Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Άμεση διαγραφή του «Τέλους Τραπεζοκαθισμάτων»

Άμεση διαγραφή του «Τέλους Τραπεζοκαθισμάτων» αναλογικά για όλο το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστολής δραστηριότητας επιχειρήσεων μετά από εντολή της Πολιτείας με τον φόβο της διασποράς του κορωνοϊού και μία σειρά άλλων ευεργετικών πρωτοβουλιών προς ανακούφιση των επαγγελματιών που πλήττονται ζητά με επιστολή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Αποδέκτες της επιστολής, η Διοίκηση του ΟΛΒ, αλλά και οι επτά Δήμοι της Μαγνησίας, όπου καλούνται να λάβουν μέτρα στήριξης της μικρομεσαίας επιχείρησης, που μετά από μία μακρά περίοδο οικονομικής ύφεσης, καλείται να σηκώσει το βάρος και της πανδημίας που έχει πλήξει τη χώρα μας.
Η επιστολή
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Μπασδάνης αναφέρει:
«Αξιότιμοι Κύριοι,
Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19. Η παγκόσμια αλλά και η ελληνική οικονομία βιώνουν μια μεγάλη δοκιμασία και πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Στα μέτρα που ανακοίνωσε η Ελληνική Κυβέρνηση ήταν μεταξύ άλλων και η καθολική αναστολή δραστηριότητας πολλών επιχειρήσεων και ιδίως αυτών της εστίασης [καφετέριες, εστιατόρια κλπ] τουλάχιστον έως 27.03.2020.
Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών η αναστολή ενδεχομένως θα παραταθεί για ακόμα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ενώ θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα προκειμένου να επανέλθει η κανονικότητα στην καθημερινότητα των πολιτών και επιχειρήσεων. Ως καλά γνωρίζετε οι περισσότερες εκ των επιχειρήσεων αυτών διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα και καταβάλλουν αντίστοιχα τέλη. Δεδομένης της έκτακτης κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, αλλά και η οικονομία μας, οφείλετε ως αρμόδιοι φορείς να λάβετε μέτρα ανακούφισης των πληγέντων επιχειρήσεων και ειδικότερα μεταξύ άλλων :
• Άμεση διαγραφή του «Τέλους Τραπεζοκαθισμάτων» αναλογικά για όλο το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστολής δραστηριότητας.
• Μείωση σε ποσοστό τουλάχιστον 50% του «Τέλους τραπεζοκαθισμάτων» για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο [2] μηνών μετά την άρση της αναστολής έως ότου αποκατασταθεί η ομαλότητα στην οικονομία.
• Πάγωμα οφειλών & ρυθμίσεων των επιχειρήσεων.
• Πάγωμα είσπραξης τυχόν προστίμων ή βεβαίωσης αυτών. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα σας βρούμε συμμάχους στον αγώνα μας για προστασία της τοπικής οικονομίας και των επιχειρήσεων του τόπου μας.
Όλοι μας, ειδικότερα οι τοπικοί φορείς οφείλουμε στη δύσκολη αυτή στιγμή να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχείρηση και την επιχειρηματικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger