Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Ενα χλιαρό επεισόδιο μιας κωμωδίας σε ένα θέατρο μιζών


Γράφει ο mitsos175

Ευτυχώς είναι καλός ο καιρός, έτσι θα πεθάνουμε από πείναόχι απ' το κρύο ή σε μια κουταλιά βροχή, που θα κάνει τους δρόμους κανάλια της Βενετίας.

«Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του. Εκείνου που δεν έχει επιχειρήματα και προτιμά να προκαλεί και να απειλεί. Εκείνου που αρνείται πεισματικά να σεβαστεί του κανόνες που ισχύουν έναντι όλων και που αξιώνει, αυθαιρέτως, ειδική μεταχείριση».
Το ίδιο ακριβώς λέμε κι εμείς για τους νεοδημοκράτες, τα αρπακτικά χρώματος γαλάζιου, που τρέφονται με δημόσιο χρήμα και κάποιες φορές με συνανθρώπους μας.

“Θα γίνει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο”; Αναρωτιόνται πολλοί. Το πολύ - πολύ να γίνει ένα χλιαρό επεισόδιο μιας κωμωδίας σε ένα θέατρο μιζών. Ίσα ίσα για να πειστεί το πόπολο, πως πρέπει να κοπούν οι συντάξεις, οι μισθοί και τα επιδόματα, για να αυγατίσουν οι λογαριασμοί των κηφήνων που θα πάρουν την προμήθεια από τα εξοπλιστικά.

Τα πάντα είναι μοιρασμένα εξ αρχής. Ο πασάς είναι ευχαριστημένος με το γιουσουφάκι του, που του τραγουδά αμανέδες και του χορεύει Ανατολίτικους χορούς.
Σήκω χόρεψε ρε Κούλη
κούνησε τον πισινό
τσιφτετέλι Τούρκικο
νιναναη γιαβρουμ νιναναη ναηνα.
Όπα νινα νιναναη νιναναη ναη
νιναναη γιαβρουμ νιναναη ναη.
Πω πω κέφια!

Εξωτερική πολιτική νιναναη ναη. Βέβαια, αν θεωρήσουν κάποια όρνεα, πως έχει περισσότερη διασκέδαση να πεθάνουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες φτωχοί, μπορεί να μας ξεκάνουν. Αλλά το Αιγαίο δε θα έχει σχέση, μόνο η δίψα των νεοφιλελέ βρικολάκων για αίμα, οικονομικά ασθενέστερων.

Μπορεί έξω να μας πηδάνεμέσα όμως το γιορτάζουμε.
“Έξι έξι έξι τα μπούτια σου τα σέξι”. Τη μεγαλύτερη εντομοπαγίδα έβαλε ο δήμαρχος στην Αθήνα έγραψε σατιρική ιστοσελίδα. Αυτά τα φώτα είχαν τα βαφτιστήρια, αυτά έβαλαν.
Αν θέλετε αγγελάκια, να ψηφίζατε άλλους όχι διαβόλους και τριβόλους. Πάλι καλά, να λέτε, που δεν κρέμασε άστεγους ή πρόσφυγες να τους βάλει φωτιά. Τον έχω ικανό τον κομπλεξικό για πολύ χειρότερα.
Ο Άγιος Κουφοντίνας να μας φυλάει από κάτι τέτοιους.

Πρώτη φορά συμφωνώ με τίτλο του Πρώτου Ψέματος.
“Μπακογιάννης για χριστουγεννιάτικο στολισμό: Έχω ακούσει για «έργο του διαβόλου», περιμένετε να ολοκληρωθεί”.
Ναι ρε σεις, περιμένετε να ολοκληρωθεί το έργο του διαόλου! Το κόψιμο του κοινωνικού μερίσματος είναι μόνο η αρχή. Έχουμε να πονέσουμε και να σκούξουμε πολύ ακόμη. Όταν χτυπάτε τα κεφάλια σας στον τοίχο, που ψηφίσατε ανθρωποφάγους, παρακαλώ να βγάζετε τις περικεφαλαίες από τα συλλαλητήρια. Κάνουν θόρυβο!

Χριστούγεννα, Χριστούγεννα, δυστυχισμένα
δεν γίνονται, βρε Κούλη μου, χωρίς εσένα.

Αχ τι καλά! Χωρίς θέρμανση για δέκατη χρονιά, φέτος όμως και χωρίς ένα πιάτο φαΐ τα Χριστούγεννα. Δεν παίρνει κανείς τίποτα!
Αλλά επειδή είναι Χριστιανοί το κάνουνε ρε. Να δούμε όλοι τι πέρασε ο Χριστός.
Όμως το δούλεμα – δούλεμα. “Πριν τα Χριστούγεννα θα πάρουν το μέρισμα” επιμένουν να γράφουν κάποιοι απατεώνες. 
Ρε σεις οι αιτήσεις που δήθεν “δεν θα έκαναν” λήγουν μετά. Θα μεταθέτετε τα Χριστούγεννα στις 31; Ή έχετε ανακαλύψει το ταξίδι στο χρόνο; Ανακάλυψαν κάτι καλύτερο: Πως οι πολλοί είναι κορόιδα και τους πιστεύουν.

Τώρα που είπα “Χριστιανός” θέλω να καρφώσω κάποιον που δεν είναι εθνικόφρων. Μπήκε ο Μπογδάνος μέσα μου: Κώστας Πλεύρης. Θρήσκευμα: Χριστιανός ορθόδοξος! Ώστε έτσι! Προσκυνάμε τον Ιησού, τον Εβραίο ε; Που, αν ζούσε στο 3ο Ράιχ, το οποίο θαυμάζει τόσο και νοσταλγεί ο Πλεύρης, δεν θα κάναμε το σταυρό μας, αλλά το σαπούνι μας!
Με τέτοιους Χριστιανούς τι να τους κάνουμε τους μισθοφόρους του ISIS; Αυτοί είναι ερασιτέχνες εγκληματίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger