Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ



Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης σε σχέση με τη λειτουργία των σχολείων θεωρούμε ότι βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση.

Η εντεταλμένη σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μαρία Σάββα, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πανταζής Σκλάβος και ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Βούλγαρης τις τελευταίες δύο ημέρες, σε στενή συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με βάση τις οδηγίες της ΚΕΔΕ:
Α) Επεξεργάσθηκαν σχέδιο κάλυψης όλων των κενών θέσεων καθαριότητας, βάσει των οδηγιών του Υπουργείου Παιδείας, και προκηρύσσουν άμεσα την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού μέχρι τη λήξη της σχολικής χρονιάς
Β) Εξόπλισαν τα σχολεία με τα απαραίτητα υλικά και μέσα προστασίας.
Γ) Όσον αφορά στο δίκαιο αίτημα της μετατροπής των συμβάσεων των υπαρχουσών καθαριστριών σε μόνιμες-αορίστου χρόνου και την πρόσληψη επιπλέον μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για την κάλυψη των αναγκών, η θέση μας είναι σταθερή και ομόφωνη με το σύνολο των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έχει εκφραστεί στο παρελθόν.
Δ)  Το ανωτέρω αίτημα ο Δήμος το προωθεί σταθερά μέσα από τα όργανα της Τ.Α. (ΠΕΔ Θεσσαλίας-ΚΕΔΕ) και έχουμε κάνει διάβημα στο Υπουργείο.
Ε) Όσον αφορά δε στη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου, είναι θέμα αποκλειστικά του Υπ. Παιδείας και των φορέων Υγείας.
Τα ανωτέρω θα τεθούν ως θέμα προς ψήφιση σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ
                                            ΑΓΓΕΛΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger