Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Πάσχα στο νησί ; Απόδειξη! Μόνο με το εκκαθαριστικό η μετακίνηση

Το Πάσχα στο χωριό πρέπει να το ξεχάσουν οριστικά όσοι ακόμα και σήμερα σκέφτονταν να μετακινηθούν παρά τις απαγορεύσεις. Το νέο σενάριο που εξετάζει η κυβέρνηση.
Πολλά είναι τα σενάρια που επεξεργάζεται για το Πάσχα η κυβέρνηση και το πως θα ανακόψει το κύμα των ασυγκράτητων εκδρομέων στις μέρες του κορονοϊού. Για το πως θα ψήσουμε το Πάσχα σας έχει ήδη ενημερώσει το newsit.gr.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή η κυβέρνηση εξετάζει να κάνει χρήση του μοντέλου που χρησιμοποιήθηκε όταν ανακόπηκε το κύμα εξόδου στα νησιά τις πρώτες ημέρες που ο κορονοϊός μπήκε στην ζωή μας.
Με άλλα λόγια σε όσους τολμήσουν να φτάσουν στα διόδια ή όπου αλλού θα έχουν στηθεί μπλόκα θα ζητείται το εκκαθαριστικό της εφορίας το οποίο αποδεικνύει και την μόνιμη κατοικία του κάθε πολίτη. Βέβαια, όπως τονίζουν ήδη οι υπεραστικές Μετακινήσεις απαγορεύονται δια ροπάλου.
Τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν όπως και να έχει αλλά όπως έχει ήδη γράψει το newsit.gr θα αφορούν τους λίγους και απερίσκεπτους.
Σε κάθε περίπτωση, δεν πρόκειται να καταργηθεί η έγγραφη βεβαίωση για τις μετακινήσεις, αλλά ενδέχεται να ισχύσει μόνο για τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα SMS στο 13033.
Το ενδεχόμενο καθολικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας εξακολουθεί να διαψεύδεται από κυβερνητικά στελέχη. Επίσης, γνώμονας για τις αποφάσεις θα είναι τα σενάρια των ειδικών για την εξέλιξη της καμπύλης, ενώ δεν αποτελεί μυστικό ότι στο Μαξίμου επιθυμούν να τελειώσει αυτή η περιπέτεια όσο το δυνατόν συντομότερα, ούτως ώστε να περιοριστεί στο μέτρο του δυνατού η ζημιά στην οικονομία. Αλλά αυτό περνά ασφαλώς μέσα από την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, εξ ου κι οι επικείμενες αποφάσεις για την αυστηροποίησή τους.
Για τα διόδια δεν βλέπουν σφράγισμά τους αλλά οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger