Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

Κάποια στιγμή πρέπει να μιλήσουμε και για την αναγκαστικότητα της λαϊκής αντιβίας


Γράφει ο mitsos175

Στην ουσία, o Μάκης Βορίδης, με τις πρόσφατες δηλώσεις του επανέλαβε αυτά που έλεγε ο Χίτλερ και τα καθάρματα του.

Να λοιπόν που δεν καταδικάζεται η βία από όπου κι αν προέρχεται. Η βία των μπάτσων είναι νόμιμη, επομένως τι να καταδικάσουν;

Στο Πολυτεχνείο τα χουντικά αποβράσματα σκότωσαν νόμιμα. Αυτό εννοεί ο τσεκουράτος. (Δεν ξεχνάει την εποχή που με εντολή του φυλακισμένου δικτάτορα Παπαδόπουλου  γ.γ. της νεολαίας της ΕΠΕΝ. Στην πορεία τον διαδέχτηκε ο φυρερίσκος Μιχαλολιάκος).

Και το τσεκούρι του νόμιμο ήταν, δηλωμένο και γνωστό στην Ασφάλεια, το κράτος και το παρακράτος.

Και φυσικά θα συνεχίσουν να βιαιοπραγούν. Γι αυτό τους ψήφισε 1 μαλάκας στους 5 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους. Μαθαίνεις και το ποσοστό των ηλίθιων, των βολεμένων, των καθαρμάτων.

Παραβίαση του ιατρικού απορρήτου, φακέλωμα των προσωπικών στοιχείων τραυματιών φοιτητών, αδικαιολόγητη καθυστέρηση της διακομιδής τους στο νοσοκομείο, τρομοκράτηση τραυματιών καταγγέλλουν εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σχετικά με τη στάση των χοιρινών με στολή μετά την προχθεσινή εισβολή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Δεν έχει ξανασυμβεί τέτοιο περιστατικό στη Μεταπολίτευση από όσο γνωρίζουμε. Ήταν πρωτοφανή όσα έζησαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. 
Το πρώτο παράδοξο είναι πως οι αστυνομικές δυνάμεις σταματούσαν τα ασθενοφόρα πριν καν αυτά φτάσουν στην ΑΣΟΕΕ, κάνοντάς τους έναν πρόχειρο σύντομο έλεγχο 2-3 λεπτών, πριν τους αφήσουν να περάσουν. Έλεγχαν κάθε ασθενοφόρο που κατευθυνόταν προς την ΑΣΟΕΕ. Άραγε τι όμως θα μπορούσε να κομίζει ένα ασθενοφόρο;
Το χειρότερο είναι πως οι αστυνομικοί πραγματοποιούσαν ενδελεχή έλεγχο κατά την αποχώρηση του ασθενοφόρου από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, με τον ασθενή μέσα. Ζητούσαν και κατέγραφαν τα στοιχεία του τραυματία, παραβαίνοντας το ιατρικό απόρρητο, ενώ έκαναν και τρομοκρατική συζήτηση (τύπου “ναι, είσαι τραυματίας, αλλά μπορεί να γίνει και η προσαγωγή σου”).”

Όπως ακριβώς επί Παπαδόπουλου. Και τότε τέτοιες αθλιότητες έκαναν. Αφού είναι η δική τους βία. Η “νόμιμη”.

Κι εμείς που λέμε πως νόμος είναι το δίκιο του εργάτη; Θα καταδικάσουμε τη βία; Ή θα αμυνθούμε ώστε να γίνει νόμος το δίκιο του εργαζόμενου, να πάψει ο νόμος της καπιταλιστικής ζούγκλας;

“Η βία είναι η μαμή κάθε παλιάς κοινωνίας που κυοφορεί μέσα της μια καινούργια”. Ο Μαρξ δικαιώνεται απόλυτα για άλλη μια φορά με την παραδοχή της φράσης από τους πιο φανατικούς αντιπάλους του.

Το παλιό, το σάπιο, αντιδρά βίαια για να συνεχίσει να υπάρχει. Ο Μητσοτάκης, από ότι φαίνεται παρά τα πλαστά γκάλοπ, χάνει. Λογικό, κορόιδεψε τους πάντες. Ποτέ άλλωστε δεν είχε την πλειοψηφία. Τώρα υπό την αγανάκτηση που μεγαλώνει συνέχεια, πανικοβάλλεται.

Αναγκάζεται πχ να πάρει αμέσως πίσω το νόμο περί βλαστήμιας. Ο λόγος είναι πως αυξήθηκαν κατακόρυφα οι Χριστοπαναγίες μόλις το ανακοίνωσε. Χώρια που έπρεπε να πάνε μέσα όλοι οι δικοί του, οι οποίοι βρίζουν κακόβουλα τους Μουσουλμάνους.

Δεν του βγαίνει τίποτε, δεν έχει να προσφέρει άλλο από βία. Οι τράπεζες παρά τα όσα έλεγαν έβαλαν νέα χαράτσια. Οι ναζί ξεσάλωσαν. Όπως η εφορία. Τα όσα μάζεψε ο ΣΥΡΙΖΑ τελειώνουν. Φέτος ίσως είναι η τελευταία χρονιά που θα δώσουν μισό ψίχουλο. Από του χρόνου με το γαλάζιο προϋπολογισμό, μόνο περικοπές, μειώσεις, χαράτσια κλπ.

Πως θα κρατηθεί στην εξουσία χωρίς βία; Μόνο με τα ψέματα των ΜΜΕ;

Δεν θα κρατηθεί έτσι κι αλλιώς. Θα πέσει. Κι όταν πέσει θα λογοδοτήσει για τα εγκλήματά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger