Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019

Αυτά τα στοιχεία για την ΕΣΣΔ τα γνωρίζεται;


Γράφει ο mitsos175

“Παραμένει μια απίστευτα καθυστερημένη χώρα, φτωχή και ημιβάρβαρη, με σύγχρονα μέσα παραγωγής 4 φορές λιγότερα από την Αγγλία, 5 φορές λιγότερα από τη Γερμανία, 10 φορές από την Αμερική!” έγραφε ο Λένιν για τη Ρωσία πριν την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

1917, Ρωσία: Εκατομμύρια νεκροί από πείνα, αρρώστιες και βέβαια από τον πόλεμο, στον όποιο ο Τσάρος αλόγιστα έβαλε τη χώρα.

Η Επανάσταση ξεσπά, τα μέσα παραγωγής περνούν στους εργαζόμενους. Καθιερώνεται Ισότητα. Πλέον ο μισός πληθυσμός, οι μειονότητες, παύουν να διώκονται! Μπαίνουν οι βάσεις για Ειρήνη και Ανάπτυξη.
Αλλά οι καπιταλιστές καραδοκούν. Οι ξένοι αποικιοκράτες, σύμμαχοι του Τσάρου, εισβάλουν στην Ρωσία για να αποκαταστήσουν την “κανονικότητα” δλδ τη συνεχή καταπίεση και απίστευτη εξαθλίωση.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ ΜΕ ΤΟΝ (ΣΕΛΕΜΑΚΙΑ)


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους εργαζόμενους του Δήμου Σκοπέλου στην οποία παραβρέθηκε και ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας


Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης πραγματοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Καφενείου (ΚΑΠΗ) Σκοπέλου, μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους εργαζόμενους του Δήμου, στην οποία παραβρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας και πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου.

Οι τράπεζες κατασχέτουν αδίστακτα ακόμα και τις πενιχρές αγροτικές επιδοτήσεις

τράπεζεςΑδίστακτα, παράνομα και κυνικά οι τράπεζες προβαίνουν μαζικά και ανελέητα σε μαζικές κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων εκείνων των αγροτών δανειοληπτών που έχουν καθυστερήσει την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων τους για λόγους πέραν της θέλησής τους.

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ι.Β. Στάλιν - Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για τον Στάλιν


Του Γ. Γ.

«Μεγαλοφυής, ακλόνητος στρατηλάτης, η πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα, άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολύ μορφωμένος, πριν απ’ όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού, η επιρροή του στους ανθρώπους ήταν ακαταμάχητη, διακατεχόταν από βαθιά, απαλλαγμένης από κάθε πανικό, λογικής και συνετής σοφίας. Ηταν ο άνθρωπος ο οποίος εκμηδένισε τον εχθρό του με την βοήθεια του εχθρού του. Μάλιστα ανάγκασε κι εμάς, που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές, να πολεμήσουμε εναντίον των ιμπεριαλιστών. Οχι, ό,τι και να λένε γι’ αυτόν η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».

«Το αυγό του φιδιού»...«Η συγκυρία σάς ανέθεσε έναν από τους σοβαρότερους ρόλους της δικαστικής θητείας σας. Η ευθύνη που επωμίζεται το δικαστήριό σας στις παρούσες συνθήκες είναι μεγάλη.
Είναι ευθύνη ιστορική:
Για την αποκάλυψη της ειδεχθούς αλήθειας, που περιβάλλει τους σκοπούς και τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ.
Για την αποκάλυψη της ιστορικής συνέχειας του απεχθέστερου, τρομερότερου και πλέον απάνθρωπου πολιτικού μορφώματος της ανθρώπινης ιστορίας και της πολιτικής σκέψης και δράσης.
Για την αποκάλυψη της βιαιότερης μορφής εκμετάλλευσης των ανθρώπων, της ανθρώπινης εργασίας και ζωής, την αποκάλυψη των ρατσιστικών διωγμών, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και των διακρίσεων, τη φυσική και ηθική εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών αντιπάλων.
Ευθύνη για την αποκάλυψη της στυγερότερης έκφρασης επίθεσης και καταδίωξης της εργατικής τάξης και των αγώνων της για καλύτερη ζωή.
Για την αποκάλυψη της αγριότερης, σκοτεινής και πλέον βορβορώδους εκδήλωσης θηριωδών αισθημάτων ενάντια στην ανθρώπινη ζωή.

Οχι στο ψευτοδίλημμα «συμβιβασμός, συνεκμετάλλευση ή πόλεμος» με την Τουρκία


Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή αναπτύσσονται με ταχύτητα, ιμπεριαλιστικές συνεργασίες και ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς.
Στην περιοχή διασταυρώνονται ισχυρά συμφέροντα. Οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, σε ένα ευρύ γεωγραφικό τόξο, που περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, τα Βαλκάνια, παρεμβαίνουν στον πόλεμο στην Υεμένη. Αμερικανικά ενεργειακά μονοπώλια (π.χ. «ExxonMobil») δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στα ελληνικά ενεργειακά οικόπεδα στην Κρήτη. Το ΝΑΤΟ διατηρεί ισχυρές δυνάμεις και η ΕΕ κινείται στοχευμένα, αξιοποιεί τους δικούς της πολιτικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς.
Η Ρωσία έχει σταθεροποιήσει την παρουσία της, διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και πολεμικά πλοία περιπολούν στην περιοχή. Κινεζικά μονοπώλια προωθούν τα δικά τους συμφέροντα π.χ. στο λιμάνι του Πειραιά, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια κ.α.
Η Κίνα συγκεντρώνει την προσοχή της στον νέο Δρόμο του Μεταξιού. Η Βρετανία διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο και η «Shell» εκμεταλλεύεται μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Γαλλία αναβαθμίζει την παρουσία της, η «Total» εκμεταλλεύεται ενεργειακά οικόπεδα, όπως και η ιταλική «Eni». Ολοι μαζί παρεμβαίνουν στις εξελίξεις στη Λιβύη όπου μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του Σάρατζ και του στρατηγού Χάφταρ που ελέγχει ήδη το 95% του εδάφους της χώρας.
Στο «κουβάρι» αυτό εμπλέκονται η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Εμιράτα κ.ά. Η αστική ανάλυση προσπαθεί να προσπεράσει αυτήν την οδυνηρή πραγματικότητα, που σημαδεύει το καπιταλιστικό σύστημα και είναι κρίσιμο το μέτωπο της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης για την παρέμβαση των κομμουνιστών.

Φάτνη από σκουπίδια


Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ μπερδεμένα. Οχι γιατί κάθε δρόμος της πρωτεύουσάς μας είναι στολισμένος κατά το γούστο του χορηγού του ούτε επειδή η σύγχρονη τεχνολογία του φωτός μπορεί να ομορφύνει απίστευτα την πρόσοψη της Βουλής, σαν παραμύθι το οποίο όμως αδυνατεί να ξορκίσει τα πολιτικά παραμύθια εντός της. Είναι μπερδεμένα, γιατί φέτος, όπως άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, πιο έντονα από ποτέ, στο πνευματικό και καταναλωτικό συνάμα τελετουργικό των Χριστουγέννων πρωταγωνιστεί ο Ηρώδης, η σφαγή, και η... φυγή στην Αίγυπτο.
Κυριολεκτώ. Τα μικρά παιδιά, ακόμα κι αυτά που μόλις διατυπώνουν τις όποιες αθώες σκέψεις τους με έναρθρο λόγο, αναρωτιούνται, πριν γράψουν γράμμα στον Αη Βασίλη, αν έρχεται πόλεμος κι αν θα γίνουν προσφυγόπουλα σαν τα παιδιά απ' τη Συρία. Η Αίγυπτος δεν έχει πυραμίδες, αλλά είναι μια βάση πυραμιδικής συσσώρευσης συγκρουσιακών ενεργειακών συμφερόντων, και το θείο βρέφος είναι θύμα πριν καν γεννηθεί και φορτωθεί στο γαϊδούρι ή στην πλαστική λέμβο του κάθε Ιωσήφ.
Αναρωτιέμαι αν αυτά τα δοξασμένα ηρωδιακά Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να προσδοθεί στον ιμπεριαλισμό η μορφή του σφαγέα βρεφών, που είναι πια τόσο τρομακτικά οικεία και στα μικρά παιδιά, που μεγαλώνουν συνειδητοποιώντας ότι απ' όλα τα παιχνίδια που συσκευάζονται και περιτυλίγονται εορταστικώς, το μόνο που δεν βρίσκεται, δεν υπάρχει, δεν πωλείται και δεν τιμολογείται ταξικά είναι η ειρήνη. Η πραγματική. Αυτή που επιτρέπει στα παιδιά να είναι υγιή, ξέγνοιαστα, χαρούμενα, σε περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας με όνειρα και καθόλου εφιάλτες, με παιχνίδια κι αγκαλιές, με τροφή αλλά και λιχουδιές, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, χρώματος, οικογενειακής κατάστασης και κοινωνικής ή περιβαλλοντικής δυστοπίας.

Μειοψηφίες


Τη μία μέρα εμφανίζονται αστυνομικοί μαζί με τους διευθυντές γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων και ζητούν να «ελέγξουν τις κάλπες» του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μάλιστα ότι η εργοδοσία τούς απομακρύνει από τις τραπεζαρίες όταν εμφανίζεται εκπρόσωπος του Σωματείου, ενώ η μη συμμετοχή στο Σωματείο είναι προϋπόθεση για «ανανέωση της σύμβασης»! Την επομένη, σεκιουριτάδες μαζί με διευθυντές αναλαμβάνουν την παρεμπόδιση των αρχαιρεσιών του ίδιου Σωματείου σε εργασιακό χώρο της Μάνδρας Αττικής. Σε άλλους χώρους δουλειάς, όπως σε εργοστάσια και στη ναυπηγοεπισκευή, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς μέσα προστασίας, ρισκάροντας τη ζωή τους, και αν τολμήσουν να τα διεκδικήσουν, απειλούνται με απόλυση. Μετανάστες εκβιάζονται από εργοδότες να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί και μια ωραία πρωία, το αφεντικό (που τους χρωστάει δεδουλευμένα) κάνει ότι δεν τους ξέρει και τους διώχνει, απειλώντας από πάνω ότι θα τους

Ο "χωροφύλακας του διαδικτύου" μας κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας

Του Σ.Λ

Ο τύπος λέγεται Δημήτρης Αλικάκος και μας συστήνεται σαν "Αρχισυντάκτης στην εταιρεία Ελληνικά Hoaxes".
Στο πλούσιο βιογραφικό του, που μας παρουσιάζει στο facebook μαθαίνουμε ότι υπήρξε: "Πρώην Journalist στην εταιρεία Εφημερίδα Επενδυτής, Πρώην Ρεπόρτερ στην εταιρεία Alpha TV, Πρώην Αρχισυντάκτης στην εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε., Πρώην Ρεπόρτερ στην εταιρεία Skai TV".

Με τέτοια μακρά διαδρομή, εργαζόμενος σε τόσους χώρους είναι επόμενο και έχει άποψη για την επαγγελματική επάρκεια των συναδέλφων του, άσχετα αν μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ποτέ να την εκφράζει.
Προφανώς θα συναγελάζεται με "άριστους" συναδέλφους του, όπως άριστα είναι και τα άτομα που αποτελούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα οποία με την ανάληψη της κυβερνητική εξουσίας μας έφεραν την "ΛΥΤΡΩΣΗ", όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου