Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Εντυπωσιακή φωτό της Ελένης Μενεγάκη -Με το ροζ μπικίνι της σε σκάφος

Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη να απέχει πλέον από την τηλεόραση, όμως παραμένει πολύ ενεργή στα social media.

Κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού στη Μαγνησία το τελευταίο 24ωρο


Για δεύτερο 24ωρο δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα κορωνοϊού στη Μαγνησία, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19. Σε πανθεσσαλικό επίπεδο εντοπίστηκε μόνο ένα κρούσμα, στην περιοχή της Λάρισας.

Αλ. Μεϊκόπουλος: «Χωρίς σοβαρότητα και με διάθεση πειραματισμού το άνοιγμα των σχολείων στη Μαγνησία»



Μόλις 263 καθαρίστριες για 2.500 σχολικές αίθουσες
Την υγειονομική επισφάλεια και τις απαράδεκτες ελλείψεις κατά την προετοιμασία των σχολείων της Μαγνησίας πριν ανοίξουν φέρνει, με Ερώτηση του στη Βουλή, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος προς τους αρμόδιους Υπουργούς Εσωτερικών και Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Κων. Μαραβέγιας: Ξεμπλοκάρει επιτέλους η αποπληρωμή χρεών που μεταφέρθηκαν στον ΕΟΠΥΥ μετά το 2012




Η κυβέρνηση μέσα στον Αύγουστο επανεκκίνησε την διαδικασία εκκαθάρισης ασφαλιστικών υποχρεώσεων που χρονίζουν, ακόμα και πριν το 2012. Αυτή αφορά στην οικονομική κάλυψη παροχών Υγείας ταμείων που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και οφείλονται τόσο σε επαγγελματίες (ιδιώτες γιατρούς, φαρμακεία, κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, εργαστήρια κ.λπ.) όσο και σε ασθενείς.

ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΡΑ Ταχύπλοο σκάφος χτύπησε και σκότωσε γυναίκα

corfunΚέρκυρα

Η άτυχη βρετανίδα έκανε τις διακοπές της στο νησί

Νεκρή εντοπίστηκε Βρετανίδα υπήκοος στην θαλάσσια περιοχή Αυλάκι.

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες η άτυχη γυναίκα έχει χτυπηθεί από ταχύπλοο σκάφος.

Στο σημείο σπεύδουν το ΕΚΑΒ και σκάφη του λιμενικού σώματος.

Ευχαριστηριο του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Ότι και να πει κανείς για τον Δημήτρη Γουργιώτη θα είναι πάντα λίγο. Από την θέση του ως καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών έχει σταθεί δίπλα σε ασθενείς, σπουδαστές, γιατρούς και άλλους επιστήμονες πάντα, χωρίς να ζητήσει ανταμοιβή, χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά. Τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για όσα μου έχει μάθει και για όσα προσφέρει στον τόπο του.

Η διευθύντρια του Κ.Υ. Σκοπέλου
Σκλάβου Ρηγίνα
Παιδίατρος
Διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και
Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών

Κάποιοι εγκληματίες παπάδες βάλθηκαν να μας γυρίσουν στον Μεσαίωνα


Δεσπότης ΜόρφουΚαλύτερα να μείνουν λίγα χρόνια, χωρίς να μάθουν γράμματα τα παιδιά, παρά να πηγαίνουν με μάσκες στο σχολείο και σε 20 χρόνια να γίνουμε κοινωνία Δαιμόνων.

Εξυπακούεται ότι η λογική μας απέχει παρασάγγες απ' αυτή που διέπει το σκεπτικό που διακατέχει τους "καλούς χριστιανούς" οι οποίοι απαιτούν ποινικές διώξεις σε δημιουργούς σκίτσων και κόμικς, τα οποία θεωρούν ότι "θίγουν" την πίστη τους.

Οταν το Βενιζελικό καθεστώς έκλεινε τον "Ριζοσπάστη" μετά τις αποκαλύψεις του Αρη Βελουχιώτη


Του Γ.Γ.

«Οι ανήθικοι αυτοί που έχουν λερωμένη τιμή, μιλάν για ηθική και συκοφαντούν του κομμουνιστές πώς θα χαλάσουν την οικογένεια. Ξεσκίζουμε τον οχετό της ανηθικότητας, της λέρας των εκμεταλλευτών της φτωχολογιάς. Μετά τον Αλεξανδρή, υπουργό επί της γεωργίας, νέος άσσος της αστικής ηθικής, ο υπουργός δικαιοσύνης. Ο Αβραάμ αποκαλύφθηκε, συλληφθείς επ’ αυτοφώρο με το βουλευτή Αιγίνης Χατζή και με δυο ναύτες στην αγία Παρασκευή».

Και εγκλωβισμένοι και απλήρωτοι ...


Οργισμένη διαμαρτυρία Ναυτεργατών από πλοία στην ράδα του Χονγκ Κονγκ

Η πρωτοφανής αδράνεια και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης και μαζί των διάφορων ναυτιλιακών οργανισμών, που είναι υπό την αιγίδα του ΟΗΕ αλλά και των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων στον τομέα των μεταφορών και της ναυτιλίας και ειδικότερα της ITF, εντείνουν το άγχος και την αβεβαιότητα και οδηγούν στην απόγνωση τους Ναυτεργάτες οι οποίοι βρίσκονται σε πολύμηνο εγκλωβισμό και ήδη έχουν ξεπεράσει κάθε όριο παραμονής σε αυτά χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική για τον επαναπατρισμό τους.

Κυριακή 30 Αυγούστου 2020

ΣΟΚ Σκοτώθηκε 54χρονος σε τροχαίο με γουρούνα στο λουτρακι

Έχασε τον έλεγχο και αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα
Νεκρός εντοπίστηκε σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή Φλάμπουρο Λουτρακίου, 54χρονος γνωστός επιχειρηματίας της περιοχης. Σύμφωνα με το korinthostv.gr η μηχανή τύπου «γουρούνα» που οδηγούσε, για άγνωστους λόγους έχασε τον έλεγχο και αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

ΣΚΙΑΘΟΣ κίβδηλο , αναίσθητο και μαριονέτα μερικών καταγγέλλει τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα ο Νίκος Πλωμαρίτης

Σε ανάρτηση στα  social media  απο τον  Νίκο Πλωμαρίτη υποψήφιο Δήμαρχο Σκιάθου στης περσινές δημοτικές εκλογές διαβαζουμε τα ποσα καταγγελει τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα

ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΤΕΛΗΣ: «Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ»!

Προπαγανδιστές του συστήματος που έχει καταληστέψει ταμεία και συντάξεις, θέλουν εμφύλιο στην κοινωνία για να αρπάξουν ότι έχει μείνει απο τα λεφτά νέων/ηλικιωμένων.Αυτός ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού, που δήθεν ενδιαφέρεται για τους νέους, είναι πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


ΔΑΣ ΟΤΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΣΚΟΠΕΛΟ
Ντεραπάρισμα  και ανατροπή φορτηγού της  Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σκοπέλου, με αδιευκρίνιστες  προς το παρόν αιτίες και ελαφρούς, ευτυχώς, τραυματισμούς  συναδέλφων συμβασιούχων εργαζομένων συνέβη χθες το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, δημοτικό όχημα, κατευθυνόμενο από Γλώσσα προς Σκόπελο και φορτωμένο με κλαδιά, στρώματα, μπάζα και άλλα αντικείμενα, ξέφυγε από την πορεία του  σε απότομη στροφή της επαρχιακής οδού, στις Αντρίνες.
Οι δύο επιβαίνοντες εργαζόμενοι βγήκαν ελαφρά τραυματισμένοι από το φορτηγό και μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας του νησιού, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε αντιμετώπιση των τραυμάτων. Σύμφωνα με μια πρώτη ιατρική ενημέρωση σε συναδέλφους που έσπευσαν για συμπαράσταση, τοποθετήθηκαν ράμματα  και παρέμειναν για μικρό χρονικό διάστημα  για προληπτικούς λόγους, μέχρι την αποχώρησή τους.

Είναι γελοίοι, αλλά εδώ αρχίζουν και παλαβώνουν.


Γράφει ο mitsos175 

Τσιρλίντινγκ! Καταλαβαίνουμε όλοι πως είναι αποπροσανατολισμός. Αντί να τους βρίζουμε για το έγκλημα στα σχολεία, γελάμε.
Άσε που ετοιμάζουν άλλοθι σε περίπτωση δικαστηρίου.
“Οι πελάτες μου, κύριοι δικαστές, έχουν το ακαταλόγιστο. Πράγματι γέμισαν τους μαθητές με κορονοϊό. Όμως ζητάμε την απαλλαγή τους λόγω βλακείας! Δεν το κάμουν επίτηδες, όπως τους κατηγορούν. Είναι εντελώς ηλίθιοι! Απόδειξη; Έκαναν στα Ελληνικά σχολεία μέχρι και Τσιρλίντινγκ”!

Παράταση για τα αδήλωτα τετραγωνικά


Σε παράταση της δυνατότητας για τους πολίτες ρύθμισης των αδήλωτων τετραγωνικών προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, «δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά έως 30 Σεπτεμβρίου. Έως τώρα έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις και τακτοποιήθηκαν πάνω από 35 εκατ. τ.μ. Οι πολίτες γλίτωσαν από εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ πρόστιμα και τέλη για τα τελευταία 5 χρόνια. Από εδώ και πέρα οι δήμοι και το κράτος κερδίζουν πάνω από 80 εκατομ. ευρώ ετησίως. Ο στόχος μας ήταν και είναι να βάλουμε τάξη στη χώρα και το σπίτι μας, να κάνουμε όλοι μαζί μια νέα αρχή. Το κράτος πρέπει να σέβεται του πολίτες και οι πολίτες πρέπει να σέβονται το κράτος!»

ΣΚΙΑΘΟΣ αυτος δεν ειναι μονο δήμαρχος είναι δικαστής-πυροσβέστης-εμπειρογνώμονας-όλα τα ξέρω τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω

Τραυματισμός γυναίκας-επιβάτη σκάφους στην Σκόπελο

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ὠρες χθες, το Α' Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου, για τραυματισμό 48χρονης επιβάτιδος του Τ/Ρ-Ι/Φ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 12405,  κατά την επιβίβασή της στο εν λόγω σκάφος, στον παλιό λιμένα Σκοπέλου.
 
Η ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα και διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου μετά από ιατρικό έλεγχο διαπιστώθηκε ο τραυματισμός της στο αριστερό κάτω άκρο.
 
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Σάββατο 29 Αυγούστου 2020

Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού – Πρόκειται για 6χρονο αγοράκι



Ένα νέο κρούσμα κορωνοϊού καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο στη Μαγνησία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, το ένα κρούσμα αποτελεί στενή επαφή παλαιότερου κρούσματος  (27/8/2020) και  προέκυψε κατόπιν ιχνηλάτησης. Ειδικότερα, το νέο κρούσμα αφορά ένα 6χρονο αγοράκι στον Βόλο που είναι ο γιος μιας 40χρονης γυναίκας, η οποία είχε βρεθεί στον ιό τις προηγούμενες ημέρες.

Συγχαρητήρια επιστολή του δημάρχου Σκοπέλου Στ.Περίσσση για τους επιτυχόντες των πανελλαδικών


Συγχαρητήρια επιστολή εξέδωσε ο δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης προς τους επιτυχόντες των πανελληνίων εξετάσεων. Στην επιστολή του αναφέρει:
«Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η οποία έθεσε τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων στη χώρα μας, θα ήθελα να συγχαρώ τους επιτυχόντες μαθητές και τις μαθήτριες του νησιού μας καθώς η πολύχρονη και επίπονη προσπάθεια τους στέφθηκε με επιτυχία.

ΤΡΟΧΑΙΟ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΙΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΚΛΗΜΑ ΑΝΤΡΙΝΑ

σε λίγο περισσότερα 

Παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης βεβαιωμένων φορολογικών οφειλών


Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος υπέγραψε σήμερα απόφαση, με την οποία επιμηκύνεται, έως τις 30 Απριλίου 2021, η παράταση της προθεσμίας καταβολής και αναστολής είσπραξης των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ και τα Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Με λιγότερα ένσημα θα λάβουν επίδομα ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι


Αγγελική Μαρίνου
Tο υπουργείο Εργασίας μελετά ευνοϊκότερες προϋποθέσεις ένταξης στον ΟΑΕΔ για τους εποχικούς υπαλλήλους του τουρισμού-επισιτισμού.

«Γαϊτανάκι δωρεών ιδιωτών μέσω των βουλευτών της ΝΔ στο έρημο το Νοσοκομείο μας»


«Γαϊτανάκι δωρεών μέσω των βουλευτών της ΝΔ, των ιδιωτικών επιχειρήσεων στο έρημο το Νοσοκομείο μας και στα ΚΥ. .Καθημερινά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο ανακοινώνονται δωρεές . Ο τάδε βουλευτής κατόπιν ενεργειών του , μοριακός αναλυτής στο ΚΥ Σκιάθου ,γάντια από Χαλυβουργία, ,κοντέινερ στον Αλμυρό, σκέψεις βουλευτών για μοριακό αναλυτή στο Νοσοκομείο από

Καύσωνας από σήμερα και για τρεις ημέρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, λόγω του καύσωνα με τον οποίο θα μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος και θα μας υποδεχθεί ο Σεπτέμβριος.

Ο απερίγραπτος δήμαρχος Σκιάθου σε νέα μεγάλα έργα

Καλημέρα Δεν μπορώ να μην  ξεραθώ στο γέλιο από το πρωί βλέποντας τη φωτογραφία η οποία αναφέρει ακούστε ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και είναι πίσω  από  κάγκελα Και ένα πάρκινγκ μέσα μέσα είσαι απερίγραπτος μα δε υπάρχει κανένας να τον συγκράτηση γελάνε στο πανελλήνιο οι επισκέπτες 

Ξεπέρασε σε αθλιότητα και τον ίδιο του τον εαυτό, ο «γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων», που λέγεται Γ. Πρετεντέρης


Του Γ.Γ.

Ο υπάλληλος του Μαρινάκη, που λέγεται Πρετεντέρης, έχει μετατραπεί σε τέτοιο κραυγαλέο φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου, σε σημείο που ακόμα Προτοσάλτε και Κοραή τρώνε την σκόνη του.

Ο «γλοιώδεις τύπος, υπηρέτης όλων των αφεντάδων» όπως ευφυώς τον είχε χαρακτηρίσει ο «Ριζοσπάστης», αυτή την φορά ξεπέρασε σε αθλιότητα και τον ίδιο του τον εαυτό!

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Δήλωση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση



Για πολλούς νέους και νέες ένας κύκλος έκλεισε με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σημαίνοντας παράλληλα την  εκκίνηση ενός νέου που τους φέρνει όλο και πιο κοντά στα όνειρα, τις ελπίδες και τους στόχους τους.
Η τελευταία χρονιά της τρίτης λυκείου είναι ανέκαθεν η πιο δύσκολη και αγωνιώδης για τους υποψήφιους και φέτος ειδικά θα πρόσθετα και πολύ ιδιαίτερη καθώς η χρονιά ολοκληρώθηκε στη σκιά των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Σκοπέλου


Π
Από 27/8/2020 ώρα 14:00 έως 28/8/2020 ώρα 14:00

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος ζητά από τον Πλακιωτάκη να ενισχύσει με προσωπικό το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου




Κοινοβουλευτική Ερώτηση για το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου κατέθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητώντας την άμεση ενίσχυσή του με προσωπικό και την αύξηση των οργανικών θέσεων προκειμένου να μπορεί να καλύπτει τις αυξανόμενες υπηρεσιακές του ανάγκες.

Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες του ΓΕΛ Σκοπέλου

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Σκοπέλου συγχαίρουν 
τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου για την επιτυχία τους στα 

Μαρίνα Χρυσοβελώνη Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή μου συγχαρητήρια σε όλους τους νέους και τις νέες για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εύχομαι οι γνώσεις και τα εφόδια που θα αποκτήσουν να δώσουν τη δύναμη να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις και στις προκλήσεις των δύσκολων καιρών που διανύουμε.
Όλοι ανεξαιρέτως, επιτυχόντες και μη, είναι χρήσιμοι στην κοινωνία μας και τους έχουμε ανάγκη. Το ήθος, η ειλικρίνεια και η δυναμική ηλικία αποτελούν την καλύτερη προίκα για να μεγαλουργήσουν και μέσω των προσπαθειών τους και η Ελλάδα.
Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των υποψηφίων, οι οποίοι στάθηκαν ηθικά και ουσιαστικά αρωγοί και συμπαραστάτες στον διαρκή αγώνα των παιδιών τους, για την κατάκτηση της επιτυχίας.
Εύχομαι από καρδιάς καλή και εποικοδομητική φοίτηση!

«Απολύεσαι εν πλω!» ή Οχτώ αντάρτες στην Ικαριά το '55


Η σιγουριά μου για τον τελικό θρίαμβο
αυτού που πιστεύω είναι απόλυτη.
Ερνέστο Γκεβάρα δε λα Σέρνα
* * *
Ενα βραδάκι, τις προάλλες, σε κάποια εκδήλωση, έβαλε ο ξάδελφός μου ο Νικόλας Παπαγεωργάκης στα χέρια μου ένα βιβλίο: «Το ξέρεις αυτό;» Δεν το 'ξερα. Ενα βιαστικό φυλλομέτρημα, κάποιες φωτογραφίες. Κοίταξε τα μάτια μου. «Κλείσ' το τώρα», μου είπε. Η Ιωάννα με θωρούσε αμίλητη.
Το διάβασα, πρώτη φορά, Κυριακή πρωί στην αυλή, με τον καφέ, κάτω απ' την αμπέλοψη στην πέργκολα, πλάι στη μανόλια. Δίχως κανέναν να κοιτάζει τα μάτια μου. Η αλήθεια είναι πως ο τίτλος δεν με παρέπεμπε κάπου, και το όνομα του συγγραφέα είχε ξεθωριάσει στη μνήμη, ας με συγχωρέσει.
Πέρασα διαγωνίως την εισαγωγή για την Ιστορία του Κόμματος στην Ικαριά, θες γιατί την ξέρω (κι ας μου διαφεύγουν ημερομηνίες, ονόματα κι αριθμοί), θες γιατί κάποια δίψα με έσπρωχνε παρακάτω. Εσείς που δεν είστε Καριώτες, ούτε καν μισοί σαν και του λόγου μου, να τη διαβάστε την Ιστορία μας, ή να πάτε στην Ικαριά, στο προπύργιο, να την ακούσετε και από πρώτο χέρι. Το νου σας μόνο στα νερά μας, στις στροφές, και στις απαρέγκλιτες κρασοκατανύξεις ώσπου ν' ανέβει ο ήλιος ένα καλάμι μπόι - τουλάχιστον.
Και διάβασα απνευστί όχι τόσο την ιστορία του ναυτόπαιδου, μα εκείνη που πραγματικά πραγματεύεται το βιβλίο. Την ιστορία μιας αφέγγαρης νύχτας, 17 του Ιούλη του 1955. Οταν οι Καριώτες δεν γιορτάζουν την Αγιά-Μαρίνα, μα την Απελευθέρωση και την ανακήρυξη της Ελευθέρας Πολιτείας Ικαρίας, 17 του Ιούλη του 1912. Και μ' έκανε να ξαναθυμηθώ -δίχως ποτέ να έχω ξεχάσει- εκείνη την ιστορία.

Σκόπελος: ΣΟΚ Αιφνίδιος θάνατος 52χρονης

Με τον πιο απρόσμενο και τραγικό τρόπο κατέληξαν οι διακοπές μίας 52χρονης ημεδαπής στη Σκόπελο.
Η γυναίκα, χθες το βράδυ, αισθάνθηκε δυσφορία. Διεκομίσθη στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όμως ήταν αργά για εκείνη, αφού εκεί απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός της. Από το Α.Τ. Σκοπέλου διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του θανάτου της άτυχης 52χρον

ΣΚΙΑΘΟΣ για πολλά περίεργα καταγγελουν τον Δήμαρχο Σκιάθου Θοδωρή Τζούμα τι συμβαίνει?

Καλημέρα Σήμερα θα ασχοληθώ με ένα θέμα το οποίο μου έχει κάνει εντύπωση το τελευταίο διάστημα από το γειτονικό μας νησί τη Σκιάθο και λέω συγκεκριμένα ότι μου έχει κάνει εντύπωση διαβάζοντας

Τέλος αγωνίας σήμερα και για τους 1892 συνολικά συμμετέχοντες της Μαγνησίας

Τέλος αγωνίας και για τους 1892 συνολικά συμμετέχοντες της Μαγνησίας, για τις βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, καθώς από τις 9 το πρωί, γνωστοποιούνται πλέον οι βάσεις εισαγωγής και τα αποτελέσματα.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Δελτίο Ενημέρωσης θετικών κρουσμάτων Covid 19 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στην περιοχή της Σκιάθου







Από 26/8/2020 ώρα 14:00 έως 27/8/2020 ώρα 14:00

Το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την αντιμετώπιση της κρίσης του Covid 19, ενημερώνει καθημερινά και με πλήρη εγκυρότητα τις κοινότητες στους τέσσερις θεσσαλικούς Νομούς για την εξέλιξη της ασθένειας σε υπάρχουσες και νέες εστίες. Τα στοιχεία των νέων κρουσμάτων αντλούνται από τις ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ καθώς και από δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στα οποία πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι. Η ενημέρωση πραγματοποιείται με βασικό γνώμονα την ενημέρωση της θεσσαλικής κοινωνίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων και της υπόληψης των ανθρώπων που νοσούν.

ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΚΑΤΑΔΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ!

«Όνειρο για τους αυτοδύτες» αποκαλείται η Σκόπελος, σύμφωνα με το εντυπωσιακό άρθρο που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού Tauchen Magazin https://gr.pinterest.com/pin/626844841878123768/. Ο συντάκτης του άρθρου επισκέφτηκε στις αρχές του φετινού

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: «Η ΝΔ αφήνει εκτός βρεφονηπιακών, παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ 2.119 παιδιά της Μαγνησίας»




Η κυβέρνηση γυρίζει την πλάτη σε τριτέκνους, πολυτέκνους και οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα
Με ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στηλίτευσε τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών της Μαγνησίας από τη δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής» της περιόδου 2020-21, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και αφορά την επιδότηση παιδιών με αντίστοιχο voucher από την Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) για τη φοίτησή τους σε βρεφονηπιακούς, παιδικούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) των Δήμων.

NAVTEX Τούρκων…χωρίς πρόβλημα

Η NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι για άσκηση με πραγματικά πυρά για τις δύο πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου δεν έχει σχέση με την ελληνική υφαλοκρηπίδα και το Καστελόριζο. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας…

Ιατρικός Βελονισμός Οράσεως / Orasis Acupuncture Center


Το Ινστιτούτο μας βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας και στεγάζεται σε έναν καλαίσθητο και ειδικά διαμορφωμένο

Αγώνας των ξενοδόχων της Σκοπέλου να περιορίσουν τη ζημιά – Πληρότητες 25% στον ενάμιση μήνα της σεζόν

Ο Βολιώτης παιδίατρος Γ. Χαρίτος: «Είμαι υπέρ της μάσκας, αλλά πάρα πολύ αντίθετος στις ηλικίες που αναφέρονται»



«Κανείς παιδίατρος δεν θα αρχίσει να δίνει χαρτιά για να μην φοράνε μάσκες τα παιδιά στο σχολείο, αυτό δεν έχει καμία επιστημονική προέκταση»
Καμία βλάβη δεν προκαλεί στην υγεία των παιδιών η χρήση της προστατευτικής μάσκας, ξεκαθάρισε μιλώντας στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, ο γνωστός Βολιώτης παιδίατρος κ. Γιώργος Χαρίτος, επισημαίνοντας πως ο ίδιος τίθεται υπέρ της χρήσης της, εξέφρασε όμως την αντίθεσή του, στις ηλικίες των παιδιών που θα πρέπει να τη φορούν, καθώς υπογράμμισε πως παιδιά ηλικίας 6 ετών ή μικρότερα είναι δύσκολο να τη χρησιμοποιούν σωστά
Powered By Blogger