Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Αλ.Μεϊκόπουλος για την επέτειο 79 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ

 

Σε δήλωσή του για την επέτειο 79 χρόνων από την ίδρυση του ΕΑΜ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος αναφέρει:
«Σαν σήμερα πριν από 79 χρόνια στις 27 Σεπτεμβρίου το 1941 ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ).


Το ΕΑΜ διαδραμάτισε άμεσα πρωταγωνιστικό ρόλο στη διάρκεια της Κατοχής στον αγώνα κατά των κατακτητών και η δράση του αποτέλεσε μια από τις πιο ένδοξες σελίδες αγώνα και αντίστασης στο ελληνικό και ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, κατά του Φασισμού – Ναζισμού.
Ο αγώνας του αυτός, για την ελευθερία, την ισότητα, την κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική αλληλεγγύη και την εθνική ανεξαρτησία ενέπνευσε τις επέμενες γενιές και είναι χαραγμένος στη συλλογική μνήμη των κοινωνικών αγώνων.
Αν παρακολουθήσουμε τις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες κάθε εποχής, εύκολα μπορούμε να κατανοήσουμε τη διαχρονικότητα των αξιών του αγώνα, της λαϊκής συμμετοχής, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της πολιτικής χειραφέτησης με τις οποίες πορεύθηκε το ΕΑΜ και πόσο επίκαιρες παραμένουν και στις μέρες μας.
Μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική και διεθνή, πολιτική συγκυρία που διανύουμε, καλούμαστε να απομονώσουμε τους νοσταλγούς του Ναζισμού – Φασισμού που ελλοχεύουν στο σκοτάδι δύσκολων περιόδων για να επανέλθουν στον αφρό. Με γνώση της ιστορίας και των λαθών μας να αγωνιστούμε συνειδητά για την ανασυγκρότηση της χώρας που με τόσο κόπο και θυσίες επαναφέραμε στην κανονικότητα πριν ενάμιση χρόνο, να την ενισχύσουμε και να τη θωρακίσουμε πάνω στις αξίες της Δημοκρατίας, της ισότητας, της διαφάνειας, της ισονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Οφείλει να λειτουργεί η συλλογική μνήμη και να μην υποπίπτουμε στα ίδια λάθη. Στον αγώνα αυτό για τη θωράκιση της χώρας και της Δημοκρατίας μας, το ΕΑΜ με την αυταπάρνηση και τη δράση του πριν 79 χρόνια μπορεί να γίνει οδηγός μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger