Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2019

Κατά λάθος εξεπίτηδες.


Γράφει ο mitsos175

Έχουμε μια φράση που τα λέει όλα, όσον αφορά την πολιτική που ακολουθείται, ειδικά τα τελευταία χρόνια. "Κατά λάθος εξεπίτηδες".
Το ΔΝΤ και η ΕΕ κατά καιρούς μας μίλησαν για λάθη που έκαναν σχετικά με την Ελλάδα. Μας γδάρανε, μας ανασκολόπιζαν δήθεν από "λάθος". Ξέρανε όμως καλά τι έκαναν και που θα οδηγούσαν τα μέτρα που έπαιρναν.
Όταν βαράς άσχημα πχ κάποιον βαριά άρρωστο, δεν τον βοηθάς να αναρρώσει, αλλά να πεθάνει. Φυσικά δεν ζήτησαν καν συγνώμη για την καταστροφή που προκάλεσαν, αφού σαν γνήσια όρνεα έκαναν το καθήκον τους.

Σαν σήμερα το 1945, ο "Ριζοσπάστης" δημοσιεύει την αποκήρυξη από το ΚΚΕ του Αρη Βελουχιώτη


Του Γ. Γ 

Για τον πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, τον θρυλικό Αρη Βελουχιώτη του οποίου η προσωπικότητα κέρδιζε τον θαυμασμό ακόμα και των πολιτικών του αντιπάλων (στρατιωτική μεγαλοφυΐα τον θεωρούσε ακόμα και ο Βρετανός σύνδεσμος Κ. Γουντχάουζ), παραθέτουμε αρκετές αναφορές για όλη την ζωή και δράση του.

Μετά την κάθετη διαφωνία του Αρη στην υπογραφή της απαράδεκτης συμφωνίας της Βάρκιζας μεταξύ του ΕΑΜ και της κυβέρνησης Πλαστήρα, ο Βελουχιώτης βρέθηκε σε ένα τρομερό δίλημμα.  Απ’ την μια να υπακούσει στην κομματική πειθαρχία (οι αφόρητες πιέσεις που δέχτηκε από την ηγεσία του ΚΚΕ τον οδήγησαν να υπογράψει μαζί με τον αρχηγό του ΕΛΑΣ, στρατηγό Στέφανο Σαράφη τη διαταγή της αποστράτευσης των ΕΛΑΣιτών στις 16 Φλεβάρη του 1945) και από την άλλη να μην προδώσει τα πιστεύω του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου