Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Τι γράφει σήμερα ο "Ριζοσπάστης" για την λαϊκή εξέγερση στις ΗΠΑ και τι ανέφερε για τα "Δεκεμβριανά 2008" στην Ελλάδα.


Δύσκολα θα μπορέσεις να διαφωνήσεις από την διαπίστωση που κάνει ο δημοσιογράφος, Αρης Χατζηστεφάνου στον προσωπικό λογαριασμός του στο facebook όπου και αναφέρει"Ναι είναι παράδοξο να βλέπεις αυτό το πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα ενός κόμματος, το οποίο το Δεκέμβρη του 2008 έλεγε ότι στις δικές του επαναστάσεις δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι. Είναι όμως ακόμη πιο παράδοξο να του ασκούν κριτική οι οπαδοί ενός άλλου κόμματος, ο ηγέτης του οποίου χαρακτήριζε τον Τραμπ... διαβολικά καλό".

Στην ίδια κατεύθυνση και αναφέροντας πιο αναλυτικά την στάση που κράτησε το ΚΚΕ στην νεολαιϊστική έκρηξη του 2008, που έγινε με αιτία την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου ήταν και το κείμενο συντρόφου του ιστότοπου μας, το οποίο είχε τίτλο: "Αλλη προσέγγιση για το ΚΚΕ όταν η λαϊκή αντιβίας εκδηλώνεται στις ΗΠΑ και διαφορετική όταν συμβαίνει στην χώρα μας".

Με μια πρόχειρη αναζήτηση που κάναμε γ' αυτό το θέμα εντοπίσαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο που είχε γράψει στην ιστοσελίδα μας στις 24/02/2013, ο Πανεπιστημιακός δάσκαλος Γιώργος Ρούσης και το τιτλοφορούσε "Περί βίας", όπου και σχολίαζε την τότε στάση του ΚΚΕ.

Και εδώ για να μην δημιουργηθεί καμιά παρανόηση για το ποια στάση κράτησε το ΚΚΕ στα Δεκεμβριανά του 2008 επιλέγουμε να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από μακροσκελές άρθρο "γραμμής" που υπέγραφε ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος τότε του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε του ΚΚΕ, στον "Ριζοσπάστη" 16 Δεκέμβρη 2008:

"...Ενας πολυπράγμων αναλυτής της «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ» σε γνωστό κανάλι καταγγέλλει το ΚΚΕ πως δεν μπορεί να καταλάβει ότι μπορεί να αναπτυχθεί ένα τέτοιο κίνημα αυθόρμητο, χωρίς καθοδήγηση. Ταυτίζει τις διαμαρτυρίες των νέων που πήραν πολλές μορφές μόνο με τους «κουκουλοφόρους» και τις τυφλές καταστροφές. Μα το ΚΚΕ αυτό και μόνο αυτό καταγγέλλει και τίποτα άλλο και μάλιστα πήρε την ευθύνη να το καταγγείλει ως σχεδιασμένο και εχθρικό στο λαϊκό κίνημα και στο κίνημα της νεολαίας.

Αυτό που τελικά μένει είναι ότι αυθόρμητο είναι να φοράς «κουκούλα» και να σπάζεις, το οργανωμένο πλιάτσικο.

Να σε τι δρόμους θέλουν να εκτρέψουν το κίνημα της νεολαίας.... Αυτό το «κίνημα» το ΚΚΕ ούτε το στηρίζει ούτε συμμετέχει , όχι γιατί δεν το «ελέγχει και με βεβαιότητα δε γνωρίζει», όπως ισχυρίζονται, αλλά γιατί αυτό δεν είναι κίνημα, πολύ περισσότερο δεν είναι εξέγερση".

Σας προτείνουμε να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο του Δ. Γόντικα και τα συμπεράσματα που προκύπτουν για την θέση που κράτησε το ΚΚΕ τότε δεν επιδέχεται αμφισβήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger