Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019

Οι «Βαρβιτσιώτηδες»

Οι «Βαρβιτσιώτηδες»
Εμένα το όνομα «Βαρβιτσιώτης» μου την έδινε πάντα στα νεύρα, από τότε που έφηβος ων τον είχα Υπουργό Παιδείας. Βασικά, χαμπάρι δεν είχα ποιος ήταν Υπουργός -άλλη σκασίλα δεν είχα- αλλά έπεσα στην περίπτωση, που λένε.
Ενώ δίναμε πανελλαδικές έγινε διαρροή θεμάτων. Τότε, βγήκε ο υπουργός Παιδείας κ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ανακοίνωσε ακύρωση των εξετάσεων. Κι έτσι υποχρεώθηκα... βράζοντας και βρίζοντας να ξαναδώσω αρχαία ελληνικά, πάνω που νόμιζα πως είχα με το καλό ξεμπερδέψει – λάθος μεγάλο διότι στην Ελλάδα συνήθως έχεις... κακά ξεμπερδέματα σ’ ό,τι κι αν κάνεις.

Σαν σήμερα το 1957 γράφεται μια απ' τις πιο προβληματικές σελίδες στην ιστορία του ΚΚΕ


Του Γ. Γ.

Μια απ’ τις πιο προβληματικές σελίδες στην ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος στην χώρα μας γράφτηκε σαν σήμερα το 1957, όταν στην Ρουμανία συγκλήθηκε η κακόφημη 7η Πλατιά Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ (18-24/2/1957).

Δεν ήταν απλώς ότι η Ολομέλεια αυτή ψήφισε τη λεγόμενη "ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ", βάζοντας τα θεμέλια της δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης αναθεωρητικής πλατφόρμας, αλλά προχωράει και στην καθαίρεση του Νίκου Ζαχαριάδη από μέλους της Κ.Ε και την διαγραφή του από το ΚΚΕ. Μάλιστα αποφασίζει να διερευνήσει όλη την ζωή του πρώην γ.γ του ΚΚΕ «ως υπόπτου για συνεργασία με τον ταξικό εχθρό»!.  

Αποθρασυμένα εντελώς τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος καταθέτουν μήνυση σε στελέχη του ΚΚΕ γιατί τους αποκάλεσαν ρατσιστές και φασίστες!«Δηλώνουμε αδυναμία να βρούμε "κόσμιες" λέξεις για να σχολιάσουμε την στάση της δικαστικής εξουσία απέναντι σε κατηγορούμενους ναζί» τιτλοφορούσαμε μια πρόσφατη ανάρτησή μας στην οποία υπήρχε παραπομπή σε σε ένα κείμενο μας στο οποίο διαπιστώναμε ότι "μεταξύ δικαστών και Χρυσής Αυγής υπάρχει ένας έρωτας μεγάλος".

Αποθρασυμένα εντελώς τα στελέχη του ναζιστικού μορφώματος, -συντέλεσε και το γεγονός ότι βρέθηκαν δικαστές να καταδικάσουν τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλο, γιατί στο παρελθόν, όταν ήταν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» του Δήμου Θεσσαλονίκης αποκάλεσε νοσταλγούς του Χίτλερ τους ναζί της Χρυσής Αυγής!- προχώρησαν σε άλλη μια προκλητική κίνηση. Συγκεκριμένα ένας "απ' την σπορά των ηττημένων" ο επικεφαλής της «Ελληνικής Αυγής για την Καλλιθέα», μιας δημοτικής παράταξη της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, Τρύφων Μπουγάς,  νιώθοντας "θλίψη και στεναχώρια" γιατί -όπως ισχυρίζεται- το ΚΚΕ τον παρουσιάζει "φασίστα, ναζιστή και ρατσιστή", ενός αυτός είναι  ένα "φιλήσυχο, εργατικό και άκρως αποδοτικό σε σχέση με την εργασία του άτομο" ζητάει να δικαστούν στελέχη του ΚΚΕ με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμισης.

Η φωτογραφεία της ημέρας.... καμαρώστε την Σκόπελο διαφορετικά

Τα επακόλουθα της Συμφωνίας της Βάρκιζας μέσα από ένα δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" που υπήρξε σαν σήμερα το 1945


Του Γ. Γ.

Το κλίμα που επικράτησε και παγιώθηκε σε όλη την Ελλάδα μετά την κατάπτυστη συμφωνία της Βάρκιζας μας το παρουσιάζει ο "Ριζοσπάστης" που κυκλοφόρησε σαν σήμερα 17/2/1945

"Η συμφωνία της Βάρκιζας παραβιάζεται κατάφωρα! - Οι συλλήψεις συνεχίζονται: - Οι δημοκρατικές ελευθερίες εξευτελίζονται! - Οι αριστερές εφημερίδες σε διωγμό!- Ενοπλοι δοσίλογοι, χωροφύλακες και ταγματασφαλίτες με στολή εθνοφυλακής δέρνουν τους πολίτες, ξεσχίζουν τα φύλα και κάνουν γκαγκστερικές επιδρομές στα πρακτορεία των εφημερίδων" γράφει πρωτοσέλιδα το όργανο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου