Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Εκδήλωση για τα 74 χρόνια από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στον ιερό βράχο της Ακρόπολης
Εβδομήντα τέσσερα χρόνια συμπληρώνονται από το ιμπεριαλιστικό έγκλημα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπωνίας, όταν το πυρηνικό μανιτάρι εξαφάνισε από προσώπου γης χιλιάδες ανθρώπους στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι (6 και 9 Αυγούστου του 1945). Στη μαύρη αυτή επέτειο η ΕΕΔΥΕ διοργανώνει αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση την Τρίτη 6 Αυγούστου, στις 8 μ.μ. στον ιερό βράχο της Ακρόπολης, και πορεία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, καλώντας σε μαζική συμμετοχή καταδίκης του απαράγραπτου αυτού εγκλήματος και τιμής στα θύματα της ιμπεριαλιστικής θηριωδίας.
Σε ανακοίνωσή της σημειώνει: «Τεράστιες οι υλικές καταστροφές με ισοπεδωμένες τις δύο πόλεις - στόχους των ΗΠΑ. Πραγματικός στόχος οι λαοί, η ΕΣΣΔ, το ανερχόμενο επαναστατικό και εργατικό κίνημα. H ιμπεριαλιστική προπαγάνδα, ακόμα και σήμερα, προσπαθεί να συγκαλύψει τους πραγματικούς στόχους χρησιμοποιώντας το ψέμα της "στρατιωτικής αναγκαιότητας" των πληγμάτων και ενώ ο Β' Παγκόσμιος ιμπεριαλιστικός Πόλεμος είχε τελειώσει!
Διανύουμε μια περίοδο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον ελληνικό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυναμώνει η επιθετικότητα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ και οξύνονται οι ανταγωνισμοί με τη Ρωσία, την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων κρατών για το έλεγχο των αγορών, των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των ενεργειακών πόρων και των δρόμων μεταφοράς.

«Φωτιά» οι τιμές για εξοχικές κατοικίες στη Σκόπελο

Σημαντικές αυξήσεις της μέσης ζητούμενης τιμής πώλησης εξοχικών κατοικιών εντοπίζονται
στη Σκόπελο με άνοδο της τάξεως του 13,4% και 1.490 ευρώ/τ.μ. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, στη Σκιάθο, οι τιμές πώλησης υποχώρησαν κατά 16,6% φέτος σε 2.560 ευρώ/τ.μ., σε μια τάση «διόρθωσης» λόγω έλλειψης ζήτησης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ«Σαράντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, από την ημέρα εκείνη που έσπασαν τα δεσμά της  καταπίεσης της ελευθερίας και των δικαιωμάτων του ελληνικού λαού. Η μεταπολίτευση της 24ης Ιουλίου 1974 σηματοδότησε το τέλος ενός θλιβερού κεφαλαίου και την αρχή ενός νέου υψηλών προσδοκιών.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου