Πέμπτη, 18 Απριλίου 2019

Συνελήφθη ο "άριστος" δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης


Απ' τους πιο "άριστους" της συντηρητικής παράταξης ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Πρώην βουλευτής της Ν.Δ., ένα άτομο με πολύ φιλικές σχέσεις με τον πρώην βασιλιά και από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου 21.

Ανάμεσα στις μεγάλες του επαγγελματικές επιτυχίες η αθώωση του μπάτσου Μελίστα, ο οποίος είχε δολοφονήσει τον Μιχάλη Καλτεζά,
 η καθοριστική του παρέμβαση στην δίκη των φερόμενων μελών της 17 Ν. για να παγιωθεί ένα διάτρητο κατηγορητήριο, ενώ σαν νομικός εκπρόσωπος της μητρικήςSiemens και της θυγατρικής της στην Ελλάδα, συνέλαβε στα μέγιστα το τεράστιο αυτό σκάνδαλο, ουσιαστικά να το φάει το σκοτάδι.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι και αυτός ο δεξιός "άριστος" έχει συλληφθεί βάση εντάλματος που είχε εκδώσει σε βάρος του ο ειδικός εφέτης - ανακριτής που διεξάγει την έρευνα για τη «μαφία των φυλακών». Τον βαραίνουν οι κατηγορίες για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για απόπειρα εκβίασης. Αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα  για να απολογηθεί.

Λεπτομέρειες γι' αυτή την πολύκροτη υπόθεση πιστεύουμε ότι θα μάθουμε στα κεντρικά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.
Να θυμίσουμε ότι ο προφυλακισμένος Γιώργος Αντωνόπουλος έχει καταθέσει μέσω των συνηγόρων του ένα πολυσέλιδο υπόμνημα που εμπλέκει στην ίδια υπόθεση μια σειρά από γνωστά πρόσωπα. Τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ως πρόεδρο της Βουλής, το χρονικό διάστημα για το οποίο κάνει αναφορά στο όνομα του, τον δικηγόρο και πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, τους δικηγόρους Θεμιστοκλή Σοφό (σ.σ. αντιπρόεδρο σήμερα του ΔΣΑ), κ.α

Σκόπελος θα βρέξει?


Τον παρεξηγήσατε τον Κούλη, τον περάσατε για άνθρωπο.


Γράφει ο mitsos175

Mε ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών «450+» αδειάζει τον πρόεδρο της ΝΔ, που επιχείρησε να εκμεταλλευτεί τη συνάντησή που ζήτησαν.
Η ΝΔ χωρίς να τους ρωτήσει τους χρησιμοποίησε την συνάντησή τους σε προεκλογικό της βίντεο. Μεγάλη ειρωνεία, γιατί η συνάντηση έγινε για τα πνευματικά δικαιώματα. Ο Κούλης χρησιμοποίησε όχι τις δημιουργίες τους, αλλά τους ίδιους! Φυσικά η απόπειρα εξελίχθηκε σεφιάσκο, αφού προκάλεσε την οργή των καλλιτεχνών, οι οποίοι λένε στον πρόεδρο της ΝΔ «να πάψει να τους εκμεταλλεύεται για προεκλογικούς λόγους». 

18 Απρίλη 1944: Ο ΕΛΑΣ Καισαριανής ματαιώνει τα σχέδια των ταγματασφαλιτών για να εγκατασταθούν στην πόλη - Το αστικό κράτος, μετά την απελευθέρωση "ανταμείβει" των αρχηγό των ταγματασφαλιτών Ι. Πλυτζανόπουλο προάγοντάς τον σε υποστράτηγο του κυβερνητικού στρατού.


Σαν σήμερα, το 1944, η ηρωική ανταρτομάνα Καισαριανή δίνει ένα καλό μάθημα σταγερμανοντυμένα καθάρματα του Πλυτζανόπουλου, που είχαν πρόθεση να εγκατασταθούν στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια των ταγματασφαλιτών να ανακόψουν το συνεχώς διογκούμενοαντιστασιακό κίνημα.

Το πώς εξελίχτηκε το συγκεκριμένο γεγονός το παρακολουθούμε μέσα από ένα απόσπασμα του βιβλίου του Ορέστη Μακρή «Ο ΕΛΑΣ της Αθήνας»:

Στη λεωφόρο της Καισαριανής, απέναντι απ’ το γυμναστήριο της «Νήαρ Ηστ», είναι το σχολείο του Βενιζέλου.

Εμετικός αντικομμουνισμός από τα υποπροϊόντα του Χίτλερ - Τότε Χίτες και Ταγματασφαλίτες, σήμερα Χρυσαυγίτες. Πάντα δολοφόνοι και κακοποιοί.


Για άλλη μια φορά σήμερα η προκλητικότητα των βουλευτών της ναζιστικής εγκληματικής συμμορίας, χτύπησε κόκκινο στην βουλή, κατά την συζήτηση που είχε θέμα την διεκδίκηση από την Γερμανία πολεμικών αποζημιώσεων.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των κατοχικών δυνάμεων του άξονα, στην χώρα μας, επιδόθηκαν σε ένα τόσο προκλητικό αντικομμουνιστικό κήρυγμα,  που δεν έχουμε ξανακούσει τις τελευταίες δεκαετίες και μάλιστα από το βήμα του κοινοβουλίου.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου