Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020

Ανευθυνοϋπεύθυνοι


Προληπτικοί δεν είμαστε πάντως παρακολουθώντας όσα συμβαίνουν σήμερα ανακαλέσαμε στην μνήμη μας ένα σατιρικό βιντεάκι που είχαμε αναρτήσει για τον "γρουσουζλαμά" Μητσοτάκη
Δεν είμαστε επίσης και θρησκευόμενοι να αποταθούμε στους θαμώνες των επουράνιων για να κάνουν τα κουμάντα τους, μην μας ρθει καμιά κατραπακιά.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μπορεί να προσπεράσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι μπροστά στις αλλεπάλληλες καταστροφές και συμφορές που μας βρήκαν όλοι οι αρμόδιοι παρουσιάζονται ανευθυνοϋπεύθυνοι.

Στα επτά ανήλθαν θα θύματα από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια και έχουμε έναν Χαρδαλιά που μόνο συγχαρητήρια δεν ζήτησε να δώσουμε στην κυβέρνηση γιατί "με την ετοιμότητά της έσωσε ζωές", ενώ κανείς δεν μιλάει για την ανεπάρκεια και τiς παραλείψεις του περιφερειάρχη Στ.Ελλάδας - Εύβοιας, Φάνη Σπανού, στελέχους της Ν.Δ και κουμπάρου του Μπακογιάννη που οδήγησαν σ' αυτό το αποτέλεσμα.

Η κυβερνητική ολιγωρία και οι εγκληματικές της επιλογές -άνοιγμα συνόρων με χιλιάδες τουρίστες να έρχονται στην χώρα μας χωρίς τεστ, αύξηση της χωρητικότητας επιβατών στα πλοία κλπ- μας οδήγησε να σπάμε να όταν ρεκόρ κρουσμάτων του κορονοϊού, μετά το άλλο.

Σήμερα ανακοινώθηκε ένας νέος θάνατος με τα  νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 203, ενώ 22 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Μια σύγκριση με την περασμένη Κυριακή αρκεί για να δούμε που έχουμε οδηγηθεί. Τότε είχαμε 75 κρούσματα και 12 ασθενείς διασωληνωμένους.

Και την ίδια στιγμή έχουμε εφιαλτικές προβλέψεις από την ερευνητική ομάδα HERACLES και το ΑΠΘ. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της αν δεν ανακοπεί η πορεία εξάπλωσης του ιού, ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων θα φτάσει τα 573 στο τέλος Οκτώβρη και αναμένεται να ξεπεράσει τα 700 ανά ημέρα μέχρι το τέλος του 2020 θέτοντας σε αφόρητη πίεση το εθνικό σύστημα υγείας.

Με 30 κρούσματα την ημέρα μας έβαλαν σε καραντίνα 2,5 μήνες, τώρα πάλι οι κυβερνώντες παρουσιάζονται τόσο ανεύθυνοι όσο ο τύπος που έβαλε το παρακάτω 'σουπεράκι" (αν δεν είναι τρολιά αφού την φώτο την αλιεύσαμε από το διαδίκτυο)  στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ: 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger