Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Ακριβές αόρατες πίπες.


Γράφει ο mitsos175

“Θέλουμε αόρατα παλτά” μας λένε οι παπαγάλοι. Πρέπει να κάνουμε δηλαδή γκάλοπ γι αυτό;
“Συμφωνείτε να κοπούν συντάξεις, μισθοί, επιδόματα, για να πάρουν μίζες κάποιοι από τα εξοπλιστικά”;
Το 100% των λαμογιών συμφωνεί.

Στην προσπάθειά τους λοιπόν να πείσουν πόσο απαραίτητες είναι οι προμήθειες που θα πάρουν μεσάζοντες, πολιτικοί, στρατιωτικοί, δημοσιογράφοι κλπ, μας παρουσιάζουν κάθε οπλικό σύστημα, που θέλουν να μας πουλήσουν, ως το απόλυτο όπλο.
“Κάνει αυτό, εκείνο, ψήνει και καφέ”! Πράγματι το F-35, όπως κάθε μαχητικό, ψήνει καφέ, φτάνει να βάλουμε το μπρίκι με το νερό στο πίσω μέρος, εκεί που βγαίνει η φλόγα, όταν απογειώνεται. Μην τρέχετε όμως στα αεροδρόμια, υπάρχει κουζίνα γι αυτό.

Πάντως εκτός από αόρατο “ένα F-35 μεταφέρει στοιχεία βολής μέσω link-16 σε ένα επίγειο σταθμό πυροβολικού ο οποίος με την σειρά του εκπέμπει πυρά στις θέσεις που μεταδίδει το F-35 σε πραγματικό χρόνο”. Δηλαδή μας λένε στα μιλιταριστικά site, που διαφημίζουν το αόρατο, το F-35 κατευθύνει και τα πύρα πυροβολικού!!! Καλύτερα να μας έλεγαν ψήνει καφέ.

Γιατί εδώ ξεραίνομαι στα γέλια. Καθώς τυχαίνει να ξέρω. Δεν θα πω τι ακριβώς γνωρίζω, αλλά ένα αεροσκάφος και μάλιστα stealth δεν στέλνεται για Παρατηρητής Πυροβολικού. Όχι πως δεν γίνεται παρατήρηση από τον αέρα, αλλά ποτέ με μαχητικά. Για πολλούς και διαφόρους λόγους.
Σε ποια απόσταση έγινε η παρατήρηση; Δεν μας το λένε! Και γιατί η απόσταση είναι σημαντική; Γιατί όσο πιο πολύ πλησιάζει ένα τέτοιο αεροσκάφος, τόσο η πιθανότητα να γίνει αντιληπτό από τα ραντάρ αυξάνεται. Με ότι αυτό συνεπάγεται.
Άλλωστε η παρατήρηση - κι εδώ θα συμφωνήσουν όσοι υπηρέτησαν στο πυροβολικό - δεν είναι μια φορά και τέρμα. Πρέπει να περιμένεις, να δεις τα αποτελέσματα της βολής και αν χρειαστεί, να τη διορθώσεις.

Για ένα αεροσκάφος που σκοπός του είναι να διεισδύει ταχύτατα, κι απαρατήρητο, να εξαπολύει τους πυραύλους του από ασφαλή απόσταση και να φεύγει!
Εκείνος εκεί ο διοικητής που θα κάνει τέτοιο πράγμα σε πόλεμο, δηλαδή θα μετατρέψει τα βομβαρδιστικά σε παρατηρητές πυροβολικού, θα εκτελεστεί ως λίαν επικίνδυνος. Θα είναι ο μεγαλύτερος βλάκας που πέρασε ποτέ από τις ένοπλες δυνάμεις!

Όπως είπαμε ψήνει και καφέ το F-35. Αλλά όπως υπάρχουν καφετιέρες που κάνουν πολύ καλύτερη δουλειά, με πολύ – πολύ λιγότερο κόστος, (εκατομμύρια φορές λιγότερο) έτσι και τα πυρά πυροβολικού, μπορεί να κατευθυνθούν από άλλα επίγεια ή εναέρια μέσα πολύ πιο αποτελεσματικά και κυρίως πολύ φθηνότερα.

Ακόμα, κι αν υποθέσουμε πως είναι άσκηση, επομένως δεν κινδυνεύει το αεροσκάφος, μια μόνο έξοδος του F-35 κοστίζει όσο σχεδόν 3 F-16! Πάνω από 25.000 δολάρια! Είναι τρελό και μόνο σα θεωρία.
Κάθε πυροβολαρχία (6 πυροβόλα) έχει το δικό της παρατηρητή. Για φανταστείτε πόσα F-35 χρειάζονται για να ρίξουν μαζί πχ 1200 πυροβόλα. 200 αεροσκάφη να απασχοληθούν μόνο γι αυτό! Δηλαδή 200 Χ 25.000= 5.000.000 έξοδα την ώρα! με αεροπλάνα συνολικής αξίας 30.000.000.000! (χωρίς οπλισμό, ηλεκτρονικά κλπ, που μπορεί να διπλασιάσουν το κόσμος). Ο πόλεμος τελείωσε πριν αρχίσει, χάσαμε, χρεοκοπήσαμε!

Γιατί ασχολούμαι; Γιατί κάνουν προπαγάνδα και λένε βλακείες στην προσπάθειά τους να πείσουν τον κόσμο, πως χρειαζόμαστε τα πανάκριβα αεροσκάφη. Οι Τούρκοι δεν τα παίρνουν τελικά. Προτίμησαν τους ρωσικούς πυραύλους. Να υποθέσουμε πως είναι βλάκες; Ή μήπως ξέρουν πως ακόμα τα προβλήματα δεν λύθηκαν και τα F-35 μπορεί να γίνουν τα αόρατα παλτά του Αυτοκράτορα;

Η ουσία είναι πως γίνεται εντατική προπαγάνδα, λέγονται απίστευτα ψέματα, κουταμάρες κι αρλούμπες, για να πειστούμε να κόψουμε μισθούς – συντάξεις, ώστε να πάρουν κάποιοι τις μίζες τους.

Εσείς που τα θέλετε, κάντε έρανο να τα πάρετε, να πηγαίνετε βόλτα, να κάνετε παρατήρηση, να ψήνετε και το καφέ σας. Εμείς δεν έχουμε. Ζητάτε από το Μαρινάκη, τον Αλαφούζο, το Βαρδινογιάννη, το Λάτση και τους άλλους πλούσιους “πατριώτες” που έχουν τα φράγκα έξω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger