Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Παραχώρηση αδρανών κτιριακών συγκροτημάτων για την αντιπυρική περίοδο στη Σκόπελο ζητά Αθ. Λιούπης


Την παραχώρηση χρήσης αδρανών κτιριακών συγκροτημάτων στο Δήμο Σκοπέλου για την αξιοποίησή τους ως χώρους στέγασης εποχικών Πυροσβεστικών Κλιμακίων, ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Ο Βουλευτής στην επιστολή του αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον Δήμο Σκοπέλου, πως με απόφαση του Πυροσβεστικού Σώματος πρόκειται να ιδρυθούν στο νησί της Σκοπέλου εποχικά πυροσβεστικά κλιμάκια, με σκοπό να λειτουργήσουν κατά την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο.
Η Σκόπελος με έκταση περίπου 96 km2 θεωρείται το πιο πράσινο νησί του Αιγαίου. Σχεδόν το 80% της έκτασής της καλύπτεται από πυκνό παρθένο πευκοδάσος, ενώ συγκεντρώνει πλήθος τουριστών κατά την θερινή περίοδο. Οι ανωτέρω παράγοντες καθιστούν αναγκαία την παρουσία πυροσβεστικών κλιμακίων στο νησί.
Ο κ. Λιούπης ενημερώνει τον Υπουργό ότι μετά από επιτόπια αυτοψία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σκοπέλου και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στην περιοχή της Κοινότητας Γλώσσας, επιλέχθηκε ως καταλληλότερο σημείο για την εγκατάσταση του πυροσβεστικού κλιμακίου, η περιοχή στη θέση TACAN, λόγω του υψομέτρου και των λοιπών θετικών παραμέτρων της. Στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχουν παλιές κτιριακές εγκαταστάσεις, που εδώ και πολλά χρόνια δεν χρησιμοποιούνται από την Πολεμική Αεροπορία, αφού το ΤΑCAN Γλώσσας έχει καταργηθεί.
«Γνωρίζοντας το ενδιαφέρον σας για τη λειτουργική αξιοποίηση όλων των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων και εφόσον αυτό είναι επιχειρησιακά εφικτό, σας παρακαλώ όπως παραχωρήσετε στο Δήμο Σκοπέλου τη χρήση δύο εκ των τεσσάρων κτιριακών συγκροτημάτων που υπάρχουν εκεί, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν εποχικά, ως χώροι στέγασης του προαναφερομένου πυροσβεστικού κλιμακίου», αναφέρει στην επιστολή του ο Βουλευτής.
Σημειώνει τέλος, πως η ευθύνη για τη διαχείριση θα βαραίνει το Πυροσβεστικό Σώμα, ενώ ο Δήμος Σκοπέλου θα συνδράμει στη συντήρηση, τον εξωραϊσμό και την αποψίλωση του περιβάλλοντος χώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger