Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Αιολικά πάρκα τερατουργήματα


Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες με αγωνία, όσα διαδραματίζονται στην Τήνο. Κατανοούμε τους λόγους για τους οποίους οι κάτοικοι της Τήνου, είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση και λειτουργία ανεμογεννητριών στο νησί τους και τασσόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους.
Η εκτέλεση των εργασιών σκυροδέτησης των ανεμογεννητριών της ενεργειακής Κυκλάδων ΕΠΕ στη θέση «Πράσα», δικαίως έχει εξοργίσει τους Τηνίους που αντιστέκονται στην επιμονή της κυβέρνησης και των επενδυτών ,να αλλοιώσουν προς χάρη της «πράσινης ανάπτυξης την ομορφιά του νησιού με τερατουργήματα.
Αιολικά πάρκα σαν αυτό της Τήνου, αποτελούνται από γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες, που φθάνουν σε ύψος ακόμη και τα 150 μέτρα, με διάμετρο ακτίνας άνω των 65 μέτρων.
Οι μονάδες αυτές, μπορούν να παράγουν σύμφωνα με τα στοιχεία έως και 5 kw ενέργειας η κάθε μία. Αυτό όμως με συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες. Όταν υπάρχει άπνοια όχι μόνο είναι αδύνατο να παράγουν ενέργεια, αλλά μπορούν να διαταράξουν το ηλεκτρικό σύστημα με το οποίο είναι διασυνδεδεμένες.
Όμως ποίο το όφελος από τέτοια έργα, μπροστά στην τεράστια οικολογική καταστροφή που θα προκαλέσουν στην Τήνο όπως και σε άλλα νησιά μας;
Ζημιά από τέτοιους είδους τερατουργήματα θα υποστεί και το τουριστικό προϊόν σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger