Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

«Υπερβολές στην επιβολή προστίμων στ

Για υπερβολές στην επιβολή προστίμων για άσκοπες μετακινήσεις μιλούν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Νεοχωρίου στη Λίμνη Πλαστήρα.
e-PIM - 15-1-2020 Δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ η απόφαση νέων προστίμων ...
Σε αρκετές περιπτώσεις την προηγούμενη εβδομάδα επιβλήθηκαν πρόστιμα σε ηλικιωμένους που απλώς μετακινήθηκαν λίγα μέτρα από το σπίτι τους, χωρίς να έχουν το σχετικό έγγραφο εξόδου.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γιώργος Καραντώνης επιβλήθηκε πρόστιμο της τάξης των 150 ευρώ σε έναν ηλικιωμένο, που πήγαινε μόνος στο μαντρί με τα πρόβατα και δεν διέθετε έγγραφο μετακίνησης. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις, πρόστιμα επιβλήθηκαν για μετακίνηση από το ένα σπίτι στο άλλο, χωρίς έγγραφα καθώς και σε έναν ηλικιωμένο που πήγε μόνος του να ανάψει τα καντήλια στην εκκλησία του χωριού. Πρόστιμο επιβλήθηκε και σε μία ηλικιωμένη για μετακίνηση μέχρι τη βρύση του χωριού χωρίς έγγραφο μετακίνησης.
Το Νεοχώρι είναι ένα ορεινό χωριό με λιγοστούς κατοίκους, ούτως ή άλλως συνωστισμός δεν παρατηρείται και μάλλον τα αστυνομικά όργανα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου εξάντλησαν την αυστηρότητά τους σε ηλικιωμένους ανθρώπους, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες, ώστε να στείλουν sms και αμέλησαν να γράψουν το όνομά τους σε λευκό χαρτί (καθώς οι περισσότεροι δεν διαθέτουν PC και εκτυπωτή στο σπίτι τους) για να βγουν μόνοι τους από το σπίτι τους.
Ο κ. Καραντώνης ζήτησε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες της κάθε περιοχής, ειδικά όταν πρόκειται για μία ορεινή περιοχή με λιγοστούς μόνιμους κατοίκους και ζήτησε από τα αστυνομικά όργανα να είναι επιεικείς σε παρόμοιες περιπτώσεις.
πηγη: ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger