Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020

Πνίγηκαν και δεν θα συντελέσουν στην "αλλοίωση της χώρας" οχτώ παιδάκια και τρεις ενήλικοι πρόσφυγες κ. Γεωργιάδη.


Aλλα οχτώ παιδάκια και τρεις ενήλικες πνίγηκαν, όταν ανατράπηκε η λέμβος στην οποία επέβαιναν, στα ανοικτά των δυτικών ακτών της Τουρκίας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο πηγές της τουρκικής ακτοφυλακής στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με την ίδια είδηση άλλοι οκτώ πρόσφυγες και μετανάστες διασώθηκαν από το ναυάγιο σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην τουρκική πόλη Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο.

Ονόματα και εθνικότητες των νεκρών δεν έχουμε. Αυτό όμως ελάχιστη σημασία έχει. Εκείνο που είναι το σημαντικό και το οποίο δεν αναφέρει κανένα απ' τα καθεστωτικά ΜΜΕ, είναι στο που οφείλεται η απελπισία ανθρώπων να ρισκάρουν την ίδια τους την ζωή και την ζωή των παιδιών τους, και με ένα τέτοιο καιρό να μπουν σε μια πλαστική βάρκα, αναζητώντας την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής.
Δυστυχώς για αρκετούς από αυτούς τα παγωμένα νερά του Αιγαίου γίνονται ο υγρός τάφος τους.

Είναι δηλαδή τεράστια υποκρισία έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ να προσθέτουν αριθμούς νεκρών σε στατιστικές, να μιλάμε μόνο για θύματα, αποφεύγοντας όπως ο διάολος το λιβάνι να μιλάνε για τους θύτες.
Κι αυτοί δεν είναι γενικά κι αόριστα ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός, αλλά οι κυβερνήσεις των κρατών που είναι υπεύθυνες για τους πολέμους που δημιουργούνται, για την υπερεκμετάλλευση και εξαθλίωση κρατών και λαών.

Υ.Γ: Η παραπάνω φυσικά είναι η δική μας τοποθέτηση, γιατί ο κ. αντιπρόεδρος και τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη πιθανόν να χαίρονται που πνίγηκαν κάποια προσφυγόπουλα, τα οποία σύμφωνα μ' αυτούς θα συντελούσαν στην "αλλοίωση της χώρας" αν έβρισκαν προσωρινό καταφύγιο στην Ελλάδα/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger