Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Το πρόβλημα τους με τις ... πόρτες


Γράφει ο mitsos175

Έχουμε ξαναπεί, γιατί κοιμόμαστε με ανοικτές τις πόρτες και τα παράθυρα την εποχή της προηγούμενης δικτατορίας, αυτής του γελοίου προδότη Παπαδόπουλου. Κάποιοι νεότεροι νόμιζαν πως κάναμε πλάκα.

Ο υπουργός Άδωνις Μπουμπούκος Γεωργιάδης χτες μας επιβεβαίωσε.
Είχαμε συνέχεια ανοικτές τις πόρτες, μήπως μπουκάρουν οι μπάτσοι.
Ξέρετε πόσο έχει μια εξώπορτα; Δεν εννοώ θωρακισμένη (δεν φτάνει το μηνιάτικο), αλλά μια απλή έχει πάνω από 150 ευρώ! Είμαστε τώρα για έξοδα;

Ο υπουργός λοιπόν είπε πως θέλει να δει την αστυνομία να σπάει πόρτες.
Το ίδιο γίνονταν και παλαιότερα. Έρχονταν οι μπάτσοι. Χτυπούσαν, αν αργούσες ν' ανοίξεις, πάει η πόρτα, γίνονταν κομμάτια! “Ρε παιδιά, στο μπάνιο ήμουνα, θα σας άνοιγα”. Οπότε καλύτερα να σε βρουν στο ντους, παρά να κλαις τα λεφτά.

“Εκτός ελέγχου ο υπουργός φρόντισε να αναπτύξει μέρος της γνωστής ακροδεξιάς του ατζέντας”, μας λέει μια εφημερίδα.
Σας πληροφορώ, πως κάθε φασίστας, θέλει χούντα. Ίσως έχει κλειστοφοβία, θέλει τις πόρτες ανοικτές, να μπουκάρουν οι πραιτοριανοί. Νιώθει ανασφάλεια με κλειστή την πόρτα, νομίζει πως θα φρακάρει και θα μείνει μέσα.

“Κληθείς να σχολιάσει την απόπειρα εισβολής δυνάμεων της ΟΠΚΕ σε καφενείο στα Εξάρχεια ο Άδωνις Γεωργιάδης αφού μας ενημέρωσε ότι δεν έχει… αρμοδιότητα για τις επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. στα Εξάρχεια, στη συνέχεια επανέρχεται στις γνωστές του ακραίες θέσεις σημειώνοντας «ως υπουργός, βουλευτής, πολιτικός και πολίτης θα ήθελα να δω την αστυνομία να σπάει την πόρτα και να μπαίνει»”.

Όλοι αυτοί που είναι υπέρ της κατάργησης του Ασύλου είναι υπέρ της χούντας, της ρουφιανιάς, της καταστολής, της υποταγής, της τρομοκρατίας. Είναι επίσης κατά της πόρτας, μην το ξεχνάμε. Εμείς, που τα έχουμε περάσει, τους ξέρουμε.

Οσοι έχουν χουντικές αντιλήψεις είναι μαλάκες. 
Σαν αυτό το καθίκι, που εκσπερμάτωσε στην πλάτη της φοιτήτριας. Γι' αυτό και η στήριξη του από τους φασίστες των ΜΜΕ. Σου λέει “αυτός είναι μαλάκας, επομένως δικός μας”.
Μια που το αναφέραμε, κλείστε το χαζοκούτι, η ηλιθιότητα σε τέτοιο μεγάλο βαθμό είναι βλαβερή και για όποιον παρακολουθεί.
Έτσι λοιπόν οι χουνταίοι έχυναν στα μούτρα μας επτά χρόνια. Κι οι νεοδημοκράτες που είναι συνέχεια εκείνων των καθικιών, ήρθαν για να "γαμήσουν". Και να αρπάξουν ότι προλάβουν.

Ο Άδωνις λοιπόν μας είπε και κάτι άλλο που μάλλον έρχεται να καλύψει ένα κενό της προηγούμενης δικτατορίας. Πως "η κυβέρνηση πρέπει να σκεφτεί τον ποινικό κώδικα και να μπουν όλα αυτά τα περιστατικά στον τρομονόμο".
Δηλαδή, αν έχουμε κλειστές τις πόρτες, θα είμαστε παράνομοι. Κι αν μάλιστα κλειδώσουμε; Πάμε μέσα για τρομοκρατία. Μάλλον κάτι τέτοιο εννοεί, για να συνδέει έτσι τρομονόμο και μπάτσους να σπάνε πόρτες.

“Το άρθρο 9 του Συντάγματος ορίζει ότι η κατοικία του καθενός είναι απαραβίαστη και κανένας δεν μπορεί να εισέλθει με τη βία σε αυτή, πλην της περίπτωσης της διεξαγωγής νόμιμης κατ' οίκον έρευνας με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού (εισαγγελέα ή δικαστή). Συγκεκριμένα ορίζεται ότι:
Η κατοικία του καθενός είναι άσυλο. Η ιδιωτική και οικογενειακή ζωή του ατόμου είναι απαραβίαστη. Καμία έρευνα δε γίνεται σε κατοικία, παρά μόνο όταν και όπως ορίζει ο νόμος και πάντοτε με την παρουσία εκπροσώπων της δικαστικής εξουσίας.
Οι παραβάτες της προηγούμενης διάταξης τιμωρούνται για παραβίαση του οικογενειακού ασύλου και για κατάχρηση εξουσίας, και υποχρεούνται σε πλήρη αποζημίωση του παθόντος, όπως νόμος ορίζει”.

Αυτά όμως στις δικτατορίες με κοινοβουλευτικό μανδύα, είναι λεπτομέρειες. Ο Άδωνις, κι άλλοι χουντόφρονες, θέλει να καταργηθεί το Σύνταγμα, -και τυπικά γιατί στην ουσία δεν υπάρχει- για να κάνουν  ότι γουστάρουν οι χαχόλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger