Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Κ. Παπαδάκης: Η εισαγγελική πρόταση στην δίκη της Χ.Α αποτελεί την συντηρητική συνέχεια ενός κράτους το οποίο αφήνει ατιμώρητη την φασιστική εγκληματική βία στην Ελλάδα εδώ και 80 χρόνια


Σε συνέχεια της προηγούμενης ανάρτηση μας στη οποία σχολιάζαμε την εισαγγελική πρόταση στην δίκη της Χρυσής Αυγής, παραθέτουμε την σχετική τοποθέτηση που έκανε ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής, Κώστας Παπαδάκης στην δίκη των μελών του ναζιστικού μορφώματος.

Ο σύντροφος δικηγόρος, είπε τα πράγματα με το όνομα τους και το ποιο βασικό απ' όλα έδωσε την πολιτική διάσταση του θέματος. Γιατί ναι μεν είναι σημαντική η δικαστική ετυμηγορία που θα προκύψει από την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασία, ποιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι τί πολιτικά αποτελέσματα παράγει.

Το ποιο σημαντικό -κατά την άποψη μας- από τα λεγόμενα του Κώστα Παπαδάκη είναι το πολιτικό υπόβαθρο που εντοπίζει πίσω από την εισαγγελική πρόταση. Κι αυτό είναι κάτι που πέρα απ' τα δικά μας σχετικά κείμενα δεν θα το συναντήσουμε σε κανένα ρεπορτάζ έντυπου ή ηλεκτρονικού ΜΜΕ.
Η πρόταση του Κ. Παπαδάκη ότι η εισαγγελική πρόταση "αποτελεί την συντηρητική συνέχεια ενός κράτους το οποίο αφήνει ατιμώρητη την φασιστική εγκληματική βία στην Ελλάδα εδώ και 80 χρόνια γιατί πιστεύει ότι ο εχθρός είναι στο άλλο άκρο", είναι η ποιο καίρια διαπίστωση που μπορεί να υπάρξει, σ' αυτή την εξέλιξη.

Παρακάτω η ολόκληρη η τοποθέτηση του δικηγόρου πολιτικής αγωγής στην δίκη της Χ.Α., στο τηλεοπτικό δελτίο του Αντέννα:

Η εισαγγελική πρόταση έχει παραβλέψει και έχει πετάξει στα σκουπίδια ένα ολόκληρο αποδεικτικό υλικό από μαρτυρίες έγγραφα και ψηφιακά δεδομένα το οποίο απασχόλησε την δίκη 4,5 χρόνια. και αποτελεί μια πρόκληση για τα θύματα και της οικογένειες τους και όλη την δημοκρατική κοινωνία.

Ετοιμάζεται να παραδώσει αθώα και ξεπλυμένη την Χ.Α απεκλυόμενη από το χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης και περιορίζει τις ποινικές ευθύνες υποβαθμίζοντας τες, όσο είναι το δυνατόν περισσότερο, σε ορισμένα από τα εκτελεστικά όργανα.

Στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας αποδείχτηκε ότι η Χ.Α είναι μια εγκληματική οργάνωση και επιπλέον πιστεύω η Χ.Α ήρθε στην δίκη με ένα πολύ ελαφρύ κατηγορητήριο διότι δεν ήρθε ούτε με την κατηγορία της τρομοκρατικής οργάνωσης, ούτε με τις επιβαρυντικές περιστάσεις των τρομοκρατικών πράξεων, ούτε με ηθικές αυτουργίες.
Και αυτό διότι δεν ανήκει στο άκρο του αριστερού πολιτικού χάρτη. Αν ήταν αντιεξουσιαστές ή αριστεροί στην θέση της, θα είχαν όλο το ποινικό οπλοστάσο.

Λοιπόν, λέω, με πλήρη συνείδηση ότι καμιά εγκληματική οργάνωση δεν είχε σε βάρος της τόσα αποδεικτικά στοιχεία όσα έχει η Χ.Α.

Η εισαγγελική πρόταση είναι πρόταση μιας εισαγγελέως η οποία ουσιαστικά έλαμπε με την απουσία της 4,5 χρόνια από την δικαστική αίθουσα και είναι η πρόταση η οποία δυστυχώς αποτελεί την συντηρητική συνέχεια ενός κράτους το οποίο αφήνει ατιμώρητη την φασιστική εγκληματική βία στην Ελλάδα εδώ και 80 χρόνια γιατί πιστεύει ότι ο εχθρός είναι στο άλλο άκρο. 

Δεν μπορώ να δώσω διαφορετική εξήγηση. Τα δεδομένα είναι ότι παραβλέπει το αποδεικτικό υλικό και ήδη διαμορφώνει τεράστιους κινδύνους γιατί καταλαβαίνει κανείς τι σημαίνει σε επίπεδο ηθικής νομικής και πολιτικής δικαίωσης για την Χ.Α μια εισαγγελική πρόταση η οποία σβήνει με σφουγγάρι το χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger