Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Εσείς πόσους Eλληνες έχετε πάρει σπίτι σας;


Γράφει ο Panos flow 

Εδώ και πολύ  καιρό αναβιώνει μια κατάσταση που κανονικά θα έπρεπε να έχει ξεχαστεί . Αναδύονται ανθρώπινα ένστικτα που θα νόμιζε κάποιος ότι ανήκουν στην μακρινή ιστορία και μόνο ως διδάγματα θα μπορούσαν να αναφέρονται. Μόνο ως παραδείγματα προς αποφυγή.

Κι όμως είναι πραγματικότητα και είναι εδώ.

Τα "επιχειρήματα" αυτών που τα εκφράζουν δεν έχουν κάποια βάση σε πραγματικά γεγονότα η σε κάποια κοινωνική πραγματικότητα αλλά είναι προϊόντα ρατσιστικής - εθνικιστικής - χριστιανικής υστερίας η οποία έχει πάρει διαζύγιο με την λογική, αλλά κυρίως με την εγχώρια και την διεθνή πραγματικότητα.

Το εφιαλτικό σε αυτήν την ιστορία είναι ότι αυτός ο ρατσισμός και η επίθεση ανθρώπων σε ανθρώπους με σκοπό την εκδίωξη τους από το έδαφος  που οι "αγανακτισμένοι πατριώτες" θεωρούν δικό τους και ιδιοκτησία τους, δεν προέρχεται από οργανωμένες φασιστικές ομάδες ή από ναζιστές με την σβάστικα στο μπράτσο, αλλά από έλληνες νοικοκυραίους που κατά τα άλλα είναι φίλοι της νομιμότητας και της τάξης. Από την μια διαμαρτύρονται για την βία που υποτίθεται πως δέχονται η θα δεχτούν οι ίδιοι, αλλά δεν έχουν πρόβλημα με την βία ενάντια στους άλλους την οποία μάλιστα ασκούν οι ίδιοι.

Ήταν λοιπόν, άλλη μια "έκρηξη πολιτισμού" από ελληναράδες, αυτήν την φορά στα Γιαννιτσά.
Μια χούφτα ρατσιστοπατριώτες βρίζοντας και ουρλιάζοντας ενάντια στους πρόσφυγες, έδειξαν για άλλη μια φορά τον απύθμενο ελληνικό βόθρο.
Με την σφραγίδα της εξουσίας φυσικά που το αφήνει να συμβαίνει γιατί ταιριάζει γάντι με την θεωρία και την πρακτική της.

Στα ίδια μέρη, τα ίδια ακριβώς έκαναν και οι αντίστοιχοι "αγανακτισμένοι πατριώτες" μιας άλλης εποχής, τότε που οι πρόσφυγες ήταν από την Μικρά Ασία. Έλληνες μικροαστοί και νοικοκυραίοι που μια ζωή μισούν τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τους "αλλόθρησκους" μα πάνω απ' όλα τους φτωχούς κάθε θρησκείας και κάθε εθνικότητας.
Για αυτό κάθονται σούζα μπροστά σε πλούσιους κάθε εθνικότητας.

Από γενιά σε γενιά νταήδες στον αδύναμο - σούζα στον ισχυρο.

Οι σημερινοί "αγανακτισμένοι" των Γιαννιτσών, των Βρασνών και των άλλων περιοχών όπου αναπτύσσονται τέτοια ρατσιστικά περιστατικά , είναι η πλειοψηφία της εκλογικής βάσης της Νέας Φασιστοκρατίας που ενσωμάτωσε την "καλή Χ.Α" και φυσικά,τώρα δείχνει την απόλυτη ανοχή αφού με αυτό - και γι αυτό- ψηφίστηκε.

Όλες αυτές οι ρατσιστικές επιθέσεις πάνε χέρι-χέρι με το κράτος, τους φασίστες και την εκκλησία. Όλος αυτός ο "αγανακτισμένος" εθνικός κορμός που αγανακτεί επιλεκτικά, αγνοεί σκόπιμα τις αιτίες που φέρνουν τους πρόσφυγες στα συγκεκριμένα μέρη.
Αιτίες για τις οποίες το ελληνικό κράτος έχει ευθύνη και ενεργή συμμετοχή. Ετσι ,με την στάση τους ξεπλένουν το κράτος μεταφέροντας την ευθύνη εντελώς παράλογα και καταχρηστικά στους πρόσφυγες έχοντας μαζί και κάποιους παπάδες που ως οι καθοδηγητές των "πιστών", τους ενθαρρύνουν να ασκήσουν βία ,μέχρι και να πάρουν τα όπλα σε πολλές περιπτώσεις.
Κανείς τους όμως δεν σκέπτεται τι θα γίνει αν οι πρόσφυγες αντιδράσουν και απαντήσουν σε αυτήν την βία που δέχονται. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί αλλά το να αντιστραφούν οι ρόλοι δεν είναι καθόλου μακρυά.

Αφού λοιπόν αυτό το φαινόμενο αναπτύσσεται, θα πρέπει να υπάρξει και επαρκής απάντηση πέρα απ' τις καταγγελίες και την καταγραφή και αναπαραγωγή των γεγονότων .

Αυτά τα γεγονότα δείχνουν με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο αντιφασισμός δεν αφορά μόνο τα αστικά κέντρα. Θα πρέπει να ενεργοποιηθούν ομάδες και ατομικότητες στην επαρχία, στα μέρη όπου αναπτύσσεται αυτός ο ρατσισμός του αίσχιστου είδους και ύφους για να υπάρξει αντίσταση στους έλληνες νοικοκυραίους φασίστες και να προστατευτούν οι πρόσφυγες από αυτόν τον ρατσιστικό εμετό του μικροαστισμού.
Κι αυτό πρέπει να γίνει σε πρώτο χρόνο και στον τόπο που εξελίσσονται τα γεγονότα. Το ότι αναπτύσσεται σε μικρές και κλειστές κοινωνίες είναι ακόμα πιο επικίνδυνο θεωρητικά αλλά παράλληλα είναι και πιο εύκολο να ελεγχθεί και να τσακιστεί πρακτικά και ποσοτικά, εφ' όσον είναι ξεκάθαρο πως υπάρχει θέληση.

Να φύγει η Αντίσταση και η Σύγκρουση απ' τις πόλεις και να πάει παντού. Όπου ζει και αναπνέει άνθρωπος αποκλεισμένος .

Έλληνες αστοί με τα ψίχουλα ή τα λίγα προνόμια που τους έδωσε το κράτος, οι πλούσιοι  και το οικονομικό σύστημα που τους εκμεταλλεύεται, στρέφονται ενάντια σε εκείνους που η εξουσία τους έχει αποκλείσει βάζοντας τους στο περιθώριο.
Αυτοί είναι οι έλληνες αστοί δεκαετίες τώρα. Ρουφιάνοι-χαφιέδες και Κατήγοροι των αδύναμων . Γλύφτες των πλουσίων και νταήδες στους φτωχούς . Στυλοβάτες του κράτους ,των τραπεζών και του συστήματος.

Από τα πιο σιχαμένα  και τα πιο  επικίνδυνα, που έχουν γεννηθεί μέσα στο διάβα της ιστορία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger