Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Διαδήλωσαν για την υπεράσπιση του ασύλου


Το μαζικό συλλαλητήριο στην Αθήνα κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου
Με αποφασιστικότητα για την υπεράσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου, διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας φοιτητικοί σύλλογοι που με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεών τους κατήγγειλαν την παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου στην ΑΣΟΕΕ την περασμένη Δευτέρα από αστυνομικές δυνάμεις και την καταστολή φοιτητών που αντιδρούσαν στην απόφαση της Συγκλήτου για κλείσιμο του ιδρύματος μέχρι την Κυριακή.
Με αποφάσεις τους συμμετείχαν στην κινητοποίηση, μεταξύ άλλων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Φυσικού, Πληροφορικής, Μαθηματικού, Βιολογικού, Φαρμακευτικής, Νομικής, Οικονομικού, Πολιτικού, Τουρκικών Σπουδών, ΕΜΜΕ, Ιατρικής, Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Παντείου, ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ναυπηγών, Τοπογράφων, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Νέων Φοιτητικών Εστιών του ΕΜΠ.

«Οι φοιτητές στους δρόμους ακόμα μια φορά, ο νόμος για το άσυλο θα μείνει στα χαρτιά»«Εξω τα ΜΑΤ απ' τις σχολές, το άσυλο θα μείνει στους φοιτητές», ήταν από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά από μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, ενάντια στην κυβερνητική επίθεση στο άσυλο, την καταστολή και τον αυταρχισμό.
Εδιναν παράλληλα το στίγμα της συνέχισης του αγώνα για σπουδές με δικαιώματα που ξεκίνησαν από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, δηλώνοντας «Σίτιση, στέγαση, δωρεάν σπουδές, δεν είναι πελάτες οι φοιτητές». Κάλεσαν ακόμα, σε αγωνιστικό γιορτασμό της 46ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου με την ανάδειξη του πραγματικού της νοήματος, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι Αμερικανοί», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά».
Στην Αθήνα
Στην Αθήνα
Οι φοιτητές που είχαν συγκεντρωθεί από τις 12 μ. στα Προπύλαια, πορεύτηκαν στο κέντρο της Αθήνας μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, πλατεία Συντάγματος και κατέληξαν στο χώρο του Πολυτεχνείου στην οδό Πατησίων. Εκεί έγινε συντονισμός φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας.
Στη Θεσσαλονίκη
Φοιτητικό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ασύλου, ενάντια στη βία και την καταστολή έγινε χτες το απόγευμα και στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων του ΑΠΘ: Φαρμακευτικής, ΜΜΕ, Πολιτικών Επιστημών, Νομικής, Ψυχολογικού, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Ιατρικής και Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων ΑΠΘ.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν μπροστά στο Πολυτεχνείο και από εκεί με πορεία διαδήλωσαν μέσα στην πανεπιστημιούπολη, φωνάζοντας «Το άσυλο είναι των φοιτητών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών», «ΝΔ και Κεραμέως ακούστε το καλά, ο νόμος για το άσυλο θα μείνει στα χαρτιά» κ.ά.
Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Τμήμα Γεωπονίας όπου βρισκόταν σε εξέλιξη Γενική Συνέλευση των φοιτητών.
Το βράδυ, αναμενόταν να γίνει σύσκεψη των φοιτητικών συλλόγων που έχουν πάρει αγωνιστικές αποφάσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, για το συντονισμό των δράσεων του τριήμερου εορτασμού που θα κορυφωθεί την Κυριακή με την κατάθεση στεφάνων στις 12 το μεσημέρι και την αντιιμπεριαλιστική πορεία που θα ξεκινήσει στις 5 μ.μ. από το Πολυτεχνείο.
Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου
Η πορεία των φοιτητών κατέληξε στο χώρο του Πολυτεχνείου
Μέχρι νωρίς χτες το απόγευμα, αποφάσεις είχαν πάρει οι φοιτητικοί σύλλογοι: ΜΜΕ, Φαρμακευτικής, Γεωλογικού, Κτηνιατρικής, Ψυχολογικού, Ηλεκτρολόγων - Μηχανολόγων, Αρχιτεκτονικής, Πολιτικών Μηχανικών, Ιατρικής, Συνέλευση φοιτητών ΠΑΜΑΚ και η Γενική Συνέλευση φοιτητών Μηχανικών ΔΙΠΑΕ.

Στη Θεσσαλονίκη
MotionTeam
Στη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger