Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Το όνομα της γλάστρας.


Γράφει ο mitsos175

Κούλης! Και πρωθυπουργός και Πρόεδρος Δημοπρασίας! Δυο σε ένα.

Απόλυτα πετυχημένο ήταν το πείραμα του Έλληνα πρωθυπουργού να παραστήσει τη γλάστρα στο Λευκό Οίκο.
Η Πρώτη κυρία ήθελε φίκο. Ο Κούλης όμως έκανε την ίδια δουλειά δείχνοντας τη χρησιμότητα του.

Ο Τραμπάκουλας μίλαγε μόνος του. Κάποιος οικολόγος είπε “ρίξτε λίγο νερό στη γλάστρα δίπλα στον Πρόεδρο. Φαίνεται χάλια”. Η αλήθεια είναι πως ένα μπουγέλο το χρειάζονταν ο “καταλληλότερος”.

Μάλλον προπονείται για Παυλόπουλος. Θα κάνει την έκπληξη ανακοινώνοντας πως θα γίνει η νέα γλάστρα του Προεδρικού! Διότι τι άλλο μπορεί να σημαίνει η απόλυτη σιωπή και ακινησία του Έλληνα Πρωθυπουργού;

Κάποιοι βέβαια θα πουν πως το έκανε γιατί μίλαγε το μεγάλο αφεντικό. Σα νεοσύλλεκτος που τον διατάζει στρατηγός. Τόσο ψαρωμένος. “Ακίνητος γκάβακα”! Και προσοχή! Προσοχή μην του ξεφύγει καμιά λέξη και δεν εκτελέσει σωστά τις διαταγές. Θα τον φάει η μαρμάγκα!

Κατά τα άλλα μια χαρά πήγε το ταξίδι. Μπορεί ο Τραμπάκουλας να τον είχε εντελώς χεσμένο, αλλά και τη βόλτα του έκανε, και τα δώρα του πήρε, και τους αγώνες του ΝΒΑ είδε, μια χαρά. Όταν μάλιστα όλα είναι πληρωμένα από τα συνήθη κορόιδα: Συνταξιούχους κι εργαζόμενους.
Μαζί βολεύτηκε και ένα τάγμα βαφτιστηριών, παρατρεχάμενων, κολάκων, που πήγε βόλτα στα μαγαζιά της Αμερικής.

Το χρειάζονταν το ταξιδάκι ο Κούλης. Ήταν ξεθεωμένος από τις διακοπές. Το κακό είναι πως θα επιστρέψει. Και η ορδή των αφιονισμένων καταναλωτών που τον συνόδευε. Οι καταστηματάρχες πάντως των ΗΠΑ είναι ευχαριστημένοι. Ανέβηκε ο τζίρος τους. Και το χρέος μας. Διότι έχουμε υποχρέωση να πληρώσουμε τα έξοδα της αγρίας οικογένειας.

Το Αιγαίο; Τακτοποιήθηκε. Θα δοθεί όλο στους Τούρκους, ώστε να μην ανησυχούμε για καταιγίδες τυφώνες κλπ.
“Οι Έλληνες είναι τα μεγαλύτερα κορόιδα στον πλανήτη”. Είπε ο Αμερικανός. Κι εμείς καμαρώνουμε για την πρωτιά. Δεν είναι και λίγο.

Η αλήθεια είναι πως ο Τράμπ δεν ήθελε να δει το Μητσοτάκη. Τον είχε πάρει με κακό μάτι. Νομίζει, όχι άδικα, πως είναι γκαντέμης! Αλλά τι να κάνει; Έχει να πουλήσει ένα σωρό όπλα. Αν δεν δώσει τα αεροπλάνα, θα χάσει την υποστήριξη των εμπόρων όπλων. Ευτυχώς δεν θα απολυθούν εργαζόμενοι στα εργοστάσια των ΗΠΑ. Θα απολυθούν στην Ελλάδα. Αλλά ο Τράμπ χέστηκε. Στις ΗΠΑ είναι οι ψηφοφόροι του, κι αυτός τουλάχιστο δεν πάει σε ξένες χώρες να βρει ψήφο.

Ο Μητσοτάκης θα ενημέρωνε τον Τράμπ για τα Ελληνοτουρκικά, αν δεν ήταν ήδη ενημερωμένος. Και αποφασισμένος να στηριχθεί η φίλη και σύμμαχος Τουρκία με κάθε τρόπο. Κι αυτή είναι η εντολή στον Κούλη. Κάνε τα χατίρια του Σουλτάνου! Τσιφτετέλι θέλει; Τσιφτετέλι! Αμανέ; Αμανέ!, Λουκούμι; Λουκούμι! Νησιά; Δώσε του πέντε έξι να μη φωνάζει!

Κούλη δώσε δέκα! Είσαι γαλαντόμος εσύ, το είδαμε με το Κοινωνικό Μέρισμα, που το έδωσες στο Μαρινάκη. Δώσε κάτι και στον Ιβάν. Κι αυτός πλούσιος είναι. Κι οι δικοί του σκοτώνουν μια χαρά. Ατύχημα ήταν ρε. Ο Βούλγαρος έπεσε στο Κόκκινο Ποτάμι.

Με τη Βοιωτία τι θα γίνει; Πότε θα μπουν στην εποχή του ηλεκτρισμού; Μπορεί να μην έχουν τα χωριά ρεύμα, να μην έχουμε θέρμανση, λεφτά κλπ, αλλά θα πάρουμε κάτι αεροπλάνα.... αόρατα!

“Κωλόπαιδο”! Αυτό σκέφτηκε ο Αυτοκράτορας του παραμυθιού, όταν άκουσε το παιδί να τον κοροϊδεύει, γιατί ήταν ξεβράκωτος.
Δεν είναι και λίγη η ξεφτίλα να κάνεις παρέλαση με τον πισινό έξω νομίζοντας πως φοράς τα ωραιότερα ρούχα του κόσμου!

“Κωλόπαιδα”! Αυτό θα σκέφτηκαν και οι μπάτσοι όταν δεν βρήκαν το DNA των γιων του δεξιού σκηνοθέτη.

Αφού ήταν δικός σας, δεξιός, γιατί να πάει σε κατάληψη; Επειδή τον δείρατε, τον ποδοπατήσατε μέσα στο σπίτι του;
Εντάξει, αυτά ψήφισε, αυτά πήρε. ΚανονικότηταΞύλο, τρομοκρατία, συκοφαντίεςαπειλές, ψέματα, πλιάτσικο και καταστροφή.
Όταν τον ρωτούσαν “θες να καταργηθεί το άσυλο” τι νομίζετε πως είπε ο “εθνικόφρων”Πήρε αυτό που ζήτησε.

Προσέξτε λοιπόν τι ζητάτε και ποιους ψηφίζετε. Για να μη κλαίτε μετά. Κι αν χάσουμε και μερικά νησιά. “Αυτό ψήφισε ο κόσμος” σύμφωνα με τη ΝΔ.
Άντε να ξηλωνόμαστε τώρα για έξοδα ταξιδιού...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger