Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Γρήγορη Σκοπελίτικη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα

Γρήγορη «μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλαΑν δεν έχετε χρόνο να φτιάξετε μια ωραία κλασική μπουγάτσα με πλούσια κρέμα, υπάρχει και η  γρήγορη συνταγή για γρήγορο γλυκό «σα μπουγάτσα» με ζαχαρούχο γάλα.

 
Μερίδες: 8 Δυσκολία: πολύ εύκολο

Υλικά συνταγής

450-500 γρ. φύλλο κρούστας (1 συσκευασία)
1 πακέτο (250 γρ.) βούτυρο ή μαργαρίνη
1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
5 αυγά
2 βανίλιες σε σκόνη
ζάχαρη άχνη και κανέλα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 °C. Λιώνετε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη. Βουτυρώνετε και διπλώνοντας τα φύλλα σαν πιέτες και τοποθετώντας τα παράλληλα το ένα δίπλα στο άλλο σε ορθογώνιο, επίσης βουτυρωμένο, ταψί. Τα ψήνετε στους 180 °C  μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ, χτυπάτε το ζαχαρούχο γάλα, τα 5 αυγά και τις 2 βανίλιες, ώσπου  να γίνουν μείγμα ομοιόμορφο. Βγάζετε το ταψί και περιχύνετε τα ψημένα φύλλα με το μείγμα γάλακτος-αυγών.
Ξαναβάζετε το ταψί στο φούρνο και ψήνετε στους 180-200 °C για άλλα 20’.
Αποσύρετε από το φούρνο, το αφήνετε 5’ και πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη και λίγη κανέλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger