνει κόσμος, αλλά το υπουργείο Υγείας τα βλέπει όλα καλά!


Δεν φταίνε οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές Υγείας, αλλά η έξαρση της πανδημίας, είναι το «πόρισμα» του Κικίλια

Στο χείλος του γκρεμού παραμένει η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο της Δράμας, την ίδια ώρα που ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε προκλητικά πως «δεν έχει πρόβλημα το Νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορονοϊό», υποστηρίζοντας μάλιστα πως το νοσηλευτικό προσωπικό είναι επαρκές.

Ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό μέχρι την Παρασκευή στο Νοσοκομείο άγγιζε τους 60, ενώ όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, Γιάννης Παπαδόπουλος, στο ΓΝ Δράμας εξυπηρετούνται μόνο τα ελαφριά περιστατικά με Covid-19, ενώ τα σοβαρά πάνε στη Θεσσαλονίκη, για να τους παρασχεθεί η απαραίτητη φροντίδα.

Στο ΓΝ Δράμας νοσηλεύονται 136 ασθενείς στις κλινικές COVID, ενώ ασθενείς διασωληνώνονται στα 4 κρεβάτια χειρουργείων που έχουν μετατραπεί σε κλίνες ΜΑΦ. Μετά την αεροδιακομιδή τριών ασθενών από τις συγκεκριμένες κλίνες την Πέμπτη, αυτές καλύφτηκαν με ασθενείς που οι γιατροί εκτιμούσαν ότι χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ, αλλά υπήρξε πολύωρη αναμονή μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι.

ΕΚΘΕΣΗ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΙΣΣΑΡΙΔΗ» «Οδικός χάρτης» για να πληρώσει ξανά ο λαός την οικονομική κρίση


Ενας πραγματικός εφιάλτης για το λαό, με γενικευμένες καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις σε κάθε επίπεδο και στόχο να φορτώσει την καπιταλιστική κρίση στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, είναι η έκθεση της λεγόμενης Επιτροπής Πισσαρίδη, που δημοσιοποιήθηκε μεσοβδόμαδα.

Παρουσιάζοντάς την ο πρωθυπουργός τη χαρακτήρισε «οδικό χάρτη» για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, «ο οποίος έχει στη διάθεσή του και τα πρόσθετα πολεμοφόδια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ενωσης», επιβεβαιώνοντας πως ο πακτωλός χρημάτων για τους επιχειρηματικούς ομίλους θα έχει ως «αντάλλαγμα» για το λαό τις βάρβαρες αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις. Ενώ με την προβιά των «ειδικών» απαιτούσε από το λαό να υποταχθεί στους στόχους του κεφαλαίου, λέγοντας ότι «αυτή η έκθεση (...) δεν είναι πολιτικό κείμενο και γι' αυτό και πιστεύω ότι πρέπει να μείνει έξω από την πολιτική - μάλλον θα έλεγα την κομματική - αντιπαράθεση».

Τα «οράματά» τους πνίγουν τις ανάγκες μας...


Μια έκθεση που «δεν μασάει τα λόγια της», που αποτελεί «μεταρρυθμιστική πρόκληση» και που «μας θέτει όλους προ των ευθυνών μας». Που «δεν πρέπει να γίνει πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης», αφού έχει τη σφραγίδα κάποιων «ειδικών», λες και δεν είναι οι ίδιοι και οι προτάσεις τους στρατευμένοι με τα ταξικά «θέλω» του κεφαλαίου.

Τα παραπάνω είναι μερικά από όσα εντάσσονται στην κυβερνητική προπαγάνδα για το «σχέδιο Πισσαρίδη» που παρουσιάστηκε την περασμένη βδομάδα από τον πρωθυπουργό. Ενα σχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση «οραματίζεται» την επόμενη μέρα για το κεφάλαιο, μέσα από τη διεκδίκηση μερικών δισ. ευρώ από την ΕΕ και το περιβόητο «Ταμείο Ανάκαμψης».

Να το λοιπόν το «όραμα», με το οποίο επιχειρούνται από τη μία η υποταγή του λαού στις νέες θυσίες για την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας και από την άλλη η καλλιέργεια της παθητικής «αναμονής» για τις καλύτερες τάχα μέρες, για τις οποίες ...μοχθεί η κυβέρνηση. Η συνταγή τους βγάζει μάτι:

-- Μπορεί το «θωρακισμένο σύστημα Υγείας» να αποδείχθηκε διάτρητο, αλλά η κυβέρνηση είναι «ακούραστη» στις μεταρρυθμίσεις, οπότε ...τα καλύτερα έρχονται.

66 χρονος με κορωνοϊό το “έσκασε” από το Νοσοκομείο του Βόλου

 

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 


ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΠΕΛΙΤΩΝ

Τρεις νέοι θάνατοι ασθενών στο Νοσοκομείο του Βόλου από κορωνοϊό

 

Η “μαύρη λίστα” ανεβαίνει συνεχώς στο Νοσοκομείο του Βόλου που μετρά 52

Πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Δράμας: Απαξιώνουν το ΕΣΥ, χαρίζουν πακτωλό χρημάτων σε επιχειρηματικούς ομίλους υγείας

 

Σε κάποια τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, αλλά και σε ενημερωτικές ιστοσελίδες είδαμε να προβάλλεται η δήλωση του Β. Κικίλια η οποία αναφέρει ότι «Δεν έχει πρόβλημα το νοσοκομείο της Δράμας, έχει πρόβλημα η πόλη της Δράμας με τον κορωνοϊό. Έχει επαρκές νοσηλευτικό προσωπικό και κάνουν όλοι μια συγκλονιστική προσπάθεια».
Μια απόλυτη εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζεται σαν πραγματικό γεγονός.

Μήνυμα του δημάρχου Πατρών και ιατρού Κ. Πελετίδη.

 Γράφει ο mitsos175

Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε μαζί μου και μου ζήτησε, ενόψει της εορτής του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα, ο Δήμος να συμβάλει στα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας Covid-19.
Είναι γνωστό ότι οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό δεν είναι αντικείμενο του Δήμου αλλά της Μητρόπολης. Εμείς ήδη έχουμε λάβει μέτρα για να μην στηθούν πάγκοι μικροπωλητών κλπ.

Το θέμα της διασποράς του κορονοϊού το θέσαμε από χθες, ημέρα της Πανελλαδικής απεργίας, στη εκδήλωση έξω από την 6η ΥΠΕ όπου είπαμε ότι δεν πρέπει να δούμε κι εδώ εικόνες όπως εκείνες που είδαμε στον εορτασμό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου και να έχουμε μια επιπλέον ώθηση για την αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή μας.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή οι συμπολίτες μας να μην διοργανώσουν εορτασμούς στα σπίτια τους, γιατί είναι δύσκολο να τηρηθούν υγειονομικά μέτρα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Πέθανε ο Στέργιος Μιχελής με καταγωγή από την Γλωσσα Σκοπέλου

 



Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 70 ετών άφησε ο πρώην πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Νέας Ιωνίας Στέργιος Μιχελής.

Δυο ακόμη θύματα του κορωνοϊού σήμερα στη Μαγνησία

Μεγαλώνει μέρα με τη μέρα η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Σήμερα άφησαν την τελευταία τους πνοή δυο ακόμη άτομα, ένας 70χρονος και μια 82χρονη, ανεβάζοντας στους 49 τον αριθμό των νεκρών κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Σκόπελος γιατί οι Γερμανοί από τον OTE πιστεύουν ότι στη Σκόπελο είμαστε μαλάκες?



Γεια σας το τελευταίο διάστημα παρακολουθώ μία κίνηση ταχύτητα στο Internet η οποία είναι ντροπη τους και  έρχομαι πριν από 25

«Φάρος Σκοπέλου»: Διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο




Ο σύλλογος υποστήριξης χρόνιων ασθενών «ΦΑΡΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» , προτίθεται να πραγματοποιήσει ένα δωρεάν διαδικτυακό ψυχοεκπαιδευτικό σεμινάριο για

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Δύσκολες μέρες για τους παράκτιους αλιείς – Ελάχιστα καΐκια βγαίνουν για ψάρεμα με κλειστή την εστίαση

Δύσκολες μέρες διανύουν οι αλιείς με τη δεύτερη καραντίνα, με ελάχιστα καΐκια να βγαίνουν για ψάρεμα, πολλές φορές μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού. Όσο η εστίαση έχει κατεβασμένα ρολά, τόσο η μείωση θα συνεχίζεται και οι δυσκολίες θα μεγαλώνουν για τους αλιείς. Όσον αφορά στο de minimis παράκτιας αλιείας αρκετοί είναι αυτοί που δεν μπορούν να πληρωθούν με το σύστημα να τους απορρίπτει.

Σκόπελος επιτέλους νοικοκυρεύει η περιοχή του Κάστρου

Σκόπελος επιτέλους νοικοκυρεύει η περιοχή του Κάστρου που ήταν σε άθλια κατάσταση με τις ενέργειες της δημοτικής αρχής αλλάζει όψη το κάστρο και η γειτονιά του εμείς θέλουμε να δώσουμε

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΝ του F/D VENUS I από το Ναυτικό Πρακτορείο Γλώσσας Σκοπέλου, Νίκος Τριανταφύλλου


 
Ενημερώνουμε το επιβατικό κοινό, για την συνέχιση των δρομολογίων του F/D VENUS I και για τον μήνα Δεκέμβριο στη γραμμή Βόλου - Βορ. Σποράδων ως εξής:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Ν. ΒΑΦΙΝΗ

 


 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ .ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΗ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου

 


    Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καβάλας από το ναυτικό πράκτορα του Φ/Γ πλοίου ΄΄ΜΑΣΤΡΟΝΙΚΟΣ΄΄ Ν.Π. 12366, για προσάραξη του πλοίου σε αμμώδη αβαθή στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας Κεραμωτής Καβάλας.

Σκόπελος έλεγχος των αρχών σε μέρος που δεν πάει το μυαλό σας



Καλημέρα θέλω να πω για εχθές έπρεπε να πάμε στον αγνώντα για να πάρουμε κάτι από το πλοίο πρωτεύς όπως πήγαμε

Απάνθρωπο ένστολο κουτσαβάκι του Χρυσοχοϊδη, κόβει πρόστιμο 300 ευρώ σε έναν ηλικιωμένο φτωχό παπούλη, γιατί δεν φορούσε σωστά την μάσκα του, όταν πήγε στην τράπεζα να πάρει τα 367 ευρώ της σύνταξης του!

 

Σε τι απίστευτο βαθμό μπορεί να αποκτηνωθούν οι ένστολοι αλήτες του Χρυσοχουντίδη, το διαπιστώνουμε από το παρακάτω ηχητικά

Σ' αυτό ένας πολίτης από την Ηλεία, αφηγείται στην ραδιοφωνική εκπομπή του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου ένα απίστευτο περιστατικό που παρακολούθησε με πρωταγωνιστή ένα ένστολο κουτσαβάκι του Χρυσοχοϊδη, το οποίο θέλησε να δείξει το ανάλγητο πρόσωπο της κρατικής εξουσίας πάνω σε ένα φτωχό παπούλη. 

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σύμφωνα με ΕΟΔΥ στην κοινότητα Γλώσσης ανακοινώθηκαν 8 κρούσματα θετικά στο covid-19 και 5 στο Ελιος.



 αγαπητοί φίλοι και συμπολίτες

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ  στην κοινότητα Γλώσσης ανακοινώθηκαν 8 κρούσματα θετικά στο covid-19 και 5 στο Ελιος.

Μεγαλώνει η λίστα των θυμάτων – Τέσσερις νεκροί από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου

Μεγαλώνει καθημερινά η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου. Κατέληξαν πριν από λίγη ώρα δυο ακόμη άνδρες που νοσηλεύονταν σε

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σήμερα Πέμπτη 26/11/2020 ,το δρομολόγιο του πλοίου "ΠΡΩΤΕΥΣ" θα εκτελεστεί κανονικά απο τα νησιά μας προς Βόλο.

 Σήμερα Πέμπτη 26/11/2020 ,το δρομολόγιο του πλοίου "ΠΡΩΤΕΥΣ" θα εκτελεστεί κανονικά απο τα νησιά μας προς Βόλο.

Θα αναχώρησει απο το λιμάνι της Αλοννήσου στις 14:30 προς Σκόπελο (με αναχώρηση στις 15:15), Γλώσσα (με αναχώρηση στις 16:45),Σκίαθο (με αναχώρηση στις 17:45),Βόλο (Άφιξη 20:30).
Κεντρικό Πρακτροείο Α.Ν.Ε.Σ Ferries
Τηλ. Επικοινωνίας: 24240-34335

Ένας 58χρονος και μια 74χρονη τα νέα θύματα του κορωνοϊού στον Βόλο

 

Δύο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό καταγράφηκαν σήμερα στο «Αχιλλοπούλειο». Συγκεκριμένα, έχασαν τη ζωή τους μια 74χρονη γυναίκα και ένας άντρας 58 ετών,

Ευρωλίγκα: Ο Ολυμπιακός κόντρα στην αγαπημένη του αντίπαλο

 


 Δεκαπέντε συνεχόμενες εντός έδρας νίκες επί της Μπασκόνια μετρά ο Ολυμπιακός. Απόψε (21:00) θέλει να επεκτείνει αυτό το σερί, όμως οι Ερυθρόλευκοι είναι λαβωμένοι, χτυπημένοι από τον ιό Covid-19. Ακόμα και έτσι οι Πειραιώτες προσφέρονται σε τιμή φαβορί από τις στοιχηματικές. Είτε έχετε κάνει στοίχημαν εγγραφή, είτε όχι, η το κουπόνι του μπάσκετ είναι γεμάτο σημαντικά ματς στην Ευρωλίγκα. Ακολουθεί ανάλυση όλων των αποψινών.

Θρήνος για την απώλεια του Παναγιώτη Δαλαμπύρα 44 ετών

 

Θλίψη στην τοπική κοινωνία της Λάρισας έχει σκορπίσει ο θάνατος του Παναγιώτη Δαλαμπύρα που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών.
Ο εκλιπών κατέληξε το βράδυ της Τετάρτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Σταματης Περισσης Εμφαση στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς

Εμφαση στην ψηφιοποίηση και την ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς δίνει η δημοτική αρχή Σκοπέλου, παράλληλα με τα αναγκαία έργα υποδομής στο νησί. Πάγια και σαφής η θέση του δημάρχου Σταμάτη Περίσση, ο οποίος σε κάθε ευκαιρία δεν παραλείπει να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα και τη σημασία του για το νησί.

Αλόννησος: «Τσίμπησε» σε αλλαγή κωδικών τράπεζας και έκαναν «φτερά» 9000 €!

 Θύμα ένας 41χρονος που κατήγγειλε απάτη σε βάρος του




Θύμα είναι ένας 41χρονος κάτοικος του νησιού, που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα απάτης στον Αστυνομικό Σταθμό και σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστου για απάτη.Ακριβά πλήρωσε την επιλογή του να πατήσει σε λιγκ που δήθεν του έστειλε η τράπεζα με sms στο κινητό και να αλλάξει τους κωδικούς του e-banking, κάτι που είχε αποτέλεσμα να κάνουν «φτερά» από τον λογαριασμό του 9000 €!

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ Σήμερα η απεργία για την υγεία, τη ζωή και τα δικαιώματα του λαού!

 

Σε εργοτάξια στην Πάτρα...
Σε εργοτάξια στην Πάτρα...
Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή, την υγεία, τα δικαιώματά μας από την εντεινόμενη επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων: Το παραπάνω μήνυμα στέλνουν με τη σημερινή απεργία και τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζουν στο πλαίσιό της σε όλη τη χώρα Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Powered By Blogger