Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2019

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων προς τις Σποράδες από Βόλο και από Σκόπελο Σκιάθο Βόλο


Ταλιμπανιστήρια


Γράφει ο mitsos175

Κούλη, άκουσα πως θα κάνεις πάλι απόπειρα να φέρεις νόμο περί βλαστήμιας. Θέλεις σώνει και καλά να κλείσεις τους Χριστιανούς μέσα; 
Γιατί αυτοί κατεβάζουν καντήλια και λένε Χριστοπαναγίες περισσότερο από τους άθεους. Όσο για μένα, κάνε το. Θα γελάσω πάρα πολύ. Γιατί κι εγώ πιστεύω. Στο Στάλιν! Κι όποιος βλάστημος πει ξανά κακοήθειες για το Θεό μας, θα τα πούμε...

Ένα άλλο που θέλουν τα Ταλιμπανιστήρια είναι η απαγόρευση της έκτρωσης. Είμαι κατά της έκτρωσης, αλλά είμαι περισσότερο κατά των απαγορεύσεων, όσον αφορά προσωπικές υποθέσεις.

Ποιος κερατάς θα πει σε μια γυναίκα τι να κάνει; Αυτή ξέρει καλύτερα από όλους τους απέξω.

Βεβαίως ο Άδωνις, ως αρμόδιος σε όλα, λέει πως δεν μπορούμε να κάνουμε εκτρώσεις, όταν η Ελλάδα μειώνεται σε πληθυσμό. Δηλαδή, αν είχαμε αύξηση, θα μπορούσαμε;

Χρήματα για να προσλαμβάνονται μιλιούνια μπάτσοι υπάρχουν


Ο κρατικός προϋπολογισμός δεν αντέχει να επιβαρυνθεί με την μισθοδοσία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού, και έτσι οι υπάρχουσες δομές δημόσιας υγείας καρκινοβατούν και κλείνουν προς μεγάλη ικανοποίηση των εμπόρων υγείας.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν διαθέτει χρήματα για να προσλάβει μόνιμους εκπαιδευτικούς και προειδοποιεί τους αναπληρωτέςΑυτοεξορία ή αποκλεισμός.

Εξαϋλώνεται κάθε ίχνος κοινωνικής πολιτικής που υπήρχε με χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι χιλιάδες πολίτες, απ' τα πιο φτωχά λαϊκά στρώματα, στερήθηκαν και τα ψίχουλα που έπαιρναν απ' το λεγόμενο Κοινωνικό Μέρισμα.

Στα πλαίσια όμως της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" υπάρχει και ένας τομέας για τον οποίο υπάρχει πακτωλός χρημάτων. Κι αυτός δεν είναι άλλος παρά της κρατικής καταστολής.

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2019

Παύλος Νιρβάνας: «Ο θάνατος έκαμε το καθήκον του προς τον Παπαδιαμάντη»


της Σοφίας Κανταράκη*
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 1911
«Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης»
3 Ιανουαρίου 1911, ο Αλ. Παπαδιαμάντης αφήνει την τελευταία του πνοή στη γενέτειρα γη, στην αγαπημένη του Σκιάθο. Πριν τρία χρόνια, διαισθανόμενος, ίσως, το τέλος, είχε αφήσει την πολύβουη και πολυτάραχη Αθήνα, για να επιστρέψει στην πηγή της έμπνευσής του, στους δικούς του ήρωες, στον δικό του μοναδικό μικρόκοσμο με τους γίγαντες πρωταγωνιστές του. Ο θάνατός του συγκλονίζει αυτούς που τον γνώριζαν καλά και τον αγαπούσαν ειλικρινά. Ανάμεσά τους και ο γιατρός-συγγραφέας Παύλος Νιρβάνας (Πέτρος Αποστολίδης το πραγματικό του όνομα), ο οποίος δημοσιεύει στις 6 Ιανουαρίου 1911 στη στήλη «Πρόσωπα και Πράγματα» της εφημερίδας ΑΘΗΝΑΙ, φ. 80-2976, άρθρο με τίτλο «Αλ. Παπαδιαμάντης», το οποίο καταδεικνύει εμφανώς τη θλίψη του για τον θάνατο του πεζογράφου, αλλά και τη δυσαρέσκειά του για τον εν ζωή εκδοτικό παραγκωνισμό των έργων του. Τα πλήθη, γράφει, δεν εθορύβησαν γύρω από τον θάνατό του και μόνο κάποια ερημική γλυκόλαλη καμπάνα εθρήνησεν, εις τον μοσχοβολημένο αέρα του νησιού διά τον χαμόν του.

Δεμένα σήμερα στην Σκόπελο και Βόλο τα πλοία λόγο καιρού

Στο λιμάνι του Βόλου παραμένει  σήμερα το  «Εξπρές Σκιάθος» εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.
Το «Εξπρές Σκιάθος» είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στις 8 το πρωί για τις Σποράδες.
το πλοίο «Πρωτέας» παραμένει στο λιμάνι Λουτράκι Γλώσσα Σκοπέλου είχε προγραμματισμένο δρομολόγιο στης 6.30 για Σκιάθο Βόλο 

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

Αποχή από τα καθήκοντά τους αποφάσισαν οι συμβολαιογράφοι


Αφού "τέλειωσε" τα Εξάρχεια, τον πρώτο μήνα της πρωθυπουργίας του, ο Κούλης, τώρα θα "τσακίσει την τρομοκρατία"


Αλλη μια αποκλειστική "βαρυσήμαντη συνέντευξη" του Κυριάκου Μητσοτάκη δημοσιεύεται σήμερα σε εφημερίδα του Μαρινάκη.

Ολα όσα διαβάσαμε ήταν αναμενόμενα, με εξαίρεση το ότι για πρώτη φορά άφησε τόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στην Χάγη, σε σχέση με τα ελληνοτουρκικά, ένα θέμα όμως που δεν θα μας απασχολήσει σ' αυτή την ανάρτησή μας.

Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν καλικάντζαροι;


Γράφει ο mitsos175 

- “Δώσε πίσω το δώρο, ρε καριόλη”! 
“ Μολών Λαβέ, μωρή κουφάλα!”.

Δεν είναι ένας και δυο τα αφεντικά που ζητάνε πίσω το δώρο των Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους. Μερικοί αφέντες μάλιστα έχουν ξεσαλώσει τόσο, που ξυλοκοπούν τους “απείθαρχους”!
Και κάποια πραγματικά δουλάκια κρατάνε ακίνητο τον εργαζόμενο, να τον βαράει το αφεντικό! Κατάντια...

Για δώρα καλέστε τον Άγιο Βασίλη. Δεν υπάρχει; Ε τότε δεν υπάρχουν και δώρα. Από τον “καταλληλότερο” μην περιμένετε τίποτε καλό. Μόνο χαράτσια, περικοπές, απολύσεις, ξύλο, κι άμα γουστάρει ο Λάτσης, πόλεμο!
Αν όχι στο Αιγαίο, στη Λιβύη, που είναι κοντά, όχι μακριά σαν την Κύπρο, τη Ρόδο, τη Σάμο τη Λέσβο, ή τη Χίο.
Τώρα μπαίνει ο Χαφτάρ στην Τρίπολη και θα μας δώσει σκάφη ο ναύαρχος του, να πλένουμε τα ρούχα. Μην αργείς ναύαρχε, έχω ένα μόνο σώβρακο κι αυτό παλιό. Δεν λέει να βγω ξεβράκωτος μέρες που είναι.

Κούλης Βρικολακούλης. Ποιος είπε πως δεν υπάρχουν καλικάντζαροι;

Ο Πρωτέας την Δευτέρα 30/12/19 δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο του

Ο Πρωτέας την Δευτέρα 30/12/19 δεν θα εκτελέσει το δρομολόγιο του από τα νησιά για το λιμάνι του Βόλου λόγω απαγορευτικού το δρομολόγιο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη το πρωί με επιστροφή το απόγευμα της ίδιας ημέρας

Αγνοείται ψαροντουφεκάς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα ανδρών του Λιμεναρχείου Ρόδου, για τον εντοπισμό ενός ημεδαπού ο οποίος είχε πάει για ψαρεμα, με ψαροντούφεκο, στη θαλάσσια περιοχή του Μονόλιθου.  Σύμφωνα με πληροφορίες της “δ”, πριν από περίπου μια ώρα, η σύζυγος του αγνοούμενου επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο και εκανε γνωστό ότι έχει χάσει τα ίχνη του και αμέσως ξεκίνησε έρευνα.

Chapeau, σύντροφε Πελετίδη

Μπορεί ο τίτλος να μη δένει αρμονικά με το ΚΚΕ (μα «chapeau σύντροφε», σοβαρά τώρα;) αλλά εμείς των βορείων προαστίων έτσι μιλάμε σε σας τους αιμοσταγείς κομμουνιστάς, κύριε δήμαρχε. Της καρδιάς μας.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΕΡΙΣΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΟΥ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΥ


Στη φωτο από αριστερά: Αχιλλέας Τζώνης (εκπρόσωπος musse de l’ elysse
Λωζάνης), Σταμάτης Περίσσης (τότε -και τώρα- Δήμαρχος Σκοπέλου), Θάνος
Μικρούτσικος (ΥπΠο), Γιώργος Θωμάς (Γ. Γ. ΥπΠο), James Balog
(Φωτογράφος) στην συνέντευξη τύπου για την αναγγελία της έκθεσης στη
Σκόπελο, πρώτη δράση του ΕΠΔΠ (Εθνικό Πολιτιστικό Δίκτυο Πόλεων). Αθήνα,
1994.
(φωτο από το αρχείο του φωτογράφου Κώστα Αργύρη)

ευχές από τον ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΙΧΑΗΛ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ Αδύνατη η προσέγγιση στο λιμάνι της Αλόννησου από το εξπρές Σκιάθος

Αδύνατη η προσέγγιση στο λιμάνι της Αλόννησου από το εξπρές Σκιάθος όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο προσπάθησε το εξπρές Σκιάθος να πάει στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του που ήταν η Αλόννησου αλλά δυστυχώς λόγω θαλασσοταραχής και λόγω μεγάλης κακοκαιρίας είναι αδύνατη η προσέγγιση στο λιμάνι της Αλόννησου για αυτό επιστρέφει στον αγνώντα όπου και θα φύγει 2:00 για να επιστρέψει στο Βόλο συνεχής ενημέρωση
22,33

Μουσταφά Σουμπχί: Εδωσε την ζωή του για τα ιδανικά του κομμουνισμού. Δολοφονήθηκε σαν σήμερα το 1921 από όργανα του Κεμαλικού καθεστώτος.


Μια ηρωική μορφή που έδωσε την ζωή του για τα ιδανικά του κομμουνισμού ήταν και ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας Μουσταφά Σουμπχί (Mustafa Suphi). Δολοφονήθηκε σαν σήμερα 29/1/1921 από όργανα του Κεμαλικού καθεστώτος μαζί με την σύζυγό του και 14 ακόμα στελέχη του ΚΚΤ.

Κακοκαιρία «Ζηνοβία»: Απαγορευτικά απόπλου και προβλήματα

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο συμβαίνει στη Σκόπελο!

Ένα παγκόσμιο φαινόμενο συμβαίνει στη Σκόπελο επιστήμονες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να δώσουν κάποια εξήγηση  για το φαινόμενο το πολύ περίεργο που συμβαίνει

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Άγριος καυγάς αντρόγυνου στην Σκόπελο


Όπως σας υποσχέθηκα σήμερα θα σας πω Τι έγινε με ένα ζευγάρι πριν λίγες μέρες  στην σκόπελο Το απίστευτο περιστατικό συνέβη σε γειτονιά της Σκοπέλου 

ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ «Ξέπλυμα» που μπορεί να εξυπηρετήσει πολλαπλούς σχεδιασμούς;


Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου
Eurokinissi
Η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου
Τις αντιδράσεις σωματείων εργαζομένων και φορέων έχει προκαλέσει η πρόταση της εισαγγελέα Αδαμαντίας Οικονόμου, με την οποία όχι μόνο βγάζει λάδι τη ναζιστική δολοφονική Χρυσή Αυγή και τους κατηγορούμενους, αλλά πολύ περισσότερο αποδέχεται πλήρως την υπερασπιστική γραμμή των ναζί, «ξεπλένοντας» έτσι την εγκληματική τους δράση. Αμέσως μετά το άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης, σωματεία και φορείς, με ανακοινώσεις, παρεμβάσεις και εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, κατήγγειλαν όσα προκλητικά ακούστηκαν από την εισαγγελέα. Και κάλεσαν τους εργαζόμενους να είναι σε επαγρύπνηση για να απομονώσουν τους φασίστες. Ανακοίνωση εξέδωσαν το ΠΑΜΕ, η ΠΣΟ και δεκάδες σωματεία, καθώς επίσης η ΠΕΑΕΑ και η ΠΕΚΑΜ.
Εάν υιοθετηθεί από το δικαστήριο αυτή η προκλητική πρόταση της εισαγγελέα, όχι μόνο θα αθωωθούν οι δολοφόνοι αλλά - πολύ περισσότερο - θα δικαιωθούν. Και θα παραδοθούν στην κοινωνία «άσπιλοι και αμόλυντοι», για να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση. Εάν υιοθετηθεί η πρόταση, θα αναγνωριστεί ότι δεν υπάρχει εγκληματική οργάνωση, κάτι που ταυτίζεται με τον ναζιστικό της χαρακτήρα.

Για ένα Κοινωνικό - Ασφαλιστικό Σύστημα στην υπηρεσία της προστασίας και των αναγκών των Αναπήρων


Από διαμαρτυρία αναπήρων στα ΚΕΠΑ
Από διαμαρτυρία αναπήρων στα ΚΕΠΑ
Διαχρονικά, όλες οι αστικές κυβερνήσεις, «φιλάνθρωποι» επιχειρηματίες, Οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, εμφανίζουν ότι οι άνθρωποι με αναπηρία αποτελούν προτεραιότητα ως «ευαίσθητη κοινωνική κατηγορία».
Μιλούν για μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία των ΑμεΑ. Σε ορισμένες περιπτώσεις παίρνουν και κάποια μέτρα οικονομικού και κοινωνικού χαρακτήρα, πολύ πίσω όμως από τις πραγματικές ανάγκες των αναπήρων και των χρονίως πασχόντων (εφεξής ΧΠ), μέτρα που για ευνόητους λόγους πάντα φρόντιζαν για την αναγκαία διαφήμισή τους.
Επίσης, στην πολιτική πρακτική του κράτους και των αστικών κομμάτων, η ίδια η αναπηρία δεν αντιμετωπίζεται ως ένα κοινωνικό ζήτημα, που έχει ευθύνη να αντιμετωπίσει η κοινωνία μέσω του κράτους, αλλά ως ένα «ατομικό» πρόβλημα, που σε μεγάλο βαθμό πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ατομική και οικογενειακή ευθύνη.
Η ατομική και οικογενειακή ευθύνη υπάρχει, αλλά για να μπορέσει να έχει αποτέλεσμα θα πρέπει να «ακουμπάει» στη δυνατότητα να αξιοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα, υποδομές και υπηρεσίες, με ευθύνη του κράτους, που θα τα αναπτύσσει και θα τα χρηματοδοτεί. Αλλιώς οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα, δηλαδή η πλειοψηφία, ελάχιστες ανάγκες μπορούν να καλύψουν από μόνοι τους και μάλιστα με τεράστιο κόστος.

Μόλις κυκλοφόρησε "Το εγχειρίδιο του καλού πολίτη", από τον εκδοτικό οίκο Μ. Χρυσοχοϊδη. - Για να ζουν αυτοί καλά και μεις χειρότερα ή καθόλου

Της Τ. Γ.

Το 2019 φτάνει στο τέλος του. Η κυβέρνηση με ιδιαίτερη χαρά, καλωσορίζει το 1950, και μαζί με τις ευχές της, προσφέρει στους πολίτες, σε καινούργια έκδοση, "Το εγχειρίδιο του καλού πολίτη" ως μπροσούρα επιβίωσης της "νέας" χρονιάς.

Συνεχίζει κανονικά ο Πρωτέας μέχρι και τις 27/01/2020 τα δρομολόγια του


Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019

Σαν σήμερα το 1946 συγκροτείται επίσημα ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας


Σαν σήμερα 27/12/1946 με διαταγή του  Γενικού Αρχηγείου οι διάσπαρτες Ομάδες  Ενοπλων Καταδιωκόμενων (ΟΕΚ) συγκροτούνται σε ενιαίο σώμα, με κεντρική καθοδήγηση και έτσι ιδρύεται ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας, που έμελλε να γράψει μια τρίχρονη εποποιία στα βουνά της Ελλάδας.

Η μεταδεκεμβριανή βία κράτους και παρακρατικών συμμοριών -με την ανοχή και συμπαράσταση της τότε κυβέρνησης- είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις με θύματα τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. 
Η έξοδος στο βουνό ήταν η μόνη διέξοδος για χιλιάδες κόσμου. 

Ας μην ξεχνάμε ότι είχε προηγηθεί στις 3 Μάη 1957 απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία ανασυστάθηκαν οι Επιτροπές Δημόσιας Ασφαλείας που έφτιαξαν καταλόγους για την εκτόπιση όσων θεωρούσαν ύποπτους για "τη διατάραξη της τάξης και της ασφάλειας", αλλά και των οικογενειών τους. Επίσης με την ψήφιση των έκτακτων μέτρων «περί ασφαλείας και δημοσίας τάξεως» (Γ' Ψήφισμα) στις 18 Ιούνη 1946, οι διώξεις πήραν επίσημη μορφή και ενδύθηκαν με κρατικό μανδύα.

Η δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού ήταν αναγκαστική επιλογή για ΚΚΕ στις συνθήκες που είχαν δημιουργηθεί.

Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι στον Πρωτέα .Ευχές από το Καπετάνιο Γιώργο Αντωνίου και το πλήρωμα για καλά Χριστούγεννα


Μπλε απατεώνες.


Γράφει ο mitsos175

Ένα σκίτσο του Λένιν με παιδάκια τα σπάει στο twitter:
“Έχεις ένα ταψί με 20 κουραμπιέδες. Έρχεται ο καπιταλιστής που έχει 500 και σου παίρνει τους 19. Πόσους κουραμπιέδες έχεις;
520 και έναν καπιταλιστή νεκρό.”!

Δεν είναι μόνο ψεύτες οι νεοδημοκράτες, είναι και ανόητοι.
Καλύτερα λόγια για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε να έχει πει κανείς από αυτά που είπε ο Σταϊκούρας!
Είπε ούτε λίγο, ούτε πολύ πως η ΝΔ δεν πρόκειται να αυξήσει το βασικό μισθό τουλάχιστον για 3 χρόνια γιατί τον αύξησε ο ΣΥΡΙΖΑ 11%!

Αλ. Παπαδιαμάντης, «Ἐφημερίς», 25 Δεκεμβρίου 1887

"Ἐὰν τὸ Πάσχα εἶναι ἡ λαμπρότατη τοῦ Χριστιανισμοῦ ἑορτή, τὰ Χριστούγεννα βεβαίως εἶναι ἡ γλυκύτατη καὶ συγκινητικωτάτη, καὶ διὰ τοῦτο ἀνέκαθεν ἐθεωρήθη ὡς οἰκογενειακὴ κατ’ ἐξοχὴν ἑορτή".

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

24/12/1989: Ακρως εντυπωσιακή ενέργεια της Ε.Ο 17 Ν. με απαλλοτρίωση οπλισμού από το στρατόπεδο στο Συκούριο


Μια άκρως εντυπωσιακή ενέργεια πραγματοποίησε σαν σήμερα, 24 Δεκέμβρη το 1989 η Ε.Ο 17 Νοέμβρη.
Μέλη της οργάνωσης σε μια σχεδιασμένη και απόλυτα επιτυχημένη δράση εισβάλλουν στο στρατόπεδο Συκουρίου της Λάρισας και "απαλλοτριώνουν" μεγάλο μέρος οπλισμού ανάμεσα σ' αυτό και αντιαρματικές ρουκέτες.

Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους κρατικούς μηχανισμούς πρωτοφανής με δημοσιεύματα της εποχής να κάνουν λόγο ότι "οι τρομοκράτες είχαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για την ακριβή θέση των πυρομαχικών και τη δυνατότητα για ασφαλή διέλευση μέσα στο πιο νευραλγικό σημείο του στρατοπέδου".

Σάντα Κλάους: άγιος του Χριστιανισμού και στυγνός καπιταλιστής


Της Π. Μ

Ο Άγιος Βασίλης ή Σάντα Κλάους ή Κλάους Κίνσκι ή Κλάους Μάινε ή Κλάιν Μάιν ή Σεντ Νικ, ή Φάδερ Κρίστμας, ή Περ Νοέλ ή Αυτός ο κύριος με τα δωράκια (προσοχή κυκλοφορεί με πολλά ψευδώνυμα), είναι άγιος του Χριστιανισμού και στυγνός καπιταλιστής (όπως όλοι οι πατέρες της Εκκλησίας).

Ευχές από τον Αθανάσιος Ε. Ζλατούδης Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Σποράδων


ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Αλλάζουν το δρομολόγια του «Πρωτεύς» τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου ανακοινώθηκαν τροποποιήσεις των δρομολογίων του επιβατηγού – οχηματαγωγού πλοίου «Πρωτεύς» τις παραμονές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα προγραμματισμένα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ΠΡΩΤΕΥΣ΄΄ Τρίτης 24-122019 και Τρίτης 31-12-2019 θα εκτελεστούν τροποποιημένα ως ακολούθως: από Γλώσσα 07.00 – Σκιάθο 07.30/07.45 – Μαντούδι 09.15/09.45 – Γλώσσα – 11.15/11.30 – Σκιάθο 12.00/12.30 – Βόλο 15.15/16.00 – Σκιάθο 18.45/19.00 – Γλώσσα 19.30.

Χριστούγεννα και Διατροφή, συμβουλές για ισορροπημένες γιορτές

Πάρης Παπαχρήστος

Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, M.Sc.

Η γιορτινή περίοδος συχνά μας αφήνει ως «ανάμνηση» 2-3 περιττά κιλά. Μήπως όμως υπάρχουν τρόποι να αποφύγουμε αυτήν την… παρενέργεια, χωρίς να στερηθούμε την ποικιλία και τη γεύση;
Τα Χριστούγεννα είμαστε κυριολεκτικά περικυκλωμένοι από διάφορα εορταστικά εδέσματα και ποτά. Από την μια δεν υπάρχει λόγος να είμαστε ένοχοι όταν τα απολαμβάνουμε, από την άλλη όμως πρέπει να θυμόμαστε, πως οι άνθρωποι καταναλώνουν περίπου 6000 θερμίδες την ημέρα των Χριστουγέννων!

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

Η εξουσία ξέρει να φροντίζει τους εγκληματίες του Λευκού Κολλάρου, τα δικά της παιδιά, αυτά, που πάντα αποτελούν πυλώνες και στηρίγματά της.


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Καταδικάσθηκε ο πρώην πρύτανης του Παντείου σε 14 χρόνια κάθειρξη για υπεξαίρεση 8 εκατομμυρίων ευρώ, που προορίζονταν για ερευνητικά προγράμματα, καθώς και για απάτη και ψευδή βεβαίωση.

Τα 8 αυτά εκατομμύρια, αντί να πάνε στους πανεπιστημιακούς ερευνητές και φοιτητές, κατά τον προορισμό τους, πήγαν για κόκκινη φεράρι, για χιλιόμετρα μάρμαρα, τζάκιατζακούζι κλπ πολυτελή είδη σε σπίτια των εμπλεκομένων.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει βασανισμό γυναίκας ΑμΕΑ στο Α.Τ. Ομονοίας

Η αστυνομία αναφέρει ότι «σχετικά με δημοσιεύματα στον Τύπο, που αφορούν σε περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, την 20η Οκτωβρίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα: Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν δύο μήνες, την 20η Οκτωβρίου. Από την ίδια ημέρα, το Αρχηγείο, μόλις έλαβε γνώση, κίνησε τις διαδικασίες διερεύνησης και ελέγχου. Οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί συνελήφθησαν. Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ολοκληρώνει τη διερεύνηση. Παράλληλα από το Αρχηγείο διετάχθη την 27η Οκτωβρίου και Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.), η οποία και αυτή ολοκληρώνεται και τα αποτελέσματά της θα ανακοινωθούν».

Νοικοκυραίοι! Υποκριτές! Τολμάτε να αποκαλεστείτε Χριστιανοί!

Γράφει ο  mitsos175


Μου 'παν έλα να πάμε να δεις
πρόσφυγες ήρθαν απ' την άκρη της γης,
κι εγώ ακούω απόψε το βογκητό
τους κάδους ψάχνουν για να βρουν φαγητό
ραπαπαπαμ ραπαπαπαμ
μα ο μπάτσος προβάλει ξανά,
τους κυνηγά....

Μες στη νύχτα μωρό μοναχό,
θεόφτωχο, παγωμένο και νηστικό
έχει ένα ρούχο και μονάχα αυτό
ζητά αγάπη, λίγο γάλα ζεστό
ράπαπαπαμ ραπαπαπαμ
το όνομα Του αμέσως θα πω,
το λεν Χριστό...

Οι φασίστες σαν κτήνη ορμούν
“να φύγουν οι φτωχοί από 'δω” απαιτούν,
στης θάλασσας του Αιγαίου την αγκαλιά
στη βάρκα μπήκαν, μα αυτή μπάζει νερά!
ραπαπαπαμ ραπαπαπαμ
σαν τους βλέπω η καρδιά μου χτυπά,
κλαίω ξανά....

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2019

Αυτά τα στοιχεία για την ΕΣΣΔ τα γνωρίζεται;


Γράφει ο mitsos175

“Παραμένει μια απίστευτα καθυστερημένη χώρα, φτωχή και ημιβάρβαρη, με σύγχρονα μέσα παραγωγής 4 φορές λιγότερα από την Αγγλία, 5 φορές λιγότερα από τη Γερμανία, 10 φορές από την Αμερική!” έγραφε ο Λένιν για τη Ρωσία πριν την Μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση.

1917, Ρωσία: Εκατομμύρια νεκροί από πείνα, αρρώστιες και βέβαια από τον πόλεμο, στον όποιο ο Τσάρος αλόγιστα έβαλε τη χώρα.

Η Επανάσταση ξεσπά, τα μέσα παραγωγής περνούν στους εργαζόμενους. Καθιερώνεται Ισότητα. Πλέον ο μισός πληθυσμός, οι μειονότητες, παύουν να διώκονται! Μπαίνουν οι βάσεις για Ειρήνη και Ανάπτυξη.
Αλλά οι καπιταλιστές καραδοκούν. Οι ξένοι αποικιοκράτες, σύμμαχοι του Τσάρου, εισβάλουν στην Ρωσία για να αποκαταστήσουν την “κανονικότητα” δλδ τη συνεχή καταπίεση και απίστευτη εξαθλίωση.

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΡΟΒΙΑΣ ΠΑΠΟΥΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΤΟΥ ΣΑΡΡΗ ΜΕ ΤΟΝ (ΣΕΛΕΜΑΚΙΑ)


Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους εργαζόμενους του Δήμου Σκοπέλου στην οποία παραβρέθηκε και ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας


Την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου ο Δήμαρχος Σκοπέλου Σταμάτης Περίσσης πραγματοποίησε στην αίθουσα του Δημοτικού Καφενείου (ΚΑΠΗ) Σκοπέλου, μια Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τους εργαζόμενους του Δήμου, στην οποία παραβρέθηκαν: οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Βαφίνης και Αριστείδης Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου Άγγελος Ξηντάρης, η Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Σοφικίτου – Σίσκου, ο Λιμενάρχης Σκοπέλου Γιώργος Γκάρας και πολλοί εργαζόμενοι του Δήμου Σκοπέλου.

Οι τράπεζες κατασχέτουν αδίστακτα ακόμα και τις πενιχρές αγροτικές επιδοτήσεις

τράπεζεςΑδίστακτα, παράνομα και κυνικά οι τράπεζες προβαίνουν μαζικά και ανελέητα σε μαζικές κατασχέσεις των αγροτικών επιδοτήσεων εκείνων των αγροτών δανειοληπτών που έχουν καθυστερήσει την αποπληρωμή των δόσεων των δανείων τους για λόγους πέραν της θέλησής τους.

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ι.Β. Στάλιν - Ο Βασίλης Ραφαηλίδης για τον Στάλιν


Του Γ. Γ.

«Μεγαλοφυής, ακλόνητος στρατηλάτης, η πιο επιφανής, επιβεβλημένη, αξιοσέβαστη προσωπικότητα, άνθρωπος ασυνήθιστης ενέργειας, πολύ μορφωμένος, πριν απ’ όλα κατείχε σε μεγάλο βαθμό το αίσθημα του χιούμορ και του σαρκασμού, η επιρροή του στους ανθρώπους ήταν ακαταμάχητη, διακατεχόταν από βαθιά, απαλλαγμένης από κάθε πανικό, λογικής και συνετής σοφίας. Ηταν ο άνθρωπος ο οποίος εκμηδένισε τον εχθρό του με την βοήθεια του εχθρού του. Μάλιστα ανάγκασε κι εμάς, που μας ονόμαζε ιμπεριαλιστές, να πολεμήσουμε εναντίον των ιμπεριαλιστών. Οχι, ό,τι και να λένε γι’ αυτόν η ιστορία και οι λαοί τέτοιους ανθρώπους δεν τους ξεχνούν».

«Το αυγό του φιδιού»...



«Η συγκυρία σάς ανέθεσε έναν από τους σοβαρότερους ρόλους της δικαστικής θητείας σας. Η ευθύνη που επωμίζεται το δικαστήριό σας στις παρούσες συνθήκες είναι μεγάλη.
Είναι ευθύνη ιστορική:
Για την αποκάλυψη της ειδεχθούς αλήθειας, που περιβάλλει τους σκοπούς και τη δράση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ.
Για την αποκάλυψη της ιστορικής συνέχειας του απεχθέστερου, τρομερότερου και πλέον απάνθρωπου πολιτικού μορφώματος της ανθρώπινης ιστορίας και της πολιτικής σκέψης και δράσης.
Για την αποκάλυψη της βιαιότερης μορφής εκμετάλλευσης των ανθρώπων, της ανθρώπινης εργασίας και ζωής, την αποκάλυψη των ρατσιστικών διωγμών, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και των διακρίσεων, τη φυσική και ηθική εξόντωση των πολιτικών και φυλετικών αντιπάλων.
Ευθύνη για την αποκάλυψη της στυγερότερης έκφρασης επίθεσης και καταδίωξης της εργατικής τάξης και των αγώνων της για καλύτερη ζωή.
Για την αποκάλυψη της αγριότερης, σκοτεινής και πλέον βορβορώδους εκδήλωσης θηριωδών αισθημάτων ενάντια στην ανθρώπινη ζωή.

Οχι στο ψευτοδίλημμα «συμβιβασμός, συνεκμετάλλευση ή πόλεμος» με την Τουρκία


Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή αναπτύσσονται με ταχύτητα, ιμπεριαλιστικές συνεργασίες και ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών προκαλούν σοβαρούς κινδύνους για τους λαούς.
Στην περιοχή διασταυρώνονται ισχυρά συμφέροντα. Οι ΗΠΑ διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις στη Συρία, στο Ιράκ, στην Ελλάδα, στην Τουρκία, σε ένα ευρύ γεωγραφικό τόξο, που περιλαμβάνει τη Μέση Ανατολή, τον Περσικό Κόλπο, τα Βαλκάνια, παρεμβαίνουν στον πόλεμο στην Υεμένη. Αμερικανικά ενεργειακά μονοπώλια (π.χ. «ExxonMobil») δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, στην Αίγυπτο, στο Ισραήλ, στα ελληνικά ενεργειακά οικόπεδα στην Κρήτη. Το ΝΑΤΟ διατηρεί ισχυρές δυνάμεις και η ΕΕ κινείται στοχευμένα, αξιοποιεί τους δικούς της πολιτικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς.
Η Ρωσία έχει σταθεροποιήσει την παρουσία της, διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και πολεμικά πλοία περιπολούν στην περιοχή. Κινεζικά μονοπώλια προωθούν τα δικά τους συμφέροντα π.χ. στο λιμάνι του Πειραιά, στην Τουρκία, στα Βαλκάνια κ.α.
Η Κίνα συγκεντρώνει την προσοχή της στον νέο Δρόμο του Μεταξιού. Η Βρετανία διαθέτει στρατιωτικές βάσεις στην Κύπρο και η «Shell» εκμεταλλεύεται μέρος της κυπριακής ΑΟΖ.
Η Γαλλία αναβαθμίζει την παρουσία της, η «Total» εκμεταλλεύεται ενεργειακά οικόπεδα, όπως και η ιταλική «Eni». Ολοι μαζί παρεμβαίνουν στις εξελίξεις στη Λιβύη όπου μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ των δυνάμεων του Σάρατζ και του στρατηγού Χάφταρ που ελέγχει ήδη το 95% του εδάφους της χώρας.
Στο «κουβάρι» αυτό εμπλέκονται η Ελλάδα, η Τουρκία, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Εμιράτα κ.ά. Η αστική ανάλυση προσπαθεί να προσπεράσει αυτήν την οδυνηρή πραγματικότητα, που σημαδεύει το καπιταλιστικό σύστημα και είναι κρίσιμο το μέτωπο της ιδεολογικοπολιτικής διαπάλης για την παρέμβαση των κομμουνιστών.

Φάτνη από σκουπίδια


Τα φετινά Χριστούγεννα είναι πολύ μπερδεμένα. Οχι γιατί κάθε δρόμος της πρωτεύουσάς μας είναι στολισμένος κατά το γούστο του χορηγού του ούτε επειδή η σύγχρονη τεχνολογία του φωτός μπορεί να ομορφύνει απίστευτα την πρόσοψη της Βουλής, σαν παραμύθι το οποίο όμως αδυνατεί να ξορκίσει τα πολιτικά παραμύθια εντός της. Είναι μπερδεμένα, γιατί φέτος, όπως άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια, πιο έντονα από ποτέ, στο πνευματικό και καταναλωτικό συνάμα τελετουργικό των Χριστουγέννων πρωταγωνιστεί ο Ηρώδης, η σφαγή, και η... φυγή στην Αίγυπτο.
Κυριολεκτώ. Τα μικρά παιδιά, ακόμα κι αυτά που μόλις διατυπώνουν τις όποιες αθώες σκέψεις τους με έναρθρο λόγο, αναρωτιούνται, πριν γράψουν γράμμα στον Αη Βασίλη, αν έρχεται πόλεμος κι αν θα γίνουν προσφυγόπουλα σαν τα παιδιά απ' τη Συρία. Η Αίγυπτος δεν έχει πυραμίδες, αλλά είναι μια βάση πυραμιδικής συσσώρευσης συγκρουσιακών ενεργειακών συμφερόντων, και το θείο βρέφος είναι θύμα πριν καν γεννηθεί και φορτωθεί στο γαϊδούρι ή στην πλαστική λέμβο του κάθε Ιωσήφ.
Αναρωτιέμαι αν αυτά τα δοξασμένα ηρωδιακά Χριστούγεννα είναι μια καλή ευκαιρία να προσδοθεί στον ιμπεριαλισμό η μορφή του σφαγέα βρεφών, που είναι πια τόσο τρομακτικά οικεία και στα μικρά παιδιά, που μεγαλώνουν συνειδητοποιώντας ότι απ' όλα τα παιχνίδια που συσκευάζονται και περιτυλίγονται εορταστικώς, το μόνο που δεν βρίσκεται, δεν υπάρχει, δεν πωλείται και δεν τιμολογείται ταξικά είναι η ειρήνη. Η πραγματική. Αυτή που επιτρέπει στα παιδιά να είναι υγιή, ξέγνοιαστα, χαρούμενα, σε περιβάλλον ασφάλειας και ευημερίας με όνειρα και καθόλου εφιάλτες, με παιχνίδια κι αγκαλιές, με τροφή αλλά και λιχουδιές, ανεξαρτήτως εθνικότητας, φυλής, χρώματος, οικογενειακής κατάστασης και κοινωνικής ή περιβαλλοντικής δυστοπίας.

Μειοψηφίες


Τη μία μέρα εμφανίζονται αστυνομικοί μαζί με τους διευθυντές γνωστής αλυσίδας πολυκαταστημάτων και ζητούν να «ελέγξουν τις κάλπες» του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μάλιστα ότι η εργοδοσία τούς απομακρύνει από τις τραπεζαρίες όταν εμφανίζεται εκπρόσωπος του Σωματείου, ενώ η μη συμμετοχή στο Σωματείο είναι προϋπόθεση για «ανανέωση της σύμβασης»! Την επομένη, σεκιουριτάδες μαζί με διευθυντές αναλαμβάνουν την παρεμπόδιση των αρχαιρεσιών του ίδιου Σωματείου σε εργασιακό χώρο της Μάνδρας Αττικής. Σε άλλους χώρους δουλειάς, όπως σε εργοστάσια και στη ναυπηγοεπισκευή, οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλεύουν χωρίς μέσα προστασίας, ρισκάροντας τη ζωή τους, και αν τολμήσουν να τα διεκδικήσουν, απειλούνται με απόλυση. Μετανάστες εκβιάζονται από εργοδότες να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί και μια ωραία πρωία, το αφεντικό (που τους χρωστάει δεδουλευμένα) κάνει ότι δεν τους ξέρει και τους διώχνει, απειλώντας από πάνω ότι θα τους

Ο "χωροφύλακας του διαδικτύου" μας κάνει μαθήματα δημοσιογραφίας

Του Σ.Λ

Ο τύπος λέγεται Δημήτρης Αλικάκος και μας συστήνεται σαν "Αρχισυντάκτης στην εταιρεία Ελληνικά Hoaxes".
Στο πλούσιο βιογραφικό του, που μας παρουσιάζει στο facebook μαθαίνουμε ότι υπήρξε: "Πρώην Journalist στην εταιρεία Εφημερίδα Επενδυτής, Πρώην Ρεπόρτερ στην εταιρεία Alpha TV, Πρώην Αρχισυντάκτης στην εταιρεία ΕΡΤ Α.Ε., Πρώην Ρεπόρτερ στην εταιρεία Skai TV".

Με τέτοια μακρά διαδρομή, εργαζόμενος σε τόσους χώρους είναι επόμενο και έχει άποψη για την επαγγελματική επάρκεια των συναδέλφων του, άσχετα αν μέχρι τώρα δεν έχουμε δει ποτέ να την εκφράζει.
Προφανώς θα συναγελάζεται με "άριστους" συναδέλφους του, όπως άριστα είναι και τα άτομα που αποτελούν την κυβέρνηση Μητσοτάκη, τα οποία με την ανάληψη της κυβερνητική εξουσίας μας έφεραν την "ΛΥΤΡΩΣΗ", όπως είχε γράψει χαρακτηριστικά.

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Αζίζ Νεσίν: Εκφραστής των απανταχού αδικημένων, φτωχών και καταπιεσμένων. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1915


Σαν σήμερα, στις 20/12/1915, γεννήθηκε ένα από τα πιο φωτεινά μυαλά της Τουρκίας που το έργο του έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες του κόσμου, και έχει αφήσει πίσω του αθάνατα δημιουργήματα. Ο λογοτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής Αζίζ Νεσίν.

Αναφερόμαστε σε έναν οικουμενικό συγγραφέα και ποιητή που ξεπέρασε τα εθνικά του σύνορα και έγινε εκφραστής των απανταχού αδικημένων, φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων.
Στέκεται απόλυτα επικριτικός απέναντι στο τουρκικό καθεστώς και αγωνίζεται σε όλη του την ζωή για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς.

Ο Νεσίν αμφισβητεί ευθέως τους αστούς πολιτικούς και στρέφει τις ελπίδες του, στους ίδιους τους λαούς, για την απελευθέρωση των ανθρώπων από την δυστυχία και την καταπίεση.
Powered By Blogger