Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Προκλητική εισαγγελική πρόταση - Ασπίδα προστασίας στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση

Πηγή: Eurokinissi
Προκλητική η πρόταση της εισαγγελέως του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Αδαμαντίας Οικονόμου, στην αγόρευσή της στη δίκη της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Αποσυνδέει επί της ουσίας και τις τρεις υποθέσεις από το γενικότερο σχεδιασμό της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης.

Συγκεκριμένα, για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα περιορίζεται στην πρόταση ενοχής του Γιώργου Ρουπακιά, χωρίς να αναφέρεται στο κίνητρο της δολοφονίας και θεωρώντας ότι δεν είχε από την αρχή ανθρωποκτόνο σκοπό. Επίσης, ότι το τάγμα εφόδου δεν ήξερε και δεν τον βοήθησε στη δολοφονία και ότι ο Π. Φύσσας δεν ήταν στοχοποιημένος. Η εισαγγελέας ζήτησε την απαλλαγή των 17 κατηγορούμενων από τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία και της απλής συνέργειας, ζητώντας την ενοχή μόνο του φυσικού αυτουργού της δολοφονίας, Ρουπακιά.  
Για τους αλιεργάτες και το ΠΑΜΕ πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητήριου (απόπειρα ανθρωποκτονίας) σε ελαφρότερα αδικήματα (βαριά σκοπούμενη βλάβη από κοινού και επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίστοιχα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger