Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Συμπληρωματικά μέτρα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας στα νησιά εξετάζουν οι διοικήσεις των λιμένων


 
Οι συνθήκες που διαμορφώνει ο κορωνοϊός COVID-19 στα λιμάνια της χώρας και κυρίως στα λιμάνια – πύλες, αναλύθηκαν στην διάρκεια δύο τηλε-διασκέψεων που πραγματοποιήθηκαν υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και με την συμμετοχή των διοικήσεων των Οργανισμών Λιμένων, των Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και των Κρατικών Λιμενικών Ταμείων.
 
Στις εν λόγω τηλε-συσκέψεις στις οποίες συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος και η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κυρία Χριστιάνα Καλογήρου, συζητήθηκαν μέτρα και προτάσεις που επιτυγχάνουν αφενός την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω λιμένων και αφετέρου την εντατικοποίηση των υγειονομικών ελέγχων, η οποία κρίθηκε από όλους τους μετέχοντες στην σύσκεψη, ως αναγκαία.
 
Ειδικά για τα λιμάνια της Βορείου Ελλάδος, από τα οποία διέρχεται η τουριστική κίνηση που προέρχεται από τα Βαλκάνια, εξετάστηκαν στοχευμένες δράσεις με απώτερο στόχο την υγειονομική θωράκιση των νησιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger