Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Σταματης Περισσης Πέρασαν 10 μέρες απο τον ετήσιο απολογισμό μας. Ας μάθουμε λοιπόν τι κάναμε αυτές τις μέρες.

 


Καλημέρα

Πέρασαν 10 μέρες απο τον ετήσιο απολογισμό μας.
Ας μάθουμε λοιπόν τι κάναμε αυτές τις μέρες.
1. Εγκαταστάθηκε ο εργολάβος για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών στην περιοχή της κατακαλούς στο Λουτράκι.Η εργασία θα γίνει σε δύο φάσεις πρώτα θα τοποθετηθούν τα δύκτια και μετά τα νέα φωτιστικά σώματα.Το εργο θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.
2. Επισκεύθηκε την Σκόπελο μηχανικός της περιφέρειας κατέγραψε τα στοιχεία για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής πεζοδρομίων κόστους 300.000 ευρώ στον επαρχιακό δρόμο Σκοπέλου Γλώσσας καί στα 3 δημοτικά διαμερίσματα και θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου με στόχο να είναι έτοιμα το επόμενο καλοκαίρι.
3. Ο ίδιος μηχανικός επιθεώρησε την διαδρομή του έργου της περιφέρειας για τήν υδροδότηση περιοχής του Σταφύλου όπου βρίσκονται κατοικίες αλλα κυρίως το νέο ελαιοτριβείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού που πρέπει να υδροδοτηθεί.
Για τα παραπάνω έργα ευχαριστούμε τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη κ.Κολινδρίνη .
4. Συνεχίζεται το έργο ασφαλτόστρωσης
Μάρκ Περιβολιού της Γλώσσας.
Ολοκληρώθηκαν τα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του δρόμου,τα τεχνικά έργα και τα τοιχεία. Έπεσε η πρώτη στρώση του 3Α και τώρα θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της σωλήνας του νερού και την κατασκευη του ρείθρου μήκους 4 Km.
5. Συνεχίζεται το έργο στήριξης του βράχου στην περιοχή του Αγ.Νικολάου στο Κάστρο Σκοπέλου.
Το έργο βρίσκεται στη λεπτότερη φάση του με την τοποθέτηση δεκάδων αγκυρίων στο βράχο με διατρήσεις μέτρων.Μετά θα ακολουθήσει Γκανάι και κατασκευή τοίχου προκειμένου να στηριχθεί και ο δρόμος που με δευτερη κατάπτωση εχει καταστεί επικίνδυνος.
6. Αφού ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε η διαμόρφωσή σύγχρονων αποδυτηρίων για τούς εργαζόμενους στην καθαριότητα στην περιοχή των παλαιών Σφαγείων συνεχίζεται τώρα η διαμόρφωση του εξωτερικου χώρου για τον όρχο των απορριματοφόρων.
7. Συνεχίζονται οι εργασίες στο κτηριο Βουγιάλα απο τις υπηρεσίες του δήμου.Τοποθετήθηκε γύψινη οροφή με τον μεταλλικό σκελετό προκειμένου να υπάρξει θερμομόνωση του χώρου αλλα να περάσουν και οι καλωδιόσεις. Συνεχίζεται το βάψιμο του κτηρίου.Ολοκληρώθηκε η μεταφορά των κοινωνικών υπηρεσιων στο ισόγειο και ετοιμαζόμαστε για την μεταφορά στο όροφο της Τεχνικης Υπηρεσιας του δήμου.
8. Ολοκληρώθηκε η δημοπρασία μιας νέας πρεσας απορριμάτων 16 m3 κοστους 150.000 ευρώ.Ετσι σύντομα θα έχουμε στην διαθεσή μας επιπλέον 4 νέα αυτοκίνητα στην καθαριότητα.2 μικρα φορτηγά για μεσα στους οικισμούς 1 φορτηγο 7tn για μεγαλα αντικείμενα και 1 πρέσα 16m3.
9. Παραδόθηκε στον επιβλέποντα μηχανικό η μελέτη του πόδα του πρανούς που ξεκινάει απο την Παναγίτσα του Πύργου και καταλήγει στο μύλο.Ενα έργο που θα προστατέψει απο τα κύματα το βράχο του Κάστρου αλλά θα αλλάξει και τα δεδομένα αφού συνοδεύεται απο πεζόδρομο ελάχιστου πλάτους 3m.Έτσι οι πολίτες αλλά και οι τουρίστες θα μπορούν πεζή να πανε απο το λιμάνι στην πλατεία του Μύλου δια θαλάσσης.
10. Εγκριθηκαν 2 νεα έργα απο το Leader.α) το iSkopelos ενα πρόγραμμα τουριστικής προβολής όλων των αξιοθέατων και των παροχων του νησιού μας μεσα απο ειδική εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα και οχι μόνο ,και
β) Πυρασφάλεια των δασών παλι μεσα απο εξελιγμένα τεχνολογικά μέσα.
11. Ολοκληρώθηκε για πρωτη φορά η καταγραφή ολου του δημοτικού φωτισμού και η αποτύπωσή του σε ψηφιακή μορφη στο συστημα QGSI σε συνεργασία με το δίκτυο ΔΑΦΝΗ.
12.Συνεχίζεται η καταγραφή της περιουσίας του δήμου.Εργο επίπονο αλλα και απαραίτητο για καθε ενέργειά μας.
Φτιάχνουμε τον φυσικό φάκελο του περιουσιακού στοιχείου,κανουμε τα εξαρτημένα τοπογραφικά,κανουμε τα σχεδια όψεων και κατόψεων, νομιμοποιούμε τυχόν αυθαιρετες κατασκευές,κάνουμε συμβόλαια κατοχής οπου δεν υπάρχουν,ενοποιούμε οικόπεδα που έχουν προκύψει απο διαδοχικές αγορές π.χ Γηπέδου,κατόπιν κάνουμε τον ηλεκτρονικό φάκελο του ακινήτου,τα τοποθετούμε στο χάρτη με GIS (Συστημα γεωγραφικων πληροφορειων) αφού ως υπόβαθρο βάλουμε τις 3διαστατες ορθοφωτογραφίες και τα τακτοποιήσουμε.
Κατοπιν τα εγγράφουμε στο Ε9 πληρώνοντας τα αντίστοιχα πρόστιμα επειδή αυτα επρεπε να εγγραφούν πρίν 10 χρόνια.
Τελος τα περνάμε στο Κτηματολόγιο.
Ταυτόχρονα ετοιμάζουμε και το δασολόγιο του δήμου για να το δηλώσουμε καθυστερημένα και αυτο αφου εχει λήξει η προθεσμία δήλωσης.Ολη η δουλεια γίνεται απο την υπηρεσια του δήμου μας με την βοηθεια εξειδικευμένου δικηγόρου.
Αγαπητές φιλες και φίλοι.
Υπάρχει μιά δυσκολη κατάσταση στα σχολεία μας ιδιαιτερα λογω των συνθηκων covid 19.
Θα κανουμε οτι περνάει απο το χερι μας η κατάσταση να ομαλοποιηθεί πιστευω πώς ολοι θα συμβάλουν και τα παιδια με τους εκπαιδευτικους μεασφάλεια να συνεχίσουν το έργο τους οι Σχολικές μας επιτροπές θα ειναι δίπλα τους.
Καλή Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger