Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Οι ναζί άφησαν την υπογραφή τους.


Γράφει ο mitsos175

30 Οκτωβρίου 1944: Ο ΕΛΑΣ απελευθερώνει τη Θεσσαλονίκη. Είχε καταφέρει να ματαιώσει τα σχέδια των κατακτητών για την καταστροφή της πόλης. Εργοστάσια και αποθήκες σώθηκαν χάρη στην αυτοθυσία και τον ηρωισμό των μαχητών του ΕΑΜ ΕΛΑΣ. 

Οι απελευθερωτές έγιναν δεκτοί από λαό της Θεσσαλονίκης με εκδηλώσεις ξέφρενου ενθουσιασμού. Αναρτήθηκαν σημαίες, στήθηκαν αψίδες, ετοιμάστηκαν στεφάνια, για τους νικητές. Οι ήρωες του ΕΛΑΣ παρέλασαν περήφανοι στους δρόμους της απελευθερωμένης πόλης, ενώ ο λαός τους έραινε με λουλούδια. Μετά την παρέλαση έγινε συγκέντρωση, όπου εκλέχθηκαν τα όργανα της αυτοδιοίκησής.
Φυσικά οι προδότες, οι δωσίλογοι, κρύφτηκαν πανικόβλητοι.

Χθες, τα μούλικα του Χανς του Γκεσταπίτη, τα μπάσταρδα των SS, οι απόγονοι των μαυραγοριτών, των προδοτών, των γερμανοτσολιάδων κλπ, βεβήλωσαν το μνημείο που θύμιζε την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. Άφησαν μάλιστα και την υπογραφή τους: Ανιστόρητοι προδότες. Οι φασίστες ως γνωστό είναι και ανιστόρητοι και προδότες. Τους κακοφαίνεται που ο ΕΛΑΣ ελευθέρωσε την Ελλάδα. Οι δεξιοί την προτιμούν υποταγμένη. Υποταγμένη στους ισχυρούς προστάτες για να μπορούν τα ακροδεξιά καθάρματα, να εκμεταλλεύονται καλύτερα τους άλλους.

Από το “βάστα Ρόμελ” ως το “Γερούν γερά, σπάσε του τον τσαμπουκά” οι δεξιοί δεν άλλαξαν καθόλου. Μια ζωή σκουλήκια.
Εγκληματίες, παράσιτα, κομπλεξικοί που χαίρονται με τη δυστυχία των άλλων. Τώρα, με όλα τα ΜΜΕ να ξεπλένουν το ναζισμό και τη συμμορία της σοβαρής Χρυσής Αυγής να κυβερνάει, οι φασίστες αναθάρρησαν και βγήκαν από τους αστικούς υπονόμους. Ο κόσμος πάντως δεν πρόκειται να ανεχθεί τους ακροδεξιούς τραμπούκους.

Να επισημάνουμε πως ακόμα μια φορά φαίνεται ότι η δεξιά μισεί τη χώρα. Πονάει πολύ τους φασίστες η νίκη των κομμουνιστών στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι ίδιοι ντρέπονται να παραδεχθούν πως νοσταλγούν τον Χίτλερ, αλλά μιλάνε τα έργα τους.
Στην Κατοχή ήταν συνεργάτες των κατακτητών. Μετά έγιναν συνεργάτες των Εγγλέζων και των Αμερικάνων. Στη χούντα πούλησαν την Κύπρο. Στο δημοψήφισμα ψήφισαν υποταγή στην ΕΕ. Είναι άθλιοι προδότες και το ξέρουμε. Κι οι ίδιοι το γνωρίζουν. Γι αυτό λύσσαξαν

Ας μάθουν πως κάτι τέτοια δεν μας τρομάζουν. Όπως τσακίσαμε παλιότερα το φασισμό, θα το ξανακάνουμε. Δεν μπορεί μια μειοψηφία καθαρμάτων να μας επιβληθεί. Η Ιστορία δεν αλλάζει. Όσο και να προσπαθούν να σβήσουν τη μνήμη διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα, ο κόσμος γνωρίζει.
Ξέρει καλά πως στην Κατοχή υπήρχαν οι κομμουνιστές που αντιστάθηκαν, κι οι φασίστες που πρόδωσαν.
Υπήρχαν αυτοί που μάχονταν για να έχει ο λαός τρόφιμα, κι αυτοί που τα έκρυβαν για να πλουτίσουν. Υπήρχαν αυτοί που πολέμησαν τους κατακτητές κι αυτοί που έσφαζαν και βασάνιζαν τον κόσμο μαζί με το στρατό κατοχής.

Οι δεξιοί ήταν δήμιοι του Ελληνικού λαού. Και οι απόγονοί τους δεν άλλαξαν. Παρέμειναν πουλημένοι και προδότες. Ο λόγος λοιπόν που βεβήλωσαν το μνημείο είναι ολοφάνερος. Οι βάνδαλοι δεν φοβούνται μόνο το παρελθόν. Τρέμουν μήπως σήμερα οι απόγονοι των αντιστασιακών αρχίσουν ξανά τον αγώνα. Με άλλα μέσα αλλά με την ίδια αποφασιστικότητα. Καλά κάνουν και φοβούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger