Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Σάββας Κωφίδης: Ουσιαστική λύση μόνο με ένοπλη επανάσταση (Ηχητικό) - Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1961


Του Γ.Γ.

Η συντροφάρα Σάββας Κωφίδης, για όσους/ες τον γνωρίζουν, ξέρουν ότι πρόκειται για ένα άτομο "καρδούλα".
Το f/b μου θύμισε ότι έχει γεννηθεί σαν σήμερα στις 5 Φλεβάρη του 1961 στο Αλμάτι -την μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καζακστάν.
Επίσης ότι σαν χτες, πριν από 3 χρόνια. περάσαμε ένα βράδυ μαζί, πίνοντας παρέα κρασάκι -μαζί με άλλα συντρόφια-σπίτι μου.

Κάποια στιγμή, κάποιος έριξε την ιδέα να δημοσιεύσουμε συνέντευξη του στο μπλοκ μας. Βάλαμε μπροστά το δημοσιογραφικό μαγνητοφωνάκι και αρχίσαμε να συζητάμε.   

Ο Σάββας μας μίλησε για τις εμπειρίες του στα ελληνικά γήπεδα, για την εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου, για το πώς καπιταλιστές και πολιτικοί εκμεταλλεύονται το πιο δημοφιλές λαϊκό άθλημα, για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητες τους.
Πέρα απ’ αυτό όμως η συζήτησή μας επικεντρώθηκε περισσότερο στην πολιτική κατάσταση της χώρας μας.

Ο Σάββας Κωφίδης δήλωσε την πίστη του στον κομμουνισμό και εκφράζοντας την απογοήτευση του για την πολιτική που ακολουθάει το ΚΚΕ. Εκανε καθαρή την αποστροφή του  στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και εκτίμησε ότι ουσιαστική λύση για την εργατική τάξη, μπορεί να προκύψει μόνο αν μεσολαβήσει ένοπλη επανάσταση.

Πιθανόν το κρασάκι, και η χαλαρά διάθεση να ήταν αυτά που οδήγησαν την συζήτηση να γίνει πιο ανάλαφρη, με πολλές προσωπικές αναφορές, γι' αυτό και ποτέ δεν την απομαγνητοφωνήσαμε. Είχαμε αναρτήσει μόνο το παρακάτω μικρό ηχητικό.


Χρόνια σου πολλά ρε Σάββα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger