Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019

Επέλαση της "κανονικότητας" - Βίντεο με το χρονικό των σημερινών γεγονότων στην ΑΣΟΕΕ


Επιτέλους η "κανονικότητα" επιστρέφει και στα Πανεπιστημιακά ιδρύματα.
Εικόνα όπως η αρχική είχαμε να δούμε εδώ και πολλά χρόνια.

Ολα ξεκίνησαν όταν φοιτητές έσπασαν το λοκ-άουτ που είχε επιβάλλει η πρυτανεία της ΑΣΟΕΕ -προφανώς σε συντονισμό με κυβέρνηση και αστυνομία- κλείνοντας το Οικονομικό Πανεπιστήμιο για μία βδομάδα, μέχρι και την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου!

ΜΑΤατζήδες, παραβιάζουν ωμά το άσυλο και εξαπολύουν επίθεση πνίγοντας τον χώρο με χημικά και κρότου λάμψης, χτυπώντας αδιακρίτως όποιον έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι φοιτητές/τριες.

Παρακολουθούμε, λοιπόν, όλα να αρχίζουν να μπαίνουν σε μια σειρά και η αρχή "τάξη και ασφάλεια" εμπεδώνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία.

Την Παρασκευή το μάλλον "αντεθνικό" στοιχείο  Λάμπρος Γούλας, συνελήφθη από αστυνομικά όργανα -λεπτομέρεια άνευ σημασία ότι ήταν εντελώς αναίτιο το μπουζούριασμά του- και οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα.
 Εφαγε το ξύλο της αρκούδας για να συνειδητοποιήσει ότι ζει στην εποχή της "κανονικότητας" και για να το αφομοιώσει δέχεται "ιδιαίτερο μάθημα" από αστυνομικό.
Περιγράφει με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο την περίπτωση του.

Διαβάζουμε, λοιπόν στο omnia.gr πώς αναφέρει ο ίδιος ο Γούρλας την "στενή επαφή" που είχε με το αστυνομικό όργανο: "Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει «Έτσι γαμάνε οι χακί. Στα Εξάρχεια έχουμε χούντα ρε, το κατάλαβες; Όποιος δε δέχεται φάπα και πούτσα δε θα μπαίνει στα Εξάρχεια. Εμείς κάνουμε κουμάντο»".

Το Σάββατο πάλι, οι "υπερασπιστές του νόμου" εισέβαλαν σε club στο Γκάζι το σε μία αστυνομική επιχείρηση που έμοιαζε με καταδρομική έφοδο.
Ακινητοποίησαν όλο το μαγαζί, έβαλαν τους θαμώνες να γονατίσουν σηκώνοντας τα χέρια ψηλά, με τους ανθρώπους της Δίωξης Ναρκωτικών να νομίζουν πως κυνηγούσαν τον Εσκομπάρ και τον Τσάπο.
Δεν ξέρουμε αν βρήκαν κανένα μπάφο, αλλά η αστυνομική επιχείρηση θεωρήθηκε άκρως επιτυχημένη.

Οσο για το τι συνέβη σήμερα στην ΑΣΟΕΕ ακούσαμε να μας το λέει φοιτητής σε παρέμβαση του σε ραδιοφωνική εκπομπή: «Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ζήσουμε ένα νέο Πολυτεχνείο. Υπάρχουν τραυματίες που προστάτευαν την πόρτα με τα σώματά τους για να μην μπουν οι αστυνομικές δυνάμεις, ένας φοιτητής έχει τραυματιστεί στο κεφάλι, υπάρχουν πολλαπλές κρίσεις πανικού και η αστυνομία εμποδίζει την αποχώρησή τους»

Τελικά οι φοιτητές αποχώρησαν -πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετές προσαγωγές στην ΓΑΔΑ- ενώ προγραμματίζουν πορεία στις 6 το απόγευμα.

Νομίζουμε ότι το παρακάτω βιντεάκι απεικονίζει όλη την εξέλιξη των γεγονότων. Την αναίτια απροκάλυπτη επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές από τα ΜΑΤ, την εισβολή των κατασταλτικών δυνάμεων στην ΑΣΟΕΕ, την συγκλονιστική στιγμή που φοιτητές/ιες τραγουδούν το "Πότε θα κάνει ξαστεριά" καθώς και την αποχώρησή τους με το σύνθημα: "Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία, η χούντα δεν τελείωση το '73"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger