Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΕΡΙΣΣΗΣ

Αγαπητοί μου
Φίλες και φίλοι.
Έκλεισε ενας χρόνος απο τις δημοτικές εκλογές.
Σήμερα η μέρα ανηκει σε όλους τους πολίτες και σε αυτούς που αγωνίζονται για το καλό του νησιού μας.
Σήμερα ομως θέλω να ευχαριστήσω ιδιέτερα τους στενούς μου συνεργάτες για την δουλειά που κάνει ο καθένας στο πόστο του αλλά και όλο το δημοτικό συμβούλιο.
Τον Αγγελο Ξηντάρη για την δουλεια που κάνει σαν πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Για τη δουλεια του σαν Προεδρος του Λιμενικου Ταμειου
με ολο το συμβουλιο .

1)για την έγκριση των master plan των Λιμανιων Λουτρακίου και Σκοπέλου .
2)τον αγωνα δρόμου για την έγκριση της δημοπράτησης του λιμανιου του Αγνώντα ,μιας και δεν είχαν ολοκληρωθεί ουτε τα σχέδια της έξομοιούμενης χερσαίας ζώνης.
3)κατατέθηκε πρόταση στο Φιλόδημος ΙΙ για την εκπόνηση των οριστικών μελετων για τα λιμάνια Λουτρακίου και Σκοπέλου προϋπολογισμού
692.000 ευρω πρόταση που εγκρίθηκε .
4)δημοπράτησε τον
νέο ήλεκτροφωτισμό στην παραλία του λουτρακίου
5) ετοίμασε γιά δημοπρασία την ασφαλτόστρωση του Λιμανιου του Λουτρακίου
6)διαμόρφωσε το λιμάνι του Αγνώντα καί τα κτήρια του Λ.Τ εκει.
7 )διαμορφώνει το Λιμάνι της Σκοπέλου καί το parking του Λ.Τ.
Καί μια σειρά αλλες παρεμβάσεις που είναι υπόθεση αναλυτικής ένημερωσή σας απο το Δ.Σ του Λ.Τ .
Για την δουλειά που κάνει ως υπεύθυνος
Τεχνικου προγράμματος του δήμου μας για όλα όσα γίνονται σε επίπεδο τεχνικών παρεμβάσεων,διαμόρφωσή κτηριου Ξενεια και μεταφορα υπηρεσιών,διαμόρφωση κτηρίου Βουγιαλα και μεταφορα τεχνικης υπηρεσίας και κοινωνικών υπηρεσιών,πεζοδρομειο στο νεο παραλιακό, επισκευη κατεστραμμένων καλντεριμιών ,ανακατασκευη βρύσης ,
επισκευη πλατειας Μύλου και καστρου,επισκευη δυκτίου ηλακτροφωτισμού κ.λ.π
Τον Νίκο το Βαφίνη ως χωρικό Αντιδήμαρχο που έχει αναλάβει οτι συμβαίνει στήν περιοχή της Γλώσσας.
Καθαριότητα,ηλεκτροφώτισμό,υδρευση,αποχέτευση, επισκευές δρόμων,
Κόψιμο χόρτων,καλοπισμό του Λουτρακίου.
Διαμόρφωσε δύο χώρους στο Λουτράκι μαζί με το Λ.Τ.και αλλαξε την εικόνα του,τον τοιχο μπροστα στον Άγιο Νικόλαο και την πλατεια μπροστα στο πέτρινο.Κατασκεύασε το αποχετευτικό Ομβρίων και του νερού τής πηγής της Ρίους για να πάψει να είναι επικύνδυνος ο δρόμος απο τα νερά ,τοποθετήθηκε δύχτι στο προαύλιο του γυμνασίου λυκείου και γενικώτερα ότι αφορά τη λειτουργία του χωριου.
Τόν Αρη το Βούλγαρη που που σαν αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών είναι η ψυχή του δήμου βρίσκεται δίπλα σε καθε υπάλληλο αλλα και σε καθε πολίτη να τον έξυπηρετήσει .
Σαν πρόεδρος της
ΔΕΥΑΣ προσπαθεί να την εκσυγχρονήσει να εξυγιάνει τα οικονομικα της να προτείνει έργα για τον εκσυγχρονισμο της να εκπονήσει μελέτες και να μήν λείψει το νερό απο κανέναν για δική μας ετοία .Κυρίως ομως μέσα σε σύντομο χρόνο κατόρθωσε να δημοπρατήσει έργα 5.000.000 ευρώ με μελετες χαμένες απο το δήμο και την ΔΕΥΑΣ ψαχνοντας τες στα Υπουργεια και γνωριζανε οτι αν δεν δημοπρατηθούν μεχρι το Δεκέμβρη τα έργα θα χαθούνε
Είναι τα έργα Βιολογικός Γλώσσας,Αποχετευτικό δυκτιο Λουτρακίου,Ανυψωτικος αγωγός λυμάτων και αντικατάσταση αγωγου υδρευσης αμιάντου με πλαστικό στο Ν.κλήμα.
Σάν υπεύθυνος καθαριώτητας για τη Σκόπελο.
Επισκευασε όλα τα απορριματοφόρα με ελαχιστο κόστος.
Επισκευασε και αυτα που ήτανε εγκαταλελειμμένα,
Αυτα που ητανε "κρυμμένα μεσα στα δένδρα πίσω απο το βιολογικό του Ελιος.
Δημοπρατησε ενα καινουριο φορτηγο 7 tn και δυο καινούρια 2tn.
Εξασφάλισε την δημοπράτηση μιας καινούριας πρεσας 16 m3 με 150.000 ευρω.Κόβει τα χόρτα και καθαρίζει καθε γωνια του χωριού.εξασφαλήστηκαν 240.000 ευρω για την τοποθετηση 4 συστημάτων υπόγειων κάδων και καταθέσαμε μια πρόταση βιοαποβλητων με 1.160.000ευρω και
μια προταση πράσινου σημείου
2.300.000 ευρώ.
Σαν υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κοινωνικής προνοιας ,φροντιζει το ΚΑΠΗ και τα προγραμματα κοινωνικής πρόνοιας.
Τη Σταματούλα Φήβγα γιατι σαν υπεύθυνη του νεου κλήματος ,φροντίζει μαζι με τα παιδια στο χωριο το Τοπικο Συμβουλιο και τον προεδρο για τις ανάγκες του χωριου και για τον καλοπισμό του.
Τη Μαρία Σάββα που στήν ουσία η ψυχή της κοινωνικής πρόνοιας και της παιδείας με το Παντζη το Σκλάβο
Έχουνε προφερει μεγάλο έργό.Κυριως όμως σαν πρόεδροι των Σχολικών επιτροπων κατορθώσανε να ξεπερασουμε όλα τα προβληματα με ασφάλεια και νοικοκυρωσύνη . Αφού κατορθωσαμε με την ανάληψη τών καθηκόντων μας να δημιουργήσουμε μια επιπλέον αίθουσα στο Δημοτικο του Ν.κλήματος για την επιπλεον τάξη που είχε δημιουργηθεί .
Και τοποθετήθηκε σύστημα υπερσύγχρονο πυρόσβεσης στο παιδικο σταθμό Σκοπελου.
Επίσης εξασφαλίστηκαν 50.000 ευρω για τον εκσυγχρονισμο του παιδικου στη Σκοπελο και 80.000 για τη δημιουργεια παιδικου σταθμου στη Γλώσσα.
Τη Μαρια τη Σοφικιτη που δούλεψε το κοματι του πολιτισμού πολυ μεθοδικά κατήρτησε μαζι με τήν ομάδα του πολιτισμού ενα ολοκληρωμένο προγραμμα εκδηλωσεω,και παρεμβάσεων στα μουσεία μας δεν μπορουμε να το παρουσιάσουμε λογώ της καταστασης .Ομως συνεχίζουμε.Σας εχουμε ωραίες εκπλήξεις.
Τη Γιαννα την Ευσταθιου που απο τήν πρωτη στιγμη ξεκίνησε τον αγώνα για προβολη του νησιού.
Βρηκαμε εταιρια προβολής,καναμε σλογκαν και λογότυπο,γραψαμε και εκτυπώσαμε εντυπο,δημιουργήσαμε site και οργανώσαμε ταξίδια και επισκέψει και συνεχίζουμε.
Το Λευτερη το Γκόλια το Παντελή το Μπετσάνη και όλη την ομαδα του Αθλητισμου.
Καταρτήσαμε αμέσως 2 πρότασεισεις στο Φιλόδημο ΙΙ μια για την επισκευη του κλειστου Γυμναστηρίου 740.000 ευρω και μια για την ανακατασκευή του δημοτικου σταδιου 1.240.000 ευρώ.Ενημερωθήκαμε οτι αναμένεται η έγκριση των κονδυλίων.Και επειδη το στάδιο ητανε κατεστραμμένο αλλα με την καραντίνα καταστράφηκε ολοσχερώς αποφασίσαμε την επανασπορά του.Τα δε τουρνουα δεν μπορέσαμε νε τα υλοποιησουμε ,μπορέσαμε μόνο να πραγματοποιήσουμε
Το αφιέρωμα στο ποδήλατο.
Το Ρήγα το Καράδη σαν πρόεδρο της εκκλησιαστικής επιτροπης μαζι με ολη την επιτροπή για την δουλεια ουσιας .επιδιορθώσαμε την Αγία Βαρβάρα και καναμε τα πανηγύρια.
Έχουμε πολυ υψηλά το κοιμητηριό μας .
Αρχισαμε το σπουδαιότερο εργο την επισκευη του τρούλου και την Αγιογράφηση του Πολιούχου μας και τελος την επισκευή του κελιού της Αγίας Τριάδας.
Τον Μιχάλη το τζουβαρακο γιατί αναλαμβάνοντας το ΚΑΠΗ και το Δημοτικο καφενειο τους εδωσε νεα πνοή.
Σέ κάθε γιορτη έκανε καί μια εκδήλωση,το δε καφενειο λειτουργει άψογα.
Καί στην εκκλησιαστική επιτροπη μαζί με τον προεδρο και τα άλλα παιδια προσφέρουν τα καλύτερα.
Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη όλων των επιτροπών και ιδιαίτερα τους 3 Προέδρους και τα Τοπικα Συμβουλια των χωριών για την πολύτιμη βοηθεια τους ,σε ολη τη δράση του δήμου.
Δεν θα σας κουράσω με την εβδομαδιαία μας ανακοίνωση την άλλη εβδομαδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger