Κυριακή 9 Αυγούστου 2020

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΥΒΟΙΑ

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ                  
ΚΟΒ ΣΚΟΠΕΛΟΥ                                                                       Σκόπελος, 09/08/2020
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    
Η ΚΟΒ Σκοπέλου του ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των μελών και φίλων του Κόμματος στον δοκιμαζόμενο λαό της Εύβοιας.

Για μια ακόμη φορά η γειτονική Εύβοια βρίσκεται στο έλεος φυσικών καταστροφών που στοιχίζουν μάλιστα σε ανθρώπινες ζωές. Είναι επιτακτική ανάγκη να κινητοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του κρατικού μηχανισμού για να στηριχθούν οι κάτοικοι των περιοχών που υπέστησαν τις καταστροφές, να παρθούν άμεσα μέτρα διάσωσης και απεγκλωβισμού, να κηρυχτεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.
Οι πλημμύρες πλήττουν για πολλοστή φορά περιοχές της Εύβοιας που εδώ και χρόνια «φωνάζουν» για την έλλειψη των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων. Απέναντι όμως σε αυτήν την αναγκαιότητα είναι εξίσου εκκωφαντική η απραξία και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που συστηματικά αφήνουν την περιοχή αθωράκιστη, στη φωτιά, στο χιόνι, στις πλημμύρες…
Οι κυβερνήσεις και όλοι οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς, ενώ γνωρίζουν με λεπτομέρειες την όξυνση του προβλήματος και τον επείγοντα χαρακτήρα των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας, υλοποιούν έργα και υποδομές, με κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί εν έτει 2020 να χάνονται ζωές και οι λαϊκές οικογένειες να βλέπουν τις περιουσίες και τους κόπους τους να καταστρέφονται.
Για μία ακόμα φορά αναδεικνύονται οι τραγικές ελλείψεις στις υποδομές και την πολιτική προστασία, που εκθέτουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες. Αναδεικνύεται ο άναρχος αντιλαϊκός χαρακτήρας της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Αναδεικνύεται τελικά η περιφρονητική στάση απέναντι στον άνθρωπο, που χαρακτηρίζει το καπιταλιστικό σύστημα και όσους το υπηρετούν.
Να πάψουν να πιπιλίζουν  την καραμέλα των «έντονων καιρικών φαινομένων», που περνάει άλιωτη στα χείλη των υπουργών των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της Ευρωπαικής Ενωσης! 

Η Σκόπελος έχει δοκιμαστεί σκληρά τα τελευταία χρόνια, με  τα σημάδια είναι ακόμη εμφανή και τις πληγές πιθανόν έτοιμες να ξανανοίξουν. Πολλοί πληγέντες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες δεν έχουν πάρει ακόμη τη λειψή  αποζημίωση, πέντε χρόνια μετά. Χωρίς  άλλη καθυστέρηση πρέπει να προχωρήσει η αντιπλημμυρική μελέτη του νησιού. Αμεσα να ζητηθεί από την Περιφέρεια να γίνει ξανά αυτοψία στα κυριότερα ρέματα και να καθαριστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger