Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Αλ. Μεϊκόπουλος: Εξοργιστικός ο παραγκωνισμός του Νοσοκομείου Βόλου από το Υπουργείο Υγείας

Την αντίδρασή του για τον παραγκωνισμό του Νοσοκομείου Βόλου από το Υπουργείο Υγείας εκφράζει σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Η πρόσφατη απόφαση (Γ4α/Γ.Π.54849/21-9-2020) του Υφυπουργού Υγείας κ. Κοντοζαμάνη για την προκήρυξη συνολικά 400 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ. με στόχο τη στελέχωση των μονάδων υγείας όλης της χώρας επιβεβαιώνει δύο πράγματα, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής και εξηγεί:

«Πρώτον ότι το Υπουργείο Υγείας κρατά πεισματικά το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου εκτός του ραντάρ του, και δεύτερον ότι έχει τα αυτιά του ερμητικά κλειστά στις αγωνιώδεις εκκλήσεις και τα αιτήματα των θεσμικών του οργάνων και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας.
Σύμφωνα με την ομολογουμένως «εξωπραγματική» κατανομή που γίνεται βάσει της απόφασης αυτής, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας αναλογούν 12 γιατροί, στο Νοσοκομείο Λαμίας 11, στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας 8 και στο Νοσοκομείο Βόλου… μόλις 2 γιατροί.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο του Βόλου λειτουργεί με το 40% των προβλεπόμενων θέσεων ιατρών να παραμένει ακάλυπτο.

Εδώ και 1 χρόνο δεν έχει αναλάβει ούτε ένας μόνιμος ειδικευμένος γιατρός, όπως δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμα οι 14 ειδικευμένοι γιατροί και νοσηλευτές και δεν έχουν επαναπροκηρυχθεί οι 6 άγονες θέσεις για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ ανοιχτό ζήτημα αποτελεί και η επαρκής προετοιμασία κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας και ο πολύπαθος μοριακός αναλυτής. Εν μέσω πανδημίας τον αυξημένο βάρος περιστατικών στις Παθολογικές Κλινικές σηκώνουν στις πλάτες τους 7 γιατροί αντί για 14, όπως προβλέπεται, και το υποστελεχωμένο ΤΕΠ.

Ορθά στελεχώνονται όλα τα νοσοκομεία της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας. Για την κατανομή, ωστόσο, των ιατρών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη αξιοκρατικά κριτήρια, όπως ο πληθυσμός που καλύπτει η κάθε δευτεροβάθμια μονάδα υγείας και η πραγματική εικόνα των αναγκών τους.

Έχω πραγματοποιήσει εδώ και ένα χρόνο 14 παρεμβάσεις στο Υπουργείο Υγείας για τις ανάγκες του Αχιλλοπούλειου που στην πλειοψηφία τους παραμένουν αναπάντητες.

Η τελευταία αυτή απόφαση είναι χαριστική βολή και ενδεικτική μιας ιδιότυπης πολιτικής και θεσμικής εμπάθειας σε σχέση με το Νοσοκομείο του Βόλου.
Ο εξόφθαλμος και εξοργιστικός παραγκωνισμός του Νοσοκομείου Βόλου δε θα περάσει στα ψιλά γράμματα.

Θα καταφύγω άμεσα σε διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Το Υπουργείο Υγείας να απαντήσει επιτέλους στους πολίτες της Μαγνησίας για ποιο λόγο συστηματικά αγνοεί και κρατά υποβαθμισμένες τις παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger