Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Η ανησυχία των ναυτικών για τον νέο ιό και η υπεύθυνη στάση των «στεριανών»

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις των ναυτικών, λόγω του κορωνοϊού που έχει πλέον τρομοκρατήσει ένα πολύ μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού και κυρίως της Κίνας.

Παρόλο την ανησυχία των ναυτικών, κυρίως αυτών που βρίσκονται η ταξιδεύουν στην Κίνα, υπάρχουν αρκετά παράπονα ότι οι άνθρωποι από την στεριά και κυρίως κάποιοι που εργάζονται στις ναυτιλιακές εταιρείες δε συμμερίζονται την ανησυχία τους, προσπαθώντας να υποβαθμίσουν το γεγονός.
Την στιγμή που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την δημόσια υγεία εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού εκτός της Κίνας σε δεκάδες χώρες ανά τον πλανήτη, θα ήταν προτιμότερο η αντιμετώπιση και η υποστήριξη των ναυτικών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή να είναι σοβαρότερη και πιο υπεύθυνη.
Είναι πολύ εύκολο από την σιγουριά της καρέκλας ενός γραφείου να κάνεις υποδείξεις και να το παίζεις άνετος, την στιγμή που άλλου η ζωή κινδυνεύει.
Επίσης ερωτήματα εγείρονται για το τι θα γίνει με τα πλοία που επισκέπτονται την Κίνα, σε περίπτωση που υπάρξει επιδείνωση της κατάστασης. Όπως γνωρίζουν οι συνάδελφοι που επισκέπτονται η έχουν επισκεφτεί την Κίνα, οι Κινέζοι που μπαίνουν στο καράβι όταν αυτό καταπλεύσει εκεί είναι δεκάδες, κάτι που από μόνο του είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.
Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας έχει δώσει κάποιες οδηγίες για την προφύλαξη μας, τις οποίες και θα πρέπει να ακολουθούμε. Και φυσικά θα πρέπει να υπάρχει ψυχραιμία αλλά όχι επανάπαυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger