Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Μήπως προέρχεται από παρθενογένεση, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης;


Οι Συριζαίοι μας δίνουν την αίσθηση ότι απευθύνονται σε λωτοφάγους και ότι ο λαός μας έχει μνήμη τσιμέντου. Πώς αλλιώς να εξηγήσεις το γεγονός ότι σήμερα τα στελέχη του κόμματος, "σκίζουν τα ιμάτια" τους γιατί η κυβέρνηση της δεξιάς αντιγράφει μέχρι κεραίας άλλη μια ιδέα που αρχικά την είχε λανσάρει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Αφήνουν δηλαδή και οι νεοδημοκράτες ανοιχτό το ενδεχόμενο -όπως είχε κάνει και η προηγούμενη κυβέρνηση- να χρησιμοποιηθούν τα στρατευμένα νιάτα του λαού μας, για να αντιμετωπιστεί ο "εχθρός λαός". Προφανώς κάτι τέτοιο, για το πολιτικό προσωπικό των αστών, θα μπορούσε να γίνει όταν οι αστυνομικές δυνάμεις καταστολής.

Αυτές οι σκέψεις του πολιτικού αστικού προσωπικού δεν είναι φρέσκες.

Κάτι παρόμοιο είχε δηλώσει και ένας προηγούμενος υπουργός Εθνικής Αμυνας, ο Πάνος Καμμένος, -παρόντος μάλιστα του Τσίπρα. "Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας", είχε πει.
Ακριβώς το ίδιο επαναλαμβάνει σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, της Ν.Δ., Νίκος  Παναγιωτόπουλος, λέγοντας: «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει επί πλέον βάρος και όποια ευθύνη χρειαστεί προκειμένου να υπερασπιστεί την ασφάλεια των εξωτερικών συνόρων αλλά και την εσωτερική ασφάλεια. Αυτό μας ζητήθηκε και αυτό κάνουμε».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ, λένε δηλαδή, το ίδιο ακριβώς πράγμα, με άλλα λόγια.

Το να ακούς τώρα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο να σου λέει ότι "η ΝΔ ευρισκόμενη σε πανικό πάει να στρατιωτικοποιήσει το κράτος", συμπληρώνοντας ότι "είναι πρωτάκουστο να παρακάμπτεται η αυτονόητη διάκριση μεταξύ ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας" αναλογίζεσαι αν έγινε κάποιο θαύμα και οι σημερινοί Συριζαίοι προέρχονται από παρθενογένεση.

Υ.Γ: Αλλο θέμα είναι ότι με τα σημερινά δεδομένα το θεωρούμε σχεδόν αδύνατο να συμμετέχουν οι φαντάροι μας στην οποιαδήποτε καταστολή εργατικού ή νεολαιίστικου αγώνα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger