Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019

Τελικά δεν είναι όλα μαύρα στη Σκόπελο και δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι


Θέλω με δύο γραμμές να ευχαριστήσω το Δημήτρη τον

Υποψηφιότητες...

Υποψηφιότητες...

Υποψηφιότητες...


Υποψηφιότητες...


ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ολοκληρώνονται τη Δευτέρα οι εγγραφές σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

sxoleio
Οι αιτήσεις εγγραφών στα δημοτικά σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020 πραγματοποιούνται έως τις 20 Μαΐου 2019. Για τις εκπρόθεσμες εγγραφές ή την καθυστέρηση εγγραφής ισχύουν όσα προβλέπονται παρ. 7 και 8 του άρθρου 7 του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Α), όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 23 του ν. 4559/2018 (ΦΕΚ 142Α). Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2013 έως και 31-12-2013.

Ευχαριστήριο από το Γενικό Λύκειο Σκοπέλου

Η Δ/νση, οι καθηγητές και οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Σκοπέλου που  
συμμετείχαν στις πρόσφατες εκδρομές στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα,  
αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν τους εξής φορείς για τη δωρεάν  
παροχή ενημέρωσης προς τους επισκέπτες: Αρχαιολογικό Μουσείο στο Δίον  
Πιερίας, Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, Νοσοκομείο Παπανικολάου  
Θεσσαλονίκης με Διευθυντή της Β΄ ΜΕΘ τον Δρ Καπραβέλο Νικόλαο,  
πνευμονολόγο-εντατικολόγο, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Μουσείο  
Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, Λαογραφικό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  
Εβραϊκό Μουσείο Αθηνών, Εβραϊκή Συναγωγή Αθηνών, Μνημεία των Ελλήνων  
Δικαίων των Εθνών και Μνήμης του Ολοκαυτώματος, στην Αθήνα.
Για να δικαιώσουμε τον μεγάλο ποιητή "να εύχεσαι να 'ναι μακρύς ο  
δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις". ΓΕΛ Σκοπέλου 17.5.2019

ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΜΑΡΑΝΤΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ

<<  Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στην περιοχή του Αμάραντου και συγκεκριμένα στην περιοχή που πέρσι το καλοκαίρι πλήγηκε από φωτιά διαπίστωσα με χαρά ότι έχει ξεκινήσει  η διαδικασία της φυσικής αναδάσωσης .
Ειδικά , σημαντικός αριθμός από νεαρά πευκάκια έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Αντίστοιχα όμως έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι πρώτοι επισκέπτες του νησιού μας που εν αγνοία τους  και στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν την ακτογραμμή περπατάνε ανεξέλεγκτα ανάμεσα στην καμμένη περιοχή .
Αναπόφευκτα θα συνθλίβουν στο πέρασμά τους τα δυσδιάκριτα πευκάκια με καταστροφικές συνέπειες για την αναγέννηση της περιοχής .
Σας εφιστώ την προσοχή σας για την λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας ( π.χ. πληροφοριακή σήμανση , χάραξη μονοπατιών πρόσβασης στην ακτή , απαγόρευση περιπλάνησης στην καμμένη περιοχή κτλ) ώστε να προφυλαχθεί η περιοχή και να επανέλθει με τον καιρό στην πανέμορφη εικόνα που είχε μέχρι πέρσι .
Η άμεση επέμβασή σας είναι κρίσιμη .
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και ευελπιστώ στην ανταπόκρισή σας . >>

ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Κοινό κάλεσμα 25 Κομμουνιστικών Νεολαίων της Ευρώπης για τις ευρωεκλογες2019 ... Για την Ελλάδα & την Ευρώπη του σοσιαλισμού!

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις - Αναλυτικά οι διατάξεις για την 13η σύνταξη

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το νομοσχέδιο των 120 δόσεων το οποίο ψηφίστηκε την Τετάρτη στη Βουλή.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις για τη ρύθμιση αναμένεται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα. Σημειώνεται ότι σε αυτό συμπεριλαμβάνονται και διατάξεις για την αλλαγή των ημερομηνιών πληρωμής των συντάξεων του ΕΦΚΑ, για αλλαγές σε εργασιακά θέματα όπως η καθιέρωση του "βάσιμου λόγου απόλυσης", για διάφορα επιδόματα, αλλά και για την 13η σύνταξη. Τα χρήματα για την τελευταία θα πιστωθούν σήμερα Παρασκευή στους λογαριασμούς αλλά οι δικαιούχοι θα τα λάβουν τη Δευτέρα.
Δείτε εδώ το νομοσχέδιο

Πρόγραμμα Εορτασμού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης πολιούχων του Αμυνταίου...

Αφού ο Τσίπρας σήμερα επικαλέστηκε λεγόμενα του Αρη, ας προσθέσουμε κι εμείς απόψεις του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ


Του Γ.Γ.

"Τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, που ακούστηκαν στην πλατεία της Λαμίας πριν από 75 χρόνια, είναι πιο επίκαιρα από ποτέ. Είναι η βαριά παρακαταθήκη των αγώνων ενός λαού που πολλές φορές χτυπήθηκε, πόνεσε, έπεσε αλλά ξανασηκώθηκε".

Αλέξης Τσίπρας. Λαμία 16/5/2019

Θα συμφωνήσουμε ότι σήμερα είναι "ανατριχιαστικά επίκαιρα" τα λόγια του Άρη Βελουχιώτη, όπως ακούσαμε να μας λέει σήμερα ο πρωθυπουργός.
Αφού λοιπόν ο Τσίπρας επικαλέστηκε αποσπάσματα από τον ιστορικό λόγο του Άρη στη Λαμία που έκανε στις 22 Οκτώβρη 1944, να του θυμίσουμε κι εμείς άλλο ένα απόσπασμα από την ομιλία του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ:

Το φιρμάνι του πρέσβη και τι ξεχνάει ο Αμερικάνος αξιωματούχος


Γράφει ο mitsos175

Ο Αμερικάνος πρέσβης έβγαλε φιρμάνι: Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, όχι Ρομπέν των Δασών. Βασιλική διαταγή που λένε και τα σκυλιά δεμένα.
Κάποιος θα έπρεπε να πει στον Πρέσβη των ΗΠΑ πως δεν πρέπει να ανακατεύεται στα εσωτερικά μας. Βεβαίως για να το πει κάποιος αυτό, θα πρέπει να μην είναι υποταγμένος, τσιράκι των Ιμπεριαλιστών κοκ.
Οι πολιτικοί μας απλά εκτελούν διαταγές. Τώρα, εφόσον γίνεται πάντα ότι θέλουν οι Αμερικάνοι, τι τις θέλουμε τις εκλογές; Καλή ερώτηση, νομίζω για χαβαλέ, να σπάει η μονοτονία, για κανένα ρουσφέτι, καθώς και για την ψευδαίσθηση πως δήθεν -έστω και μια φορά στις τόσες- μετράει η γνώμη μας.

ΠΕΝΕΝ: Αμερικανική κυβέρνηση, αστικά κόμματα και ΜΜΕ επιθυμούν τον θάνατο του Δ. Κουφοντίνα


Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε στις 15/5/2019, η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα (ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 2 Μάη 2019 εναντιούμενος στο εισαγγελικό βέτο για την χορήγηση της νόμιμης άδειας από τις φυλακές Βόλου) "συνεχώς επιβαρύνεται και ήδη παρουσιάζει ορθοστατική υπόταση, σημεία αφυδάτωσης και απίσχνασης ενώ στο διάστημα της απεργίας έχει χάσει 12,5 κιλά".

Επίσης με βάση το ανακοινωθέν του γιατρού νεφρολόγου που τον παρακολουθεί παρουσιάζει "αυξημένη παρουσία οξέως στο αίμα και πτώση του PH, εξέλιξη που θεωρείται επικίνδυνη για την πρόκληση νεφρικής ανεπάρκειας και άλλων βλαβών που μπορούν να καταστούν μη αναστρέψιμες".
Πρέπει για την ιστορία να υπογραμμίσουμε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας στις 6 άδειες που πήρε έως τώρα από τις φυλακές δεν έχει παραβιάσει τους όρους τους.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου