Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019

Αζίζ Νεσίν: Εκφραστής των απανταχού αδικημένων, φτωχών και καταπιεσμένων. Γεννήθηκε σαν σήμερα το 1915


Σαν σήμερα, στις 20/12/1915, γεννήθηκε ένα από τα πιο φωτεινά μυαλά της Τουρκίας που το έργο του έχει μεταφραστεί σε δεκάδες γλώσσες του κόσμου, και έχει αφήσει πίσω του αθάνατα δημιουργήματα. Ο λογοτέχνης και πολιτικός ακτιβιστής Αζίζ Νεσίν.

Αναφερόμαστε σε έναν οικουμενικό συγγραφέα και ποιητή που ξεπέρασε τα εθνικά του σύνορα και έγινε εκφραστής των απανταχού αδικημένων, φτωχών και καταπιεσμένων ανθρώπων.
Στέκεται απόλυτα επικριτικός απέναντι στο τουρκικό καθεστώς και αγωνίζεται σε όλη του την ζωή για τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και τη φιλία ανάμεσα στους λαούς.

Ο Νεσίν αμφισβητεί ευθέως τους αστούς πολιτικούς και στρέφει τις ελπίδες του, στους ίδιους τους λαούς, για την απελευθέρωση των ανθρώπων από την δυστυχία και την καταπίεση.

Δεξιοί, τι ακριβώς πίνετε; Ληγμένο κουτόχορτο με μια δόση άσπρης σκόνης από τα αμπάρια του Noor 1;


Γράφει ο mitsos175

“Χτυπούν το βράδυ στην ταράτσα νοικοκύρη
μετρώ τις πτώσεις απ' τα σύννεφα μετρώ
που όταν δέρνανε τον άπλυτο μπατίρη
τους χειροκρόταγε με πάθος δυνατό”

Από το twitter. Συγχαρητήρια στο συνθέτη.

“Από τα όσα είπε ο Ινδαρές είναι ξεκάθαρο ότι ανήκει πολιτικά στην δεξιά. Κι ότι μετείχε κι αυτός στην αντιαναρχική προπαγάνδα. Τώρα πήρε ένα πικρό μάθημα από τους δικούς του. Δεν θα χαιρεκακίσουμε και θα σταθούμε στο πλευρό του”.

Χμ. Σίγουρα είμαστε με το μέρος του αδικημένου, όποιος κι αν είναι αυτός. Είναι η μεγάλη μας διαφορά από τους υποκριτές νεοδημοκράτες, που κλαίνε, ανάλογα με αν χτυπήσουν οι δικοί τους ή οι άλλοι.

Ας πούμε λοιπόν πως ήταν κάποιος άγνωστος, που ψήφισε ΝΔ κι έφαγε ξύλο από τα γαλάζια ΜΑΤ. Αυτό άλλωστε ψήφισε: Την κατάργηση του ασύλου, την αστυνομοκρατία, τη βία και τη δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Σε καμία περίπτωση, όσο μεγάλος κι αν είναι ο πειρασμός, δεν θα πούμε “καλά σε έκαναν τα ήθελες και τα έπαθες”. Αυτό θα το πουν οι ομοϊδεάτες του!
Μην ξεχνάμε, εκτός από το ξύλο στην οικογένεια των δεξιών, υπάρχει μια πλαστική σφαίρα που έριξαν σε γυναίκα, οι ένστολοι φονιάδες.

Ακριβές αόρατες πίπες.


Γράφει ο mitsos175

“Θέλουμε αόρατα παλτά” μας λένε οι παπαγάλοι. Πρέπει να κάνουμε δηλαδή γκάλοπ γι αυτό;
“Συμφωνείτε να κοπούν συντάξεις, μισθοί, επιδόματα, για να πάρουν μίζες κάποιοι από τα εξοπλιστικά”;
Το 100% των λαμογιών συμφωνεί.

Στην προσπάθειά τους λοιπόν να πείσουν πόσο απαραίτητες είναι οι προμήθειες που θα πάρουν μεσάζοντες, πολιτικοί, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι κλπ, μας παρουσιάζουν κάθε οπλικό σύστημα, που θέλουν να μας πουλήσουν, ως το απόλυτο όπλο.
“Κάνει αυτό, εκείνο, ψήνει και καφέ”! Πράγματι το F-35, όπως κάθε μαχητικό, ψήνει καφέ, φτάνει να βάλουμε το μπρίκι με το νερό στο πίσω μέρος, εκεί που βγαίνει η φλόγα, όταν απογειώνεται. Μην τρέχετε όμως στα αεροδρόμια, υπάρχει κουζίνα γι αυτό.

Πάντως εκτός από αόρατο “ένα F-35 μεταφέρει στοιχεία βολής μέσω link-16 σε ένα επίγειο σταθμό πυροβολικού ο οποίος με την σειρά του εκπέμπει πυρά στις θέσεις που μεταδίδει το F-35 σε πραγματικό χρόνο”. Δηλαδή μας λένε στα μιλιταριστικά site, που διαφημίζουν το αόρατο, το F-35 κατευθύνει και τα πύρα πυροβολικού!!! Καλύτερα να μας έλεγαν ψήνει καφέ.

Σαν σήμερα το 1950 συλλαμβάνεται ο Ν. Μπελογιάννη, η Ε. Παππά και δεκάδες σύντροφοι τους.


Ο Νίκος Μπελογιάννης και η Ελλη Παππά, αμφότεροι στελέχη του ΚΚΕ, συνελήφθησαν σαν σήμερα 20 Δεκέμβρη του 1950 στο σπίτι του Τάκη Καλοφωλιά.

Η Ασφάλεια είχε εκδώσει «Ανακοίνωσις» με φωτογραφίες του Μπελογιάννη και της Παππά, στην οποία αναγραφόταν: «Τα εικονιζόμενα πρόσωπα είναι λίαν επικίνδυνοι κομμουνισταί. Αμφότερα έχουν συλληφθή αλλά η Αστυνομία δεν εξακρίβωσε την κατοικίαν των. Εκείνοι, οίτινες εμίσθωσαν ή παρεχώρησαν εις αυτά κατοικίαν καλούνταν όπως ανακοινώσωσι τούτο το ταχύτερον εις την Υποδιεύθυνσιν Ασφαλείας Αθηνών προς αποφυγήν βαρύτατων ευθυνών. Πας πολίτης, όστις γνωρίζει τι σχετικώς με τα ανωτέρω πρόσωπα, θα παράσχη σπουδαίαν υπηρεσίαν εις το Κράτος αν σπεύση να ανακοινώση τούτο εις την ως άνω Αρχήν».

Ο Μπελογιάννης και η Παππά οδηγήθηκαν στη φυλακή και έμειναν στην απομόνωση μέχρι την πρώτη δίκη τους.
Μέσα στη φυλακή, τον Αύγουστο του 1951, γεννήθηκε ο γιος τους Νίκος…
Μαζί τους είχαν συλληφθεί ακόμη 90 σύντροφοί τους.

Τον Οκτώβριο του 1951 ο Μπελογιάννης οδηγήθηκε ενώπιον του έκτακτου στρατοδικείου και καταδικάστηκε σε θάνατο. Παρακολουθήστε μέσα από τον φάκελο που διατηρούσε η ασφάλεια γ' αυτόν τον κομμουνιστή ήρωα πώς περιγράφει το χρονικό της σύλληψης και όχι μόνο.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ  ΠΙΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΕΑΣ ΑΓΧΙΑΛΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η μονοήμερη εκδρομή του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Νέας Αγχιάλου, την Κυριακή 15 Δεκέμβρη 2019  σε περιοχές της Πιερίας.
"Κρεμασμένος" στις πλαγιές του Ολύμπου, ο πανέμορφος Παλαιός Παντελεήμονας, ήταν ο ιδανικός προορισμός για τον πρωινό μας καφέ. Η ομορφιά του χειμωνιάτικου αλλά ηλιόλουστου τοπίου, κυριολεκτικά μας μάγεψε.

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο το 2020!

Μαρία Περίσση, Κοινωνική Λειτουργός/Συντονίστρια
Αικατερίνη Λιθαδιώτη, Ψυχολόγος
Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σκοπέλου
τηλ.επικοιν.: 2424023294
email: kentrok@skopelos.gov.gr

«Πράσινο φως» από τον Σάρατζ για τουρκική στρατιωτική «βοήθεια»


Συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Κύπρου και της Γερμανίας, Σάββα Αγγελίδη και Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ
Συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Κύπρου και της Γερμανίας, Σάββα Αγγελίδη και Ανεγκρέτ Κραμπ - Καρενμπάουερ
Επισπεύδονται, όπως όλα δείχνουν, οι εξελίξεις στη Λιβύη, μετά το «πράσινο φως» στην υλοποίηση του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας με την Τουρκία στον τομέα της «ασφάλειας» που έδωσε χτες η κυβέρνηση εθνικής συμφωνίας του Λίβυου δοτού πρωθυπουργού, Φαγιέζ Σάρατζ. Η κίνηση αυτή στοχεύει και στο να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την κλιμακούμενη επίθεση του στρατηγού Χαλίφα Χάφταρ, επικεφαλής του λεγόμενου «Εθνικού Λιβυκού Στρατού», που ξεκίνησε πριν από δύο βδομάδες την «τελική» φάση για τον έλεγχο της Τρίπολης.
Η απόφαση για αποδοχή της τουρκικής στρατιωτικής και υλικοτεχνικής «βοήθειας» πάρθηκε, χτες, μετά από πολύωρη συνεδρίαση υψηλόβαθμων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σάρατζ στην Τρίπολη. Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Σάρατζ μιλώντας στο αραβικό δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» τόνισαν πως άμεσα «τίθεται σε εφαρμογή» το μνημόνιο κατανόησης που υπογράφτηκε στις 27 Νοέμβρη στην Κωνσταντινούπολη με στόχο τη συνεργασία σε επίπεδο στρατιωτικό και ασφάλειας, κι ενώ πριν από λίγες μέρες η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ», επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές, αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν έχει ζητήσει από τον στρατό να ετοιμάσει πλοία και πολεμικά αεροπλάνα για τη μεταφορά στρατευμάτων στη Λιβύη.

Απατεώνας κατάφερε να αποσπάσει 1.200 ευρώ με ψεύτικη αγγελία από επαγγελματία στη Σκόπελο


Ο Σκοπελίτης εντόπισε στις αρχές Δεκεμβρίου μια αγγελία σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), για την πώληση ενός αυτοκινήτου μάρκας «Nissan». Ο υποτιθέμενος πωλητής ζητούσε για το όχημα ποσό ύψους 2.500 ευρώ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου