Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ Ολοι σήμερα στα συλλαλητήρια ενάντια στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για τις διαδηλώσεις


  • Στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα το συλλαλητήριο στην Αθήνα
  • Την ίδια ώρα στο Αγαλμα Βενιζέλου η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη. Κινητοποιήσεις σε δεκάδες πόλεις όλης της χώρας
Κορυφώνοντας την προετοιμασία όλων των προηγούμενων ημερών, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία και μαζικοί φορείς εντείνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τη μάχη για την επιτυχία των συλλαλητηρίων που οργανώνουν σε όλη τη χώρα σήμερα Πέμπτη, μέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής.
Απέναντι στα ψέματα της κυβέρνησης για τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του νομοσχεδίου, απέναντι στην προσπάθειά της να ρίξει στάχτη στα μάτια του λαού με τις δήθεν «βελτιώσεις» που διατηρούν στο ακέραιο όλον τον αντιλαϊκό πυρήνα του, χιλιάδες διαδηλωτές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, συνταξιούχοι, ετοιμάζονται να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα: «Οι αγώνες των εργαζομένων και του λαού δεν μπαίνουν στο γύψο! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά!»
Στην Αθήνα, το μεγάλο συλλαλητήριο συνδικάτων και φορέων θα γίνει στις 8 μ.μ. στο Σύνταγμα.
Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις οργανώνονται σήμερα από συνδικάτα και φορείς σε δεκάδες ακόμα πόλεις όλης της χώρας.
Χτες Τετάρτη, εξάλλου, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πραγματοποίησαν 4ωρη πανελλαδική στάση εργασίας, στο πλαίσιο της οποίας οργανώθηκαν συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Κύμα καταδίκης από συνδικάτα των εργαζομένων
Απ' όλη τη χώρα, από κάθε κλάδο και κάθε περιοχή, πλήθος συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους το αντιδραστικό νομοσχέδιο, ξεκαθαρίζοντας ότι οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί κυβέρνησης - κεφαλαίου θα μείνουν στα χαρτιά.
Το νομοσχέδιο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:
Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ζακύνθου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.
Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ), Μεταλλωρύχων (ΟΜΕ), Εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (ΠΟΜΕΕΑ), Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ), Υπαλλήλων Υπουργείου Ανάπτυξης - τέως Βιομηχανίας / Ενέργειας / Ερευνας και Τεχνολογίας (ΟΣΥΒΕΤ), Εργαζομένων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ).
Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.
Φορείς του κινήματος καλούν στον αγώνα ενάντια στο κατάπτυστο νομοσχέδιο
Μαζί με τα εργατικά συνδικάτα και τους άλλους μαζικούς φορείς, το «παρών» στα σημερινά συλλαλητήρια, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του κατάπτυστου νομοσχεδίου, δίνουν και Αγροτικοί - Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα.
«Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νομοσχεδίου και οι κυβερνήσεις», τονίζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων«πως όσο συνεχίζουν την αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει τον λαό, οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι απεργίες, τα μπλόκα της οργής, οι διαδηλώσεις όχι μόνο θα συνεχίζονται, αλλά θα δυναμώνουν».
Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που απευθύνει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), αποφάσεις συμμετοχής στο σημερινό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα έχουν πάρει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας: Αρχιτεκτονικής, Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Οικονομικού του ΕΚΠΑ, ΣΕΤ, ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.
Στη Θεσσαλονίκη, στο συλλαλητήριο στο Αγαλμα Βενιζέλου καλούν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι: Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Νομικής, ΜΜΕ και Δημοσιογραφίας, Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕΦΑΑ και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.
Το νομοσχέδιο καταδικάζουν επίσης με ανακοινώσεις τους, καλώντας στα συλλαλητήρια, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Κατεργασίας Ξύλου, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας, η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ), οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις, η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, η ΕΕΔΥΕ κ.ά.
Στο σημερινό συλλαλητήριο, στο Σύνταγμα καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), με προσυγκέντρωση στη 7 μ.μ. στον πεζόδρομο Κοραή (στάση μετρό Πανεπιστήμιο).
«Ο λαός δεν χρειάζεται την Αστυνομία κηδεμόνα στους αγώνες του», τονίζει η Κίνηση Απόστρατων Αστυνομικών και καλεί στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια (γωνία πλατείας Κοραή).
Το νομοσχέδιο καταδικάζουν με ανακοινώσεις τους, επίσης, η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών», η Πανελλήνια Ενωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ), η Πρωτοβουλία Αστυνομικών, η Κίνηση για την Εθνική Αμυνα κ.ά.
Στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «αυτό που στην πραγματικότητα εισάγεται με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο είναι ένα σύνολο διατάξεων που καθιστούν οποιαδήποτε διαδήλωση δυνητικά "απαγορευμένη" και τελικά οδηγούν σε κατάργηση του δικαιώματος της συνάθροισης και των διαδηλώσεων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger